مدیرکل امور عشایر شمال استان کرمان گفت: به عشایر اعلام شده به منظور پیشگیری از شیوع ویروس کرونا و تا گذر از این شرایط به منظور کوچ بهاره عجله نکنند.

عشایر تا گذر از این شرایط به منظور کوچ بهاره عجله نکنندبه گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان، رضا نیکزادی مدیرکل امور عشایر شمال استان کرمان با بیان اینکه به عشایر اعلام شده به منظور پیشگیری از شیوع ویروس کرونا و تا گذر از این شرایط به منظور کوچ بهاره عجله نکنند گفت: عشایر با همکاری و همراهی اداره کل منابع طبیعی، با آرامش و طبق ضوابط و همراه با رعایت قوانین و مقررات قانونی مراتع را ترک کنند.

او در ادامه افزود: اداره امور عشایری شمال کرمان به منظور پیشگیری از شیوع ویروس کرونا در حد توان از ظرفیت‌های مختلف از جمله تشکل‌های عشایری، گروه‌های تعاونی، معتمدین و ریش سفیدان به منظور اطلاع رسانی به عشایر استفاده کرده است.

او اظهار داشت: ارتباط تنگاتنگ بین دام و انسان در مناطق عشایری و اینکه عشایر به عنوان مرزداران در نقاط مرزی استان کرمان سکونت دارند و شرایط زیستی و نوع زندگی این قشر خواه و ناخواه ارتباطات و مراودات قومی و قبیله‌ای را با استان‌های همجوار به وجود می‌آورد لذا بیشتر در معرض خطر مبتلا شدن به ویروس کرونا هستند.

نیکزادی بیان داشت: به دلیل سخت گذر بودن مناطق عشایری و بودن برخی مناطق در نقاط کور، استفاده از رسانه‌های گروهی و وسایل ارتباطی ممکن نیست لذا طبق تفاهمنامه همکاری بین سازمان امور عشایری ایران و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادارات دامپزشکی باید نظارت کافی بر بهداشت اماکن دامی داشته باشند و واکسیناسیون دام‌ها را در دستور کار قرار دهند.

مدیرکل امور عشایر شمال استان کرمان همچنین اظهار داشت: با توجه به شیوع ویروس کرونا وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی باید برنامه‌های پیشگیرانه خود از جمله آموزش، اطلاع رسانی و تهیه و توزیع اقلام بهداشتی را به مراتب جدی‌تر برای عشایر قرار دهد.

او در ادامه بیان داشت: کوچ بهاره عشایر به مناطق ییلاقی که از نیمه دوم فروردین آغاز می‌شود یکی از موضوعاتی است که توسط این اداره پیگیری شده و در حال بررسی است و به عشایر اعلام شده که کوچ زود هنگام را انجام نداده تا از این شرایط عبور کنیم.

مدیرکل عشایر شمال استان کرمان افزود: از آنجایی که مجموعه اداره کل امور عشایر در خصوص ثبت آمار مبتلایان احتمالی به ویروس کرونا مسئولیتی ندارد ضمن اینکه تاکنون موردی نیز از مناطق عشایر نشین گزارش نشده و در عین حال این اداره کل آمادگی این را دارد که با استفاده از تمامی امکانات موجود همکاری لازم را با دستگاه‌های مرتبط و متولی داشته باشد.

کرمان دومین استان عشایرنشین کشور است و عشایر شمال کرمان با دارا بودن یک میلیون و ۸۰۰ هزار راس دام سبک نقش تعیین کننده‌ای در تامین فراورده‌های گوشتی و لبنی دارد.

بر اساس آخرین سرشماری عشایر کوچنده کشور در سال ۱۳۸۷ توسط مرکز آمار ایران، جمعیت ییلاقی عشایر کرمان ۶۸هزار و ۸۸۱ نفر (۱۴.۲۵۰ خانوار) و جمعیت قشلاقی عشایر این استان ۴۸ هزار و ۷۴۴ نفر (۱۰.۱۱۰ خانوار) است. کرمان ۷/۶ درصد از جمعیت عشایری کشور را در خود جای داده است. عشایر شمال کرمان در ۲۴۱ سامانه­ عرفی استقرار دارند و میزان اراضی کشاورزی در اختیار آنان ۴۴ هزار و ۷۸۰ هکتار است. ۵۶.۴ درصد از جمعیت عشایری استان کرمان باسواد هستند.

استان کرمان دارای ۲۸ ایل عشایری است که عبارتند از: ایل سلیمانی، پشت کوهی، جبال­بارزی، راینی، کوهشاهی، لک بختیاری، بلوچ، افشار، آیینه­ای، بچاقچی، لری، جاویدان، مهنی، قرائی، خواجوئی، کماچی سنجری، سابکی، کچمی، برخوری، آسابر، غربا، کمری کوهپنچی، شکاری، شنبون، سرحدی شهریاری، جازی، نمدادی، و ایل کامرانی. ایل سلیمانی با جمعیت ۱۴ هزار و ۸۲ خانوار بیشترین جمعیت عشایری را در استان کرمان دارد.

انتهای پیام/س

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار