به گزارش خبرنگار حوزه رفاه و تعاون گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، در قانون کار به اخذ ضمانت از کارگران به هنگام عقد قرارداد با کارفرما هیچ اشارهای نشده است.
همچنین در قانون کار هیچ اشارهای به این نشده است که کارفرما بابت حسن انجام کار از کارگر سفته یا چکی را به عنوان ضمانت دریافت کند.
از دیدگاه نمایندگان کارگران این موضوع یک بحث غیرقانونی است و عمدتاً در محاکم قضایی وقتی کارگر ادعا میکند که چک یا سفتهای تحت عنوان ضمانت توسط کارفرما از او اخذ شده است، ابطال آن اعلام میشود و کارفرما هم با این مدارک نمیتواند کاری انجام دهد.
نکته قابل توجه این است که کارگرانی که به هر دلیل چک و سفته ضمانت گذاشتهاند در وهله اول باید آن را با قید ضمانت کار بگذارند و در وهله دوم از شکایت نترسند و از طریق شورای حل اختلاف پیگیر حقوق خود باشند.
انتهای پیام/
شرکت سیناژن کرج
واسه استخدام
چک چهل میلیونی تعهد پنج ساله که درس نخون و...
با قرارداد سه ماه ازمایشی
بعد قرارداد یک ساله میبنده
خب الان من اگه نخواستم بعد یک سال اونجا کار کنم
این تعهد چک ضمانت رو چجوری باهام حساب میکنند؟
لطفا جواب بدید
لطفا راجع به نحوه شکایت از پیمانکار ،بابت واریز نکردن حقوق کارگر هم محتوا تولید کنید
مدت هاست که پیمانکار ما حقوق و پول بیمه ما را از کارگزار به صورت کامل و به موقع دریافت میکنه،اما نه ما ر ا بیمه میکند و نه حقوق را به صورت کامل واریز میکنه و حتی سره وقت اون اندک حقوق را هم واریز نمیکند.
ایا نهاد یا اداره یا مرکزی از ما حمایت میکنه؟
نحوه شکایت رو میشه بگین؟
منم نامردی نکردم یکی دوماه بعد طلافیش سرش در آوردم که هنوز قابل جبران نیس
بنظر من آدم باید با اینجور کارفرما یان طلافی کنه تا آروم بشه من که خوب طلافی کردم به قول معروف با پنبه سرش بریدم
کارفرمایان فکر میکنن اگر پول دارن همه کاری میکنن نه اینجور نیس
کارگری که باجون ودل داره زحمت میکشه چرا حقش بخورن نصف این کارفرماها اگر ما کارگران زحمت کش و دل سوز نبودیم از گرسنگی میمردن پس هر چی دارن از کارگران زحمت کش و دل سوز دارن
گارگاه زرگری دارم و کارگران زیادی میان و چون شناختی ندارم از این افراد مجبورم برای امانت داری و احساس مسولیت بیشتر چک یا سفته بگیرم . اگر راه دیگه ای وجود داره راهنمایی کنیین
کارفرما در کنار قرارداد کار، میتونه به قرارداد آموزش با مبلغ مشخص تنظیم کنه و از کارگر ضمانت و چک بگیره و کاملا هم قانونیه.
خدا رو شکر تا حالا با هیچکدوم از کارمندام به مشکل نخوردم با اینکه تمام حقوقشون رو نمیتونم پرداخت کنم. البته اونا هم کاملا شرایط رو درک میکنن چون درآمد شرکت رو شفاف کردم. از خدامه که وضع بازار بهتر بشه و بتونم حتی بیشتر از قانون کار بهشون بدم. متاسفانه هم بازار خرابه و هم بیمه و دارایی و شهرداری و بقیه جاها فقط به دنبال جریمه کردن و چاپیدن هستن
در کل باید بگم ساختار غلطه چون مدیران مملکت واقعا توانایی مدیریت ندارن
واقعیت اینه که کسی نیست صدای کارگر رو بشنوه.من ۱۲ سال عمر خودم رو در شرکت آریا دیزل بودم.عمر و جوانیم رو اونجا گذاشتم بعد به راحتی من رو بی دلیل تعدیل کردن.جالبه کس دیگه رو با حقوق پایین تر جای من یکی دو ماه بعد استخدام کردن.سفته هم دارم اونجا و میگن ۶ ماه بعد میدیم.۶ ماه گذشته بازم بهانه.به هر حال قانونی نیست که بگه باید اگه نیرو میخای بگیری همانهایی که تعدیل نیرو کردی رو باید بگیری.اینه که ناراحت کننده هست.
درصورت امکان چک و سفته راحذف کننددولت بیشتربایدهوای کارگرراداشته باشد.کارفرماها همه اش زور میگن وقت صبحانه و ناهار وشام معلوم نیست مثل اینکه پادگان هستش کارفرما بایدبدونه که مزدکارگر رامیخوردالان توکارخانه مادرجلفامیگویندکه هرکی چک سفته ندهند قرارداد برای امسال امضانمیکنند.قردادیکساله امضا بکنند.