کوروش صمدپور متخصص تغذیه و رژیم درمانی در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، در رابطه با مصرف آجیل در ایام نوروز و میزان مصرف آن گفت: یکی از میان وعدههای مناسب و سالم که تمام افراد میتوانند آن را میل کنند، انواع آجیل است؛ البته آجیل مصرفی باید از نوع خام آن باشد و خوردن آجیلهای بو داده، شور و سوخته به هیچ عنوان توصیه نمیشود؛ بنابراین آجیل خام از بهترین نوع میان وعدهها برای سلامتی محسوب میشود.
او افزود: از مهمترین فواید آجیل میتوان به وجود اسیدچرب غیراشباع و فیبر مناسب اشاره کرد که تاثیر خوبی در پیشگیری از ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی دارد.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی درباره مهمترین نکات در مصرف آجیل تاکید کرد: آجیلها با توجه به ماهیت تشکیل دهنده، قابلیت فسادپذیری بسیار بالایی دارند و اگر در محیط نامناسب و مرطوب نگهداری شوند احتمال آلوده شدن به قارچ سمی آفلاتوکسین وجود دارد که در صورت مصرف مکرر، این نوع قارچ باعث بروز سرطانهای کبد میشود.
بیشتر بخوانید: ویروس کرونا؛ آجیل و مواد غذایی را قبل از مصرف حرارت دهید
صمدپور ادامه داد: از دیگر نکات مهم در مصرف آجیل توجه به میزان نمک آنهاست، چرا که بیتوجهی به این نکته میتواند منجر به افزایش فشار خون و بیماریهای قلبی عروقی شود. اندازه مصرف آجیل نیز از دیگر نکات مهمی است که در کنار فواید مثبت آن باید مورد توجه قرار بگیرد بنابراین به دلیل میزان کالری بالای این میان وعده؛ بهتر است هر هفته ۲۰۰ گرم مصرف شود و استفاده بیش از حد ممکن است بیماریهای بسیاری را در پی داشته باشد.
او در پایان گفت: از انواع آجیلهای مناسب میتوان به بادام، گردو، پسته، فندق و بادام هندی اشاره کرد که از نظر خواص در یک رده قرار دارند، اما باید توجه داشت که بادام زمینی از گروه آجیلها محسوب نمیشود البته باید این آجیلهای مصرفی از محلهای مطمئن و بهداشتی تهیه شود.
انتهای پیام/