بهناز علیمحمدی، البرز پژوه در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از البرز، با بیان این که مرجو خورش یکی از غذاهای مجلسی، محلی و پرطرفدار البرزیان به ویژه طالقانی ها است، گفت: معادل فارسی عدس، مرجومک است که با توجه به استعمال بیشتر از زبان محاوره، این گیاه در گویش طالقانی به مرجو مشهور شده.
او افزود: مرجو یا همان عدس؛ گوشت؛ سیب زمینی؛ پیاز؛ آلو؛ روغن؛ ادویه جات مانند نمک، فلفل، زردچوبه، زعفران و رب گوجه فرنگی از جمله مواد لازم برای طبخ مرجو خورش است.
علیمحمدی گفت: مرجو ها یا همان عدس را شسته و برای چند ساعت در آب خیس می کنیم پس از آن آلو ها را هم در ظرفی جداگانه خیس می دهیم.
او افزود: پیاز را خرد کرده و با کمی زردچوبه تفت می دهیم تا طلایی رنگ شود.
او در ادامه گفت: سپس گوشت، رب گوجه فرنگی و کمی زعفران را به آن اضافه می کنیم و گوشت را هم تفت می دهیم.
علیمحدی گفت: مقداری آب در قابلمه گوشت می ریزیم و با حرارت ملایم صبر می کنیم که گوشت پخته شود.
او افزود: هنگامی که گوشت تقریبا پخته شد عدس ها را به آن اضافه می کنیم.
علیمحمدی گفت: سیب زمینی را نگینی خرد کرده و به ظرف غذا اضافه می کنیم و در آخر آلوها را هم داخل خورش ریخته و با ادویه های دلخواه به خورش طعم داده و اجازه می دهیم خورش با شعله کم، کاملا پخته شود.
انتهای پیام/د.خ