به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره تهیه عطر خانگی حرف میزنیم. موضوعی که صرفا آگاهی از مهارت ساخت آن و کمی دقت به خرج دادن کافی است تا از پس کار بر بیایید؛ اگر پای این کار هستید و قصد دارید چنین کاری را تجربه کنید، این مطلب مختصر و البته جامع را از دست ندهید.
ترکیبهای عطر را میشناسید؟
حالا شما با تشخیص انواع نوتزها (بوی عطر) و اطلاع از آنها میتوانید ترکیب خودتان را انتخاب کنید. یادتان باشد عطر شما باید از سه بوی مختلف ترکیب شود؛ بنابراین وقتی عطرها را با هم ترکیب میکنید، اول با نوتز یا عطر پایه شروع کنید و سپس نوتز میانی را اضافه کنید. در مرحله آخر باید نوتز ابتدایی را با دو عطر دیگر ترکیب کنید. یادتان باشد نوتز ابتدایی همان بویی است که برای ۱۰ تا ۱۵ دقیقه میماند و البته عطر تندی دارد. بهترین نسبت برای ترکیب نوتزها، ۳۰ درصد نوتز پایه، ۵۰ درصد نوتز میانی و ۲۰ درصد نوتز ابتدایی است.
نکته: میتوانید برای برخی عطرها از چهار الی پنج نوتز هم استفاده کنید.
عطار شوید!
یک عطر از ترکیب چند عطر مختلف به وجود میآید که همین بوها نوتز (notes) نامیده میشوند. به این ترتیب وقتی شما عطر را روی لباس یا بدنتان اسپری میکنید، مرحله به مرحله هر کدام از این نوتزها به مشام خواهد رسید.
اولین نوتز، همان بوی قوی و شاید تندی است که در ابتدای عطر زدن به مشام شما میرسد. این بوی اولیه معمولا در فاصله زمانی ۱۰ تا ۱۵ دقیقه از بین میرود.
نوتز میانی، بعد از ناپدید شدن بوی اولیه به مشام شما میرسد. این بو معرف و البته برگرفته از اسانسی است که عطر شما به آن تعلق دارد؛ مثلا بوی جنگل، بوی شرقی (گیاهان معطر خاور دور) یا اسانس گلها.
نوتز نهایی، تکمیل کننده و تاکید کننده بر نوتز میانی است که معمولا ۴ الی ۵ ساعت باقی میماند.
باید ببینید کدامیک از این نوتزها، بوی محبوب شما هستند؛ البته نوتزهای ابتدایی که معمولا در یکی از عطرها خلاصه میشوند، ریحان، ترنج، اسطوخودوس، لیمو، نعنا، بهار نارنج و رزماری است. عطر پرتقال شیرین هم میتواند در بین نوتزهای ابتدایی باشد. حالا بروید سراغ نوتز میانی که میتواند شامل یکی از این عطرها باشد؛ فلفل سیاه، بابونه، دارچین، میخک، گل یاسمن، درخت کوهی، گور گیاه، بهارنارنج، جوزهندی، گل رز و رز جنگلی.
نوتزهای پایه شامل این عطرها میشوند: سرو، سرو جنگلی، زنجبیل، نعنایهندی، عطر درخت کاج، صنوبر، چوب و وانیل.
دستور اولیه تهیه عطر:
برای درست کردن عطری که مهر خودتان پای آن خورده باشد شما صرفا به نوتزهای ابتدایی، میانی و پایه احتیاج ندارید. شما در همین راستا به مواد اولیه دیگری احتیاج دارید که بهتر است با نمونههایی از آن آشنا شوید:
شما به یک روغن حامل احتیاج دارید. این روغن میتواند جوجوبا، روغن بادام (شیرین) یا روغن هسته انگور باشد.
در مرحله بعدی باید نوتزهای پایه، میانی و ابتدایی را آرامآرام به روغن اضافه کنید.
حالا باید مادهای را اضافه کنید که کمک میکند نوتزها و روغن کاملا در هم ترکیب شوند. الکل میتواند بهترین گزینه باشد، چون علاوه بر اینکه خیلی سریع تبخیر میشود، کمک میکند تا نوتزها خیلی سریع به اطراف پخش شود.
دستور تهیه عطر شما!
یک ظرف شیشهای تمیز تهیه کنید. (ترجیحا بطری شکل)
دو قاشق چایخوری از روغن حامل را داخل ظرف شیشهای بریزید.
حالا اسانسها – نوتزها - را اضافه کنید. قاعدتا باید ۳۰ قطره از اسانس اضافه کنید. از اسانس پایه یا همان نوتز پایه شروع کنید. سپس اسانس میانی و در نهایت هم اسانس ابتدایی. بهترین نسبت، ۳۰ درصد پایه و ۲۰ درصد ابتدایی است.
به بوهایی که اضافه میکنید دقت کنید. اگر یکی از آنها خیلی قویتر از بقیه است، مقدارش را کمتر کنید.
حالا باید اجازه بدهید که عطر شما برای حداقل ۴۸ ساعت کنار بماند. در ظرف را محکم ببندید و بگذارید عطر شما برای این زمان در گوشهای قرار بگیرد. حتی میتوانید برای ۶ هفته بطری را کنار بگذارید تا بوی آن قویتر شود. در طول این مدت بطری را چک کنید تا ببینید به بوی دلخواه شما رسیده است یا خیر.
وقتی که عطر شما به بوی دلخواهتان نزدیک شد، آب معدنی را در مقداری معین به آن اضافه کنید.
حالا در این مرحله بطری عطر را باشدت تکان بدهید.
متد استفاده از گیاهان
گیاهان، برگها و گلبرگهای خشک شده را خیلی آرام بسایید. ساییدن گیاهان خشک اجبار نیست، اما ممکن است باعث ایجاد مواد اولیه بیشتری شود. فقط کافی است آنها را با یک قاشق چوبی آرام خرد کنید و بسایید.
به مقدار بسیار کم از روغن مورد نظر را داخل ظرف بریزید. همین قدر گیاهان خرد شده را بپوشاند.
حالا مواد اولیه را که شامل همان گیاهان ساییده شده هستند داخل ظرف مورد نظر بریزید تا با روغن ترکیب شوند. در ظرف را ببندید و مطمئن شوید که در ظرف سفت و کیپ بسته شده است.
حالا اجازه بدهید ظرف عطر شما برای یک الی دو هفته در فضایی خنک و تاریک باقی بماند.
اگر بعد از مدت مورد نظر رایحه عطر شما آن طور که دلتان میخواهد قوی نیست میتوانید گیاهان را خارج کنید و گیاه جدید را با همان دستورات داخل ظرف و به روغن اضافه کنید.
برای هر چه قویتر شدن بوی روغن که همان رایحه عطر شماست، شاید مجبور شوید دو، سه باری گیاهان را با تازهترش عوض کنید تا در نهایت روغن شما همان بوی مورد نظرتان را بگیرد. مراقب باشید در این پروسه روغن را دور نریزید، چون روغن باید همانی باشد که بار اول استفاده کردید؛ بنابراین شاید این پروسه حتی یکی، دو ماه طول بکشد تا از روغن بوی مورد نظر شما ساطع شود.
وقتی که بالاخره از بوی روغن راضی شدید میتوانید آن را با یکی، دو قطره از روغن ویتامین E ترکیب کنید یا اینکه بروید سراغ روغن هسته انگور. به این ترتیب عمر عطرتان را طولانیتر کردهاید.
منبع:زندگی ایده آل
نتهای پیام/