در گزارش زیر طرز تهیه آش قره قروت یکی از آش‌های ستنی استان مرکزی را آموزش می‌دهیم.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،آش قره قروت یکی از آش‌های ستنی استان مرکزی می‌باشد. هر شهری بنا بر آب و هوای منطقه‌ای و یا ذائقه مردم خود غذا‌های خاص با مواد خاص دارد که آن را مختص آن شهر می‌کند. این آش نیز با استفاده از موادی که در آن به کار رفته است خاص شهر اراک می‌باشد. قره قروت یک ماده بسیار ترش است که انواع مختلف دارد و در برخی غذا‌ها استفاده می‌شود.

قره قروت یا قارا یکی از انواع لبنیات است که در رنگ‌های قهوه‌ای، سیاه، سفید و زرد موجود است که عمدتاً دارای طعم بسیار ترشی است. این ماده تقریباً در بسیاری از شهر‌های ایران تهیه می‌شود و کاربرد‌های متفاوتی دارد. قره قروت را حتی می‌توان خالی مصرف کرد، اما باید مراقب باشید که زیاد مصرف نکنید.

قارا در هر شهری اسمی دارد، در کرمان به آن تلف و در یزد به آن تَرَف، در مازندران تَفره، در اصفهان و آباده به آن قارا و در شیراز و شمال خراسان با نام قره قوروت (نامی ترکی به معنی کشک سیاه) شناخته می‌شود. استان چهارمحال و بختیاری با مرکزیت شهرکرد یکی از مراکز مهم و اصلی تهیه قارا یا قره قروت در کشور و یکی از سوغات این شهرستان می‌باشد.

در فردوس (جنوب خراسان) قره قروت را کرم رنگ می‌سازند و آنرا آق قروت (به معنی کشک سفید) می‌نامند. قره قروت دارای کلسیم فراوان بوده، به همین دلیل یکی از اصلی‌ترین خواص قره قروت پیشگیری از پوکی استخوان بزرگسالان، نرمی استخوان کودکان، پوسیدگی دندان ها، درد‌های استخوانی و شکستگی‌های مکرر استخوان‌ها میباشد.

از دیگر خواص قره قروت، درصد پایین چربی آن است که این محصول را به یک محصول رژیمی برای افراد دچار اضافه وزن و چربی خون بالا تبدیل کرده است. از مضرات قره قروت می‌توان به این امر اشاره کرد که مصرف آن برای افراد دارای فشار خون بالا مضر بوده، خطرناک است. میزان اسیدیته قره قروت بالا بوده، زیاده روی در مصرف آن به مینای دندان آسیب زده، باعث خرابی و پوسیدگی دندان‌ها میشود. پس آن را به مقدار کم و در فوصل زمانی معین استفاده کنید.

مواد لازم

قره قروت: ۲۰۰ گرم
پیاز متوسط: ۱ عدد
نخود: ۱ پیمانه
بلغور جو: ۱ پیمانه
لوبیا سفید: ۱ پیمانه
عدس: ۱ پیمانه
برگ چغندر خرد شده: ۳ پیمانه
نعناع: ۱ قاشق غذاخوری
پونه: ۱ قاشق غذاخوری
مرزه: ۱ قاشق غذاخوری
ترخون: ۱ قاشق غذاخوری
شنبلیله: ۱ قاشق غذاخوری
شوید خشک: ۱ قاشق غذاخوری
رشته آشی (خرد شده): ۲ پیمانه
نمک: به مقدار لازم
زردچوبه: به مقدار لازم

مراحل پخت

مرحله ۱

ابتدا پیاز را خرد کرده کمی تفت می‌دهیم.

مرحله ۲

سپس حبوبات را داخل پیاز ریخته و مقداری آب روی آن‌ها می‌ریزیم و اجازه می‌دهیم تا خوب پخته شوند (حد. د ۲ ساعت).

مرحله ۳

پس از آن سبزی‌های گفته شده را به حبوبات اضافه می‌کنیم تا پخته شوند.

مرحله ۴

پس از پخت کامل حبوبات و سبزی ها، ادویه‌های مورد نظر و رشته آشی را اضافه می‌کنیم.

مرحله ۵

زمانی که تمامی مواد خوب پخت، قره قروت را کم کم به آش اضافه می‌کنیم تا به مقدار ترشی دلخواه برسد.

مرحله ۶

در نهایت تمامی مود را هم زده صبر می‌کنیم تا آش جا بیفتد، سپس سرو می‌کنیم.

منبع: غذالند

انتهای پیام/

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.