به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، شاید به دلیل عادت غذایی و ذائقهای که برایمان به وجود آمده است، تغییر آن و امتحان کردن غذاهای محلی اقوام دیگر کمی برایمان سخت و مشکل باشد. اما خیلی سخت هم نیست که یک غذایی متفاوت از غذاهای روزمره و معمول خود داشته باشیم تا حتی یکبار هم که شده تنوعی در لیست غذایی روزانه خود ایجاد کنیم.
غذاهای سنتی هر یک از شهرهای استانی ایران یک فرهنگ خاص و ویژهای از آن خطه را به ما معرفی میکند. این اصل درمورد آش پرپوله یا آش عدس، غذای سنتی و محلی شهر کردستان نیز کاملا صدق میکند.
آش پرپوله از دسته پیش غذاهای معروف و یک نوع سوپ قدیمی کردستان است. ترکیب اصلی این آش، عدس میباشد که البته به دلیل وجود مرزه کوهی بیشتر برای رفع سرماخوردگی از این آش استفاده میشود؛ بنابراین آش پرپوله بیشتر در فصول سرد سال، خوراک اصلی مردم سنندج قرار میگیرد.
آش پرپوله حاوی انواع ویتامینهای A، B، C، K، E بوده که البته وجود خوراکیها و مواد مفید باعث این میزان از فواید ین آش شده است. استفاده از حبوبات عدس در طبخ آش پرپوله جایگزین بسیار خوبی برای مصرف گوشت است. درواقع به دلیل وجود پروتئین بالا در عدس این نقطه قوت را برای مصرف آن ایجاد کرده است.
علاوه بر این نکته، عدس حاوی فیبر، اسید فولیک، کربوهیدرات، آهن و… است که برای سلامتی و تامین انرژی لازم بدن برای کارهای روزمره بسایر مفید میباشد. همچنین وجود اسید فولیک در عدس باعث تقویت قلب و بهبود جریان خون در بدن میشود.
با وجود تمام مزایا و فوایدی که آش پرپوله برای سلامتی دارد؛ توصیه میکنیم که حتما این آش را در منزل تهیه کنید. روش طبخ و مواد اولیه آش پرپوله بسیار ساده است و شما میتوانید در زمان کمی این آش خوشمزه و لذیذ را تهیه کنید. مزه این آش تند است که البته اگر عادت به خوردن غذاهای تند ندارید، میتوانید فلفل قرمز را از مواد تهیه آن حذف کنید.
از دیگر غذاهای محلی استان کردستان میتوان به آش دانه کولانه، برویشین ترش، آبگوشت غوره، شلمین و… اشاره کرد.
مواد لازم
عدس:۳۰۰ گرم
مرزه خشک: ۳ قاشق سوپخوری
رشته آش: ۱۵۰ گرم
پیاز متوسط: ۱ عدد (اسمال دایس شده)
روغن: به میزان لازم
نمک: به میزان لازم
زردچوبه: به میزان لازم
فلفل قرمز:به میزان لازم
مراحل پخت
مرحله ۱
بهتر است که عدس را قبل از پخت حدود ۸ تا ۱۰ ساعت (از شب قبل) در آب خیس کنید.
مرحله ۲
سپس عدس را در یک قابلمه بریزید و به مقداری که آب روی آن را کامل بگیرد، در آن آب بریزید.
مرحله ۳
مقدار کمی نمک به آن اضافه کنید و بگذارید با حرارت ملایم بپزد.
مرحله ۴
بعد از نیم ساعت پخت عدس، مرزه خشک را به قابلمه اضافه کنید.
مرحله ۵
پیاز را نگینی خرد کنید و در یک ماهی تابه جدا سرخ کنید.
مرحله ۶
در مرحله آخر باید رشته آشی و پیاز و ادویههای نمک، زردچوبه و فلفل قرمز را به قابلمه اضافه کنید.
مرحله ۷
پس از حدود ۱۵ دقیقه آش شما آماده است. (یا بهتر بگوییم هر زمان که رشتهها کامل باز شد هنگام سرو آش است.)
منبع: غذالند
انتهای پیام/