به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان در جای جای کشور و استان پنجشنبهها برای مردگان روغن جوشی و حلوا درست میکنند بوی معطرشان در کوچه و خیابان به مشام میرسد، روغن جوشی جزو غذاهایی است که توسط بانوان کرمانی به خوبی درست میشود، درست کردن حلوا و روغن جوشی در این روزها با توجه به شرایط فعلی تفاوت دیگری دارد، در این روزها شهر، استان و کشور درگیر بیماری شده است به نام کروناویروس، تفاوتش در نرفتن به آرامستانها است، بهتر است در خانه بمانیم و برای اموات فاتحه را هدیه کنیم تا اینکه با تجمع در آرامستانها باعث شیوع بیشتر این ویروس نشویم.
در اینجا روش تهیه و درست کردن روغن جوشی و حلوا را در اختیار مخاطبان قرار میدهیم تا در خانه درست کنند و کنار خانواده در روزهای پنجشنبهها به دور از ویروس کرونا میل کنند.
حلوا از جمله دسرهای ایرانیست که به شکلهای متفاوتی تزیین و سرو میشود. در ادامه با تهیه حلوای ساده و خوشمزه همراه ما باشید.
مواد لازم حلوای خوشمزه به روشی متفاوت:
آرد گندم ۲ پیمانه، شکر ۱ پیمانه، روغن ۱ پیمانه، گلاب نیم پیمانه، پودر هل ۱/۲ ق چ، پودر زعفران ۱/۲ ق چ
طرز تهیه حلوا: برای درست کردن حلوا ابتدا باید شهد حلوا را درست کنیم و برای این کار شکر را به همراه یک پیمانه آب روی حرارت قرار میدهیم تا شکر در اثر گرما آب شود.
بعد از اینکه شکر را هم زدید و در آب حل شد در مرحله آخر گلاب، پودر هل و زعفران را نیز اضافه کرده و مخلوط میکنیم و بعد از روی حرارت بر میداریم. تا عطر گلاب در اثر حرارت از بین نرود.
آموزش حلوای ساده در منزل با نکات آن: در مرحله بعد آرد را با یک صافی ریز ۲ الی ۳ بار الک میکنیم تا آرد سبک شود و هنگام پخت گوله گوله نشود. آرد الک شده را در یک تابه به همراه روغن میریزیم و با حرارت ملایم رو به بالا تفت میدهیم. آرد و روغن را کاملا مخلوط میکنیم تا یکدست شود. روی حرارت مدام مواد را هم میزنیم تا به رنگ دلخواه در بیاید و هر چقدر بیشتر روی حرارت هم بزنیم حلوا تیرهتر و قهوه ایتر میشود.
بعد از اینکه رنگ دلخواه حلوا را بدست آوردید شعله را خاموش کنید و آب و شکر مخلوط شده را در چند مرحله کم کم به حلوا اضافه کنید. دقت کنید هنگام اضافه کردن شهد باید حلوا را مدام و سریع هم بزنید تا شهد کاملا به خورد حلوا برود و در وسط تابه جمع شود. سپس تابه را مانند گهواره تکان دهید تا حلواها از دو طرف ضربه بخورند.
یعنی از دو طرف دستههای تابه را گرفته و مدام به چپ و راست تکان دهید. حلوای آماده شده را تا وقتی که داغ است در ظرف مورد نظر بریزید و با خلال پسته، خلال بادام، پودر نارگیل تزیین و به طرحهای دلخواه در بیاورید.
نکات تکمیلی در مورد حلوا: حلوای ساده جزو دسرهای ایرانی است، زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا ۱۵ دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود ۲ ساعت است؛ حلوای ساده را میتوانید در وعده میان وعده - دسر - سرو کنید، توجه کنید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای ۱۵ نفر مناسب است.
آشنایی با روش تهیه روغن جوشی - غذای محلی کرمان
روغن جوشی یکی از نانهای سنتی و محلی مخصوص کرمانیهاست.
مواد لازم: آرد یک کیلو، خمیر مایه به اندازه اناری کوچک، زردچوبه یک قاشق مرباخوری، نمک به مقدار کافی، جوش شیرین یک قاشق چایخوری، تخمی (شنبلیله، خشخاش، زیره، گل خشت، سیاهدانه وگشنیز): ۲ قاشق غذاخوری
طرز تهیه: خمیر مایه را در ۲ لیوان آب حل کرده تفاله آن را صاف کنید، نمک، زردچوبه و تخمی را داخل آنها بریزید، بعد آردها را هم اضافه کرده و خمیر کنید کمکم آب اضافه کنید تا خمیر سفتی بدست آید، بعد خمیر را مشت داده تا کاملاً خمیر جا افتاده شود سپس روی خمیر را با پارچه گرمی بپوشانید چند ساعت نگه دارید، سپس جوش شیرین را آب کرده قاطی خمیر کنید و باز مشت داده ربع ساعت نگهدارید تا خمیر کاملاً بالا آمده کمی ترش شود. (ورآمده وآماده پخت گردد)؛ بعد خمیر را چونه کرده پهن میکنیم و دانه دانه در تابهای که مقدار زیادی روغن دارد میاندازیم و زیر و رو میکنیم تا سرخ شود.
ناگفته نماند هر دفعه که از خمیر چونه میگیرید به اندازه یک انار متوسط باشد روغن هم کاملاً داغ و آتش هم تند باشد تا روغن جوشی پف کند (سعی کنید از روغن مایع استفاده کنید) بعد از سرد شدن چنانچه دوست داشته باشید میتوانید روی آنها شکر بپاشید.
همه اینها را گفتیم، اما در نهایت چیزی که از اهمیت خاصی برخوردار است، نکات تغذیهای این دسر و نان کرمانی است.
هنگامه مهدوی نیا کارشناس تغذیه در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان گفت:
یک لیوان شکر و یک چهارم لیوان گلاب و نصف لیوان روغن مایع و یک چهارم لیوان زعفران دم کرده تقریبا ۳۷۰۰ کیلوکالری انرژی و ۵۸ گرم پروتئین و ۶۴۰ گرم کربوهیدرات و ۱۲۹ گرم چربی دارد.
او افزود: افرادی که دیابت دارند یا چربی خون بالا دارند و یا افرادی که به پروتئین گندم حساسیت دارند، بهتر است این دسر را مصرف نکنند.
او بیان داشت: خوردن این دسر برای افراد سالم و یا کودکان و نوجوانان مانعی ندارد، اما به علت اینکه سرخ میشود، بهتر است کمتر مصرف شود.
مهدوی تصریح کرد: روغن جوشی که شامل ۱ کیلوگرم آرد باشد و برای سرخ کردن آن از ۰/۵ کیلوگرم روغن استفاده شود، تقریبا شامل ۵۵۰۰ کیلوکالری انرژی، ۱۱۵ گرم پروتئین، ۷۵۲ گرم کربوهیدرات و ۲۱۴ گرم چربی است.
او گفت: این نان را هم افراد سالم و کودکان میتوانند استفاده کنند، کلا افرادی که رژیمهای لاغری دارند بهتر است از این غذاها استفاده نکنند؛ همچنین افرادی که چربی خون بالا دارند و یا دیابت و همچنین حساسیت به پروتئین گندم دارند.
انتهای پیام/س