به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، اکبر آزادی با اشاره به مراسم پیش روی چهارشنبه سوری گفت: متاسفانه با وجود توصیهها و هشدارهای بسیار در خصوص خطرات استفاده از مواد محترقه در این شب، بازهم عدهای بی توجه بوده و اقدام به استفاده از این مواد کرده و بعضا دچار آسیبهای سوختگی میشوند.
وی افزود: اولین اقدام در مواجه با یک مصدوم سوختگی، حفظ خونسردی و انتقال فرد مصدوم به یک جای امن و جایی است که اثری از آتش و دود حاصل از آن نباشد.
آزادی خاطرنشان کرد: مصدومی که آتش گرفته نباید اجازه حرکت داشته باشد و باید او را روی زمین بخوابانید و با استفاده از پارچه نخی اقدام به خاموش کردن آتش کنید.
وی یادآور شد: پارچه مورد استفاده برای خاموش کردن آتش نباید پلاستیکی باشد، چرا که در اینصورت به بدن مصدوم چسبیده و سوختگی فرد را تشدید میکند.
این کارشناس اورژانس پیش بیمارستانی تصریح کرد: افراد بعد از خاموش کردن آتش باید جای سوختگی را به مدت ۱۰ تا ۲۰ دقیقه با آب سرد بشویند و تمام زیورآلاتی که در محل سوختگی قرار دارد را باید خارج کنند، چرا که وجود این زیور آلات در محل سوختگی موجب فرورفتن آن در گوشت بدن فرد مصدوم میشود و خارج کردن آن در طولانی مدت واقعا کار دشواری بوده و با درد فراوان همراه است.
آزادی تاکید کرد: توصیه میشود افراد به هیچ عنوان از خمیردندان، سیب زمینی و ... برای قرار دادن بر روی محل سوختگی استفاده نکنند، چرا که استفاده از این مواد موجب عفونت کردن محل سوختگی میشود و به جای این مواد بهتر است از یک پارچه نخی مرطوب و خنک برای پوشاندن محل سوختگی استفاده شود.
وی نسبت به ترکاندن تاولهای محل سوختگی هشدار داد و افزود: آب میان بافتی درون این تاولها قرار دارد و با ترکاندن آنها عملا موجب میشویم مصدوم با کاهش آب میان بافتی مواجه شده و بدن او دچار شوک شود.
آزادی تصریح کرد: اگر این تاولها بدون تغییر بمانند، به مرور آب درون آنها جذب بدن شده و تاول خود به خود میخوابد.
وی یادآور شد: از طرفی ترکاندن تاولهای محل سوختگی احتمال آلودگی عفونی در محل سوختگی را تشدید میکند.
این کارشناس اورژانس پیش بیمارستانی افزود: قبل از همه این اقدامات افراد باید با شماره ۱۱۵ تماس گرفته و مصدوم سوختگی را هرچه سریعتر جهت اقدامات تکمیلی به یکی از مراکز درمانی منتقل کنند.
منبع: ایسنا
انتهای پیام/