قلیه ماهی یکی از غذاهای محبوب و خوشمزه جنوب کشورمان است که به خاطر طعم خوبش در سراسر کشور فراگیر شده است.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، قلیه ماهی با گوشت ماهی ، سبزیجات و ادویه های جنوبی طبخ می شود و از معروف ترین غذاهای جنوب کشورمان محسوب می شود.

طرز تهیه قلیه ماهی تند و خوشمزه

قلیه ماهی یکی از غذا‌های معروف جنوب کشورمان است که بسیار خوشمزه است. در ادامه طرز تهیه قلیه ماهی و نکاتی برای پخت آن را آموزش داده ایم.

مواد لازم برای تهیه‌ی قلیه ماهی:
ماهی ۵۰۰ گرم
* سبزی قلیه ماهی خرد شده ۵۰۰ گرم
تمرهندی ۲۰۰ گرم (نصف بسته)
پیاز ۱ عدد
سیر رنده شده ۲ قاشق مرباخوری
فلفل قرمز به مقدار لازم
نمک و زردچوبه به مقدار لازم

 

* مقدار سبزی قلیه ماهی: ۴۰۰-۳۵۰ گرم گشنیز و ۱۰۰-۱۵۰ گرم شنبلیله

 

طرز تهیه قلیه ماهی:

برای پخت قلیه ماهی ابتدا ماهی‌ها را با نمک و فلفل مزه دار کنید، سپس سبزی‌ها را ریز خرد کنید و با مقداری روغن تفت بدهید با شعله‌ی کم سرخ کنید تا نسوزد تا حدی که رنگ سبزی‌ها تیره شود. سپس پیاز را خیلی ریز خرد کنید و داخل روغن سرخ کنید کمی که رنگ پیاز‌ها تغییر کرد، سیر رنده شده را اضافه کنید و سرخ کنید در این هنگام سبزی‌های سرخ شده را به آن اضافه کنید.

 

طرز تهیه قلیه ماهی تند و خوشمزه

نمک و زردچوبه و فلفل و ادویه کاری به آن اضافه کنید؛ و هم بزنید سپس مقدار کمی آب داخل آن بریزید و اجازه بدهید تا چند قل بخورد سپس تمرهندی را با داخل کاسه‌ای بگذارید و روی آن آب جوش بریزید و اجازه بدهید چند دقیقه بماند تا نرم شوند سپس آن‌ها را از صافی عبور بدهید اگر دوست داشتید آب آن لعاب دار باشد زمانی که آب تمرهندی خنک شد به آن ۱ الی ۲ قاشق آرد اضافه کنید و هم بزنید تا گلوله نشود.

 

سپس آن را به سبزی‌ها اضافه کنید؛ و اجازه بدهید با حرارت کم جا بیفتد. در این زمان ماهی را سرخ کنید بستگی به ذائقه‌ی خودتان می‌توانید داخل آرد بغلتانید و بعد سرخ کنید می‌توانید به صورت ساده سرخ کنید و نیم ساعت مانده به آخر پخت قلیه ماهی، ماهی‌های سرخ شده را اضافه کنید و بگذارید مواد به خورد هم بروند.

 

خورش قلیه ماهی را با برنج ساده سرو می‌کنند.


قلیه ماهی، خوراک قلیه ماهی

تکنیک‌های پخت قلیه ماهی

 

نکاتی برای پخت قلیه ماهی:

• بعضی افراد دوست دارند از رب گوجه داخل قلیه ماهی استفاده کنند. به خاطر رنگ آن ۱ قاشق غذاخوری رب با پیاز‌ها تفت بدهید.

 

• اگر مایل نبودید خوراک قلیه ماهی لعابدار باشد از آرد استفاده نکنید.

• اگر میزان شنبلیله داخل قلیه ماهی بیشتر شود خورشت شما تلخ می‌شود.

• ترشی خورش قلیه ماهی از تمرهندی آن می‌باشد.

• برای پخت قلیه ماهی از ماهی شیر، حلوا سیاه، سنگسر، هامور، قباد، سرخو و ... استفاده کنید.

• اگر از ماهی قرل آلا استفاده کردید حتما آن را سرخ کنید.

• بعضی افراد ماهی‌ها را داخل قلیه ماهی خرد می‌کنند در این صورت ماهی‌ها را زودتر داخل آن بریزید.

• همانطور که می‌دانید جنوبی‌های کشور غذا‌ها را چرب می‌کنند و حسابی سرخ می‌کنند. به همین خاطر مراقب باشید سبزی‌های قلیه ماهی زمان سرخ کردن نسوزند. شما می‌توانید سبزی‌ها را کمی تفت بدهید و زیاد سرخ نکنید.

 

منبع: بیتوته

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.