میترا برغندان دکترای مشاوره و راهنمایی در گفتوگو با خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، گفت: باتوجه به شیوع ویروس کرونا و انتشار تعداد مبتلایان به این ویروس و جان باختن آنها سبب بروز استرس و اضطراب در برخی افراد جامعه بخصوص کودکان شده است.
او افزود: داشتن مقداری ترس طبیعی است، اما بدلیل اینکه کودکان دارای روحیه لطیفی هستند لزومی ندارد در جریان تمام خبار مرتبط با این ویروس کرونا قرار بگیرند.
برغندان اظهار داشت: با توجه به اینکه مدارس و مهدکودکها تعطیل هستند، آموزش ها، بازی و نقاشی میتواند آنها را تا حدودی از این فضا دور کرده و استرس آنها را کاهش دهد.
این مشاور بر اختصاص وقت بیشتر والدین با کودکان خود تاکید و تصریح کرد: متناسب با سن آن ها، میتوان با برگزاری بازیهایی در منزل، کودکان را سرگرم کرد، ضمن اینکه تمرینهایی نظیر تنفس عمیق و آرام سازی را با آنها داشته باشند.
او ادامه داد: از کودک خود بخواهید نگرانیهای خود را یا به صورت قصه تعریف کند و یا اینکه آن را نقاشی کند، خط خطی کند، روی آن آب بپاشد و در نهایت اگر دوست داشت آن نقاشی که با آن در واقع نگرانی خود را ترسیم کرده است، پاره کند.
میترا برغندان با تاکید بر ماندن در خانه بیان داشت: والدین در صورت مشاهده هر گونه رفتاری که نشان دهنده استرس در کودکان در شرایط این روزها میتوانند از طریق خط تلفن ۱۴۸۰ از صدای مشاور بصورت تلفنی بهرهمند شوند.
او تاکید کرد: نیازی نیست تمام اخبار مرتبط با مبتلایان و مرگ و میرهای ناشی از کرونا را به کودکان بگوییم و والدین باید سعی کنند وقایع مرتبط با کرونا را نیز تا حد امکان در حضور کودکان دنبال نکنند.
برغندان در تشریح علائم اضطراب در کودکان گفت: افزایش ضربان قلب، دل درد و حالت تهوع، خستگی، احساس ضعف، بیخوابی، پرخاشگری، ترس از جدایِی، ترس از دست دادن والدین و شب ادراری از ویژگیهای اضطراب در کودکان است که اگر به موقع درمان نشود تا بزرگسالی میتواند منجر به اختلالات رفتاری و عاطفی در آنها شود.
او بیان کرد: در پاسخ به سوالات و نگرانیهای کودکان لازم نیست وارد جزییات شد، بلکه پاسخها متناسب با سن کودک باشد با توجه به اینکه برخی کودکان ممکن است به منابع دیگری برای کسب اخبار دسترسی داشته باشند، باید به درستی به آنها از سوی والدین اخبار و اطلاعات لازم داده شود تا در معرض اطلاعات غلط و نگران کننده قرار نگیرند.
این مشاور در پایان ذعان داشت: در چنین شرایطی خواسته یا ناخواسته کودکان همچون عموم جامعه در معرض نگرانی، استرس و اضطراب ناشی از کرونا قرار دارند با این تفاوت که آنها روحیه لطیف تری دارند و در تحلیل و درک جامع مشکل ناتوان بنابراین باید از آنها مراقبت بیشتری شود و چنانچه در کودک و نوجوانمان تغییرات رفتاری همچون؛ مثل پرخاشگری و لجبازی، بیقراری، مشکلات خواب، کم حرفی، کم اشتهایی یا پرخوری، دردهای جسمی که علت فیزیکی ندارن، یا حتی وابستگیهای غیرمعمول مشاهده کردیم؛ بهتر است از متخصص و روانشناس کودک کمک بگیریم.
انتهای پیام/گ