مدیرکل صدا وسیمای مرکز آذربایجان‌شرقی: اقدامات خود مراقبتی تک تک شهروندان سرنوشت ساز است.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز ،در یازدهمین جلسه کارگروه اطلاع رسانی مقابله با کرونا گفت: در حال حاضر با پدیده‌ای در جهان، روبه‌رو هستیم که در رابطه با آن اطلاعات بسیار کم و ضد و نقیضی وجود دارد و دلیل آن جدید بودن و سرعت بالای انتشار آن است؛ و اگر طبق اخبار رسیده این ویروس صلاح بیولوژیکی باشد، دشمن این فضای ابهام آلود را دست‌آویزی برای ضربه زدن به فضای روانی و فکری ملت ایران قرار داده است.

صفری مدیرکل صداوسیمای آذربایجان‌شرقی، ادامه داد: در این رابطه هیچ کشوری اطلاعات کافی و تجربه کافی برای کنترل و پیشگیری و درمان ندارد، لذا در حال حاضر مهمترین مسئله اقدامات کنترلی و پیشگرانه است که می‌تواند جان مردم را نجات دهد و برای پژوهشگران و دانشمندان زمان مهیا کند تا آن‌ها در آینده‌ای نزدیک به راهکار مناسب و مطمئن درمان و کنترل این بیماری دست پیدا کنند.

او نقش رسانه‌ها را در مدیریت فضای به وجود آمده بسیار تاثیرگزار ارزیابی کرد، و افزود: کارگروه اطلاع رسانی مقابله به کرونا به صورت مستمر از تاریخ ۱۲ اسفند به صورت هر روزه یا در دانشگاه علوم پزشکی یا در مرکز صداوسیمای آذربایجان‌شرقی تشکیل می‌شود تا هم آخرین اقدامات و عملکرد‌های سازمان‌های مرتبط ارائه شود و هم اینکه با بررسی هر روزه فضای رسانه‌ای استان و با همکاری نهاد‌های مختلف به راهکار‌های عملیاتی و کاربردی مدیریت فضای روانی و رسانه‌ای استان دست پیدا کنیم.

صفری، با اشاره به پژوهشی که در این زمینه آنجام شده، گفت: طبق نظر سنجی ۹۰ درصد مردم تبریز گفته‌اند، ویروس کرونا برای ما موضوع جدی است و حدود ۶۵ درصد مردم اعلام کرده‌اند که از این موضوع نگران هستند، این یعنی ۳۵ درصد مردم مسئله را به صورت کامل جدی نگرفته‌اند و این ۳۵ درصد در یک استان ۴ میلیون نفری یعنی بیش از یک میلیون نفر که هنوز خطر ویروس کرونا برای آن‌ها تبدیل به مسئله‌ی اصلی نشده است و این یک زنگ خطر برای استان است.

او ادامه داد: طبق این نظر سنجی ۷۵ درصد مردم از اطلاع رسانی‌های صداوسیما در رابطه با نحوه‌ی آموزش پیشگیری و مراقبت در مقابل کرونا رضایت دارند. براساس داده‌های این نظر سنجی ۷۰ درصد مردم اخبار شیوع کرونا را پیگیری می‌کنند و ۳۰ درصد مردم در این مورد هنوز حساس نشده‌اند.

صفری گفت: فضای مجازی به دلیل کثرت اطلاعات غلط و اخبار جعلی و نبود کنترل مناسب، در این روز‌ها به فضای تشنج آفرینی در سطح جامعه تبدیل شده است؛ و کانال‌ها و گروه‌های بی‌هویت در بستر رسانه‌هایمجازی در این روز‌ها سوهان روح مردم شده است که نیاز هست هم سواد رسانه‌ای مردم افزایش یابد و هم اینکه محتوای اقناعی و مستند در اختیار مردم قرار داده شود.

مدیرکل صداوسیمای آذربایجان‌شرقی اظهار کرد: طبق این نظر سنجی حدود ۲۰ درصد مردم اخبار و اطلاعات مربوط به ویروس کرونا را از فضای مجازی دریافت می‌کنند و همینطور ۲۰ ئدرصد مردم هم اذعان داشته‌اند که اخبار مربوط به این بیماری را از طریق دوستان و اشنایان دریافت می‌کنند که این موضوع باعث دامن زدن به شایعات در جامعه می‌شود.

او گفت: طبق نتایج این نظر، ۶۴ درصد مردم گفته‌اند که تمام تلاش خود را می‌کنیم که از خانه بیرون نیاییم و همچنین ۹۷ درصد شرکت کنندان در این نظر سنجی گفته‎‌اند هیچ برنامه‌ای برای مسافرت در عید ندارند و حدود ۱۴ درصد گفته‌اند حتما به دید و بازدید نوروزی خواهند رفت.

صفری، جابجایی هر کدام از این درصد‌ها را موجب افزایش یا کاهش شیوع و اپیدمی شدید ویروس کرونا دانست و ادامه داد: با این حساب حدود ۶۰ درصد مردم اخبار را از صدا وسیما دنبال می‌کنند و این کار گروه باید تلاش کند تا اطلاعات درست از طریق رسانه‌های رسمی و مورد اعتماد به دست مردم برسد.

او، استفاده از پتانسیل افراد و گروه‌های مرجع همانند ورزشکاران، هنرمندان، علما، معلمان و.. را برای تشویق مردم به خانه ماندن را یکی از راهکار‌های این کارگروه دانست و ادامه داد تا زمانی که مردم حساسیت شرایط را به خوبی متوجه نشوند تمام اقدامات کادر سلامت بیهوده خواهد بود.

مدیرکل صداوسیمای آذربایجان‌شرقی گفت: مردم باید بدانند در حال حاضر هیچ درمانی برای این بیماری در دنیا وجود ندارد و تنها راه نجات مردم اقدامات خود مراقبتی است و شهروندان عزیز باید با حساسیت بیشتری مراقب سلامتی خود و جامعه باشند؛ و مردم باید به این نکته توجه داشته باشند که هر گونه سهل انگاری در این رابطه به قیمت جان خود، اعضاء خانواده و دیگران تمام خواهد شد و باربسیار سنگینی بر سیستم سلامت و کادر درمانی وارد خواهد کرد.

او ادامه داد: تا کنون صدا وسیمای استان، بیش از ۱۰۰ ساعت برنامه اختصاصی در رابطه با ویروس کرونا تولید و پخش کرده است؛ و ما زمانی به اثر بخشی تلاش‌های همکاران خود پی خواهیم برد که خیابان‌ها و مکان‌های عمومی بسیار خلوت باشد و هیچ کس جز به ضرورت از منزل خود خارج نشود.

دکتر حسینی نماینده دانشگاه علوم پزشکی تبریز در این کارگروه گفت: در هر وضعیت بحرانی، یکی از سازمان‌ها در نوک پیکان مقابله قرار می‌گیرد و این بار قرعه به نام سیستم سلامت افتاده و همکاران من با تمام قدرت و با افتخار در خدمت مردم شرف ایران هستیم؛ و امروز زمان آن نیست که بگوییم چه کسی چه کاری بلد است بلکه زمان آن است که هر کسی بگویید من فلان کار را انجام می‌دهم در غیر این صورت این ویروس تعداد بیشتری از هم وطنان ما را از ما خواهد گرفت.

دکتر حسینی گفت: وظیفه اصلی شهروندان در حال حاضر در «خانه ماندن» و رعایت لحظه به لحظه‌ی مراقبت‌های پیشگیرانه است. در غیر این صورت اگر فقط ۲۰ درصد هم استانی‌ها این اقدامات را رعایت نکنند ۸۰۰ هزار نفر از شهروندان در معرض خطر قرار می‌گیرند و اگر فقط ۲۰۰ هزار نفر این افراد به این ویروس مبتلا شوند با یک فاجعه انسانی روبه‌رو خواهیم شد.

خیراللهی نماینده پلیس فتا در کارگروه اطلاع رسانی مقابله با کرونا گفت: پلیس فتا با رصد ۲۴ ساعته فضای مجازی اشراف خوبی بر این فضا دارد و از ابتدای شیوع این ویروس به ۵۴۰ نفر از ادمین کانال‌ها و گروه‌ها تذکرات توجیهی داده شده و همچنین ۲۰۴ مورد از اشخاص شایعه پراکن، شناسایی و به ۱۸۰ مورد تذکر داده شده و ۲۳ مورد منجر به دستگیری افراد خاطی شده است.

 

انتهای پیام/


وضعیت:
تحریریه‌ها: سیما، رادیو، آفیش‌های روزانه، موضوعات و سوژه‌های پیشنهادی من، انتقادات و پیشنهادا

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.