کورش صمدپور متخصص تغذیه و رژیم درمانی در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره انتقال ویروس کرونا از طریق مواد غذایی گفت: با توجه به نوپدید بودن بیماری کوئید ۱۹ و عدم تکمیل اطلاعات جهانی در خصوص این ویروس؛ اما با توجه با مطالعات قبلی در خصوص خانواده ویروس کرونا میتوان مواردی را استخراج کنیم. در واقع تا کنون هیچ مدرکی مبنی بر انتقال ویروس کرونا از طریق غذا و آلودگی سیستم گوارشی وجود ندارد.
او افزود: با توجه به اینکه ویروس کرونا به حرارت حساسیت دارد، بنابراین غذاهایی که در دمای ۶۵ درجه به مدت ۳ دقیقه حرارت ببینند اگر ویروسی هم وجود داشته باشد از بین خواهدرفت. همچنین فرهنگ خوب و سالم غذای ایرانی، اجازه مصرف غذای خام و نیم پخته به افراد را نمیدهد.
صمدپور در خصوص صنایع غذایی بیان کرد: صنایع غذایی با توجه به اینکه تمام استاندارهای لازم را رعایت میکنند، مشکلی در این زمینه وجود ندارد. توصیه ما این است که در دوره اپیدمی کرونا از تمام گروههای غذایی استفاده ، اما شرایط مصرف و نگهداری از مواد غذایی به طور کامل حفظ و رعایت شود. به عنوان مثال لبنیات به طور کامل پاستوریزه باشد، زیرا تمام استانداردهای لازم در تهیه و تولید این مواد در کارخانهها به طور کامل رعایت شده است.
متخصص تغذیه و رژیم درمانی تشریح کرد:خطری که بعضی از محصولات غذایی را تهدید میکند مربوط به امور حمل و نقل و جابجایی این مواد میشود. به عنوان مثال بطری شیر و کاور یا پلاستیک گوشت که خریداری میکنید حتما شستشو و در یخچال قرار دهید.
صمدپور درباره غذاهای رستورانی گفت: باید به این نکته توجه داشت که غذای پخته شده آلودگی ندارد، اما نگرانی و مشکلی که وجود دارد مربوط به کسی است که غذا را آماده می کند و باید اطمینان کامل داشته باشیم که تمام نکات بهداشتی مانند زدن ماسک و شستن دست توسط این افراد رعایت شده است.
کورش صمد پور متخصص تغدیه و رژیم درمانی در پایان افزود: با توجه به ماندگاری ویروس کرونا بر روی سطوح مختلف توصیه میشود که سطوح آشپزخانه را به طور مرتب با مواد ضدعفونی مناسب یا آب و صابون پاکسازی کنید.
انتهای پیام/