به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز ، رحمانی رئیس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیر حوادث دانشگاه علوم پزشکی تبریز گفت: از چیدن و حتی لمس و مصرف قارچهای روییده در طبیعت و کوه و دشت خودداری کنید.
رحمانی گفت: احتمال مسمومیت و مرگ در پی مصرف برخی قارچهای موجود در طبیعت بسیار بالاست و سالانه افراد زیادی را روانه بیمارستان میکند.
عضو هیات علمی دانشگاه و متخصص طب اورژانس با بیان اینکه مراقب قارچهای سمی روییده در طبیعت باشید گفت: با رسیدن روزهای بهاری و هوای خوب بهار طبیعت گردیها بیشتر میشود.
او افزود: یکی از خوراکیهایی که در دل طبیعت رشد میکند قارچ است، اما باید از مصرف قارچهای خودرو که در دل طبیعت ظاهر میشوند اجتناب کرد.
مدیر حوادث دانشگاه با بیان اینکه همه قارچهای موجود در طبیعت خوراکی نیستند، گفت: خوردن چند لقمه از قارچهای سمی میتواند کبد، همه یا حتی مغز را از کار انداخته و حتی موجب مرگ شود.
او با تاکید بر اینکه باید از چیدن و مصرف قارچهای روییده در طبیعت و کوه و دشت خودداری کرد، افزود: نمیتوان از روی ظاهر قارچ یا مزه آن، وحشی، خوراکی و یا سمی بودن آن را تشخیص داد و تنها آزمایشگاه میتواند خوراکی بودن آنها را تأیید کند؛ هیچ آزمایشی هم وجود ندارد که بتوان از خوراکی بودن قارچ اطمینان حاصل کرد.
رحمانی علایم زودرس مسمومیت با قارچ را شامل تهوع و استفراغ، اسهال، شکم درد و تعریق عنوان و افزود:گاهی علایم مغزی مانند توهم، خواب آلودگی، تشنج و یا بیقراری با این نشانهها همراه میشود.
رئیس اورژانس دانشگاه علوم پزشکی تبریز با بیان اینکه ایـن علایم چهار تا ۲۴ ساعت بعد از خوردن قارچ ظاهر میشود، گفت: نشانههای دیررس شامل مسمومیت کبدی، کلیوی یا آسیبهای مغزی است که ممکن است روزها یا هفتهها بعد ظاهر شود.
رحمانی گفت: پختن، آب پز یا کباب کردن قارچهای وحشی موجود در طبیعت سمی بودن آنها را از بین نمیبرد و تنها راه پیشگیری از مسمومیت با قارچ، پرهیز از مصرف قـارچهـای روییده در طبیعت است، سم قارج پادزهر ندارد و تنها باید از خوردن قارچهای وحشی موجود در طبیعـت و غیرپرورشی اجتناب کرد.
انتهای پیام/ک