به گزارش
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
مشهد، به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دانشگاه
علوم پزشکی مشهد، براساس گزارش سازمان جهانی بهداشت، تعداد مبتلایان به ویروس کرونا روز به روز افزایش مییابد و سیستم ایمنی به عنوان خط اول مقابله با تهاجم عوامل بیماری زا از جمله ویروسها و باکتریها نقش مهمی در محافظت از بدن دارد.
همچنین براساس این گزارش، شواهد نشان میدهند که مواد غذایی حاوی برخی ویتامینها و مواد معدنی میتوانند به تقویت سیستم ایمنی کمک کنند. مواد غذایی حاوی ویتامینهایی مانند A، B، C، D، E و مواد معدنی از جمله آهن، سلنیوم و روی میتواند به تقویت سیستم ایمنی و پیشگیری از ابتلا به بیماری کمک کند.
از جمله مواد غذایی حاوی ویتامین A میتوان به جگر سیاه، شیر، تخممرغ و ماهی، همچنین سبزیجات و میوههای زرد و نارنجی رنگ (مانند کدو حلوایی و هویج) و سایر سبزیجات برگ سبز و ذرت اشاره کرد.
غلات سبوس دار (مانند گندم، برنج، جو)، سیب زمینی، ماکارونی و سبزیجات برگ سبز (مانند اسفناج) و برگ دار (مانند برگ چغندر)، کلم بروکلی، موز و مرکبات و محصولات لبنی (شیر و پنیر)، جگر، گوشت، ماهی، تخم مرغ و حبوبات و آجیل از جمله مواد غذایی سرشار از ویتامینهای گروه B هستند.
میوهها و سبزیجات مانند مرکبات، گوجه فرنگی و آب گوجه فرنگی و سیب زمینی، بهترین منابع ویتامین C هستند. سایر منابع غذایی مفید شامل فلفل قرمز و سبز، کیوی، کلم بروکلی، توت فرنگی و طالبی است.
غذاهای دریایی سرشار از ویتامین D هستند و پس از آن میتوان قارچ و زرده تخم مرغ را نام برد.
روغنهای گیاهی مانند روغن کانولا، میوهها و سبزیجات، تخمهها (مانند کدو و آفتابگردان) و آجیل از منابع غذایی سرشار از ویتامین E هستند.
مواد غذایی حاوی مواد معدنی نیز میتوانند به تقویت سیستم ایمنی کمک کنند. غنیترین مواد غذایی حاوی آهن شامل گوشت و غذاهای دریایی و سپس، آجیل، لوبیا، سبزیجات و غلات غنی شده با آهن است.
به ترتیب، جگر و غذاهای دریایی، غلات، گوشت ماهیچه، شیر و فرآوردههای لبنی، میوهها و سبزیجات از جمله مواد غذایی حاوی بیشترین مقدار سلنیوم هستند. همچنین، شیر و پنیر مهمترین منابع غذایی سرشار از روی گزارش شده اند که منجر به تقویت سیستم ایمنی میشوند.
میتوان نتیجه گرفت که استفاده از همه گروههای غذایی (نان و غلات، میوهها و سبزیجات، شیر و لبنیات، گوشت و حبوبات و تخم مرغ، شیرینیها، چربیها و روغنها) و رعایت تنوع غذایی در برنامه روزانه، در کنار فعالیت بدنی مناسب، خواب و استراحت کافی، حفظ آرامش و نداشتن استرس و اضطراب میتواند به تقویت سیستم ایمنی کمک کند.
توجه به این نکته نیز ضروری است که در زمان همه گیری، باید اصول بهداشت در شستشو، فرآوری و پخت هر گروه از مواد غذایی با دقت بیشتری رعایت شود.
انتهای پیام// ز.م