به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، کوفته یکی از معروفترین غذای خیابانی ترکیه محسوب میشود که روی منقل یا گریل کباب شده و با سس پیاز قرمزو سماق لای نان مخصوص ترکیه بنام پیده و یا لواش فروخته میشود.
هر شهر ترکیه کوفته مخصوص بخود دارد مثلا ” ازمیر کوفته سس، آدانا کوفته کوفته سی، قره دنیز کوفته سی و… دارند. دراینجا یکی از مشهورترین این کوفتهها که همان ازمیر کوفته سی است را آموزش میدهیم که همراه با سیب زمینی سرخ شده درست میشود و سپس در سس گوجه فرنگی غوطه ورشده و لای نان سرو میشود.
گوشت چرخ کرده ۵۰۰ گرم
پیاز ۲ عدد متوسط و در حد ساتوری ریز خرد شده
تخم مرغ ۱ عدد
جعفری ریزخرد شده ۳ قاشق غذاخوری
پودر نان سوخاری ساده ۲/۱ پیمانه
سیر ۲ حبه
نمک به میزان لازم
پودر فلفل سیاه به میزان لازم
آب۴/۱ پیمانه
نعناع تازه یا خشک کمی
روغن زیتون یا مایع یا کره به میزان لازم (درصورت سرخ کردن سیب زمینی و کوفتهها)
سیب زمینی ۵ – ۶ عدد
فلفل سبزشیرین ۵ – ۶ عدد
گوجه فرنگی ۲ عدد حلقهای خرد شده
رب فلفل قرمز۱ قاشق غذاخوری (در صورت نبود از رب فلفل شیرین استفاده کنید و اگر رب فلفل هم موجود نبود، به همان میزان رب گوجه فرنگی و یا خیلی کم سس فلفل قرمز تند یا سس چیلی شیرین استفاده کنید.)
گوجه فرنگی ۲ بدون پوست رنده شده
آب۱ پیمانه
روغن زیتون۱ قاشق غذاخوری
نمک به میزان لازم
پودر فلفل سیاه به میزان لازم
پودر آویشن به میزان لازم
طرز تهیه:
آموزش پخت کوفته ها:
پیازها را رنده کنید یا ریز در حد ساتوری ریز خرد کنید، جعفری و نعناع تازه را هم ریز خرد کنید.
پیاز خیلی ریز خردشده، سیر له شده، پودر نان، جعفری، گوشت، نمک، فلفل، تخم مرغ و آویشن را مخلوط کرده و همه مواد لازم کوفته را با هم مخلوط کنید. کم کم آب را بخورد مواد دهید تا حالت چسبندگی بگیرد. مواد را خوب ورز دهید وبه مدت ۳۰ دقیقه در یخچال استراحت دهید. مخلوط را به صورت گرد یا بیضی شکل دهید و کناری بگذارید.
ابتدا سبزیجات و گوشت و پیاز و ادویه جات را ریخته و کمی مخلوط کنید
آرد سوخاری و آب را کم کم اضافه کنید وخوب ورز دهید.
مایه آماده شده را ابتدا دریخچال استراحت داده و بعد شکل دهید.
سیب زمینیها را پوست گرفته و به شکل دلخواه خودتان خرد کنید.
فلفلها را میتوانید درسته بگذارید یا خرد کنید.
گوجههای پوست گرفته شده را ورقهای خرد کنید و کناری بگذارید.
مقداری روغن را در ماهیتابه داغ کنید سپس رب را در آن نفت داده و گوجه فرنگی رنده را در روغن بریزید. به آن نمک و فلفل اضافه کنید. در انتها۱پیمانه آب به سس اضافه کرده و اجازه دهید سس کمی غلیظ شود. رب را تفت دهید.
پوره گوجه فرنگی را به رب تفت داده شده اضافه کنید.
به سس آویشن، نمک، فلفل وآب اضافه کنید. در ظرف را بسته و اجازه دهید سس کمی غلیظ شود.
حالا در ظرف مخصوص فر به صورت یک در میان اول سیب زمینی وبعد کوفته سپس گوجه فرنگی خرد شده را بچینید و تا انتهای مواد این کار را تکرار کنید سپس فلفلهای سبز را روی مواد قرار دهید.
در انتها سس آماده شده را روی مواد ریخته وروی ظرف را با فویل بپوشانید. مواد را در دمای ۱۸۰ درجه سانتی گراد به مدت ۴۰ دقیقه بپزید.
میتوانید سیب زمینی و کوفتهها را کمی سرخ کنید و بعد در ظرف بچینید و سس را رویش دهید. بدین صورت که اول تابه را گرم و سیب زمینیها را خیلی کم سرخ کنید و بعد در همان تابه کوفتهها را در حدی که خودشان را بگیرند سرخ کنید. بعد در ظرف بچینید و یا اینکه بصورت نپخته در ظرف بچینید. به این شکل، عملیات پخت در فر انجام خواهد شد.
بهتر است سیب زمینیها در اندازههای بزرگ و کلفت خرد شوند که در فر وا نروند.
رب فلفل شیرین یکی از چاشنیهای پر استفاده در آشپزی ترکیهای است که شما میتوانید به راحتی آن را در منزل به روش درست کردن رب گوجه فرنگی آماده کنید.
منبع: آلامتو
انتهای پیام/