یک کارشناس ارشد روانشناسی شخصیت در خصوص ترفندهای مقابله با استرس و اضطراب ناشی از کرونا توضیحاتی ارائه داد.

مریم مسکین کارشناس ارشد روانشناسی شخصیت در گفت‌وگو با خبرنگار گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، با اشاره به بحث داغ این روزها که همان کرونا است، گفت: کرونا موضوعی است که توجه تمام رسانه های جهان را به خود جلب کرده و باعث شده مردم منابع متعددی را برای پیگیری اخبار، اتفاقات و آمار مبتلایان دنبال کنند. در اخبار، فضای مجازی، محافل و گفت و گوها صحبت از کرونا ویروس است و سرچشمه همه خبرهای دریافتی، صحت نداشته و همین امر سبب ایجاد استرس و اضطراب می شود.

او افزود: یکی از راه هایی که در شرایط فعلی اضطراب افراد جامعه را زیاد می کند دامن زدن به شایعاتی است که پایه و اساس نداشته و سبب ایجاد خلل در کنترل شرایط می شود.

مسکین بیان کرد: ما به عنوان فردی از جامعه باید روش های پیشگیری از ابتلا به کرونا ویروس را از منابع موثق نظیر سازمان بهداشت جهانی، خبرگزاری های رسمی و معتبر رصد کرده تا بتوانیم بهتر با این ویروس مقابله کنیم.

هیجانات منفی باعث تضعیف سیستم ایمنی بدن می شود

این کارشناس ارشد روانشناسی اظهار داشت: اطلاعات نادرست باعث ایجاد هیجانات منفی در افراد شده که همین امر باعث کاهش فعالیت و تضعیف سیستم ایمنی در بدن و ایجاد شرایط سخت تر می گردد.

مریم مسکین تصریح کرد: ترس تا زمانی مفید است که محتاطانه عمل کنیم اما اگر باعث اختلال در زندگی شود، آسیب های جدی را به فرد و جامعه وارد می کند و همچنین استرس ناشی از اطلاعات درست یا نادرستی که دریافت کرده و پیوسته دنبال می کنیم تا مدت ها زندگی را تحت تاثیر خود قرار می دهند.

او در خصوص دلایل ترس مردم از بیماری کرونا اذعان داشت: علت های ترس مردم از ویروس کرونا همه گیر شدن و اپیدمی آن در سطح کشور و گستردگی وسیع آن در سطح جهان است. یکی دیگر از دلایل ترس نیز کمبود ماسک، مواد بهداشتی و موادضد عفونی کننده و مرگ میر ناشی از این بیماری است که البته شایعات بی تاثیر نبوده و کسانی از غرض این شایعات را رواج داده و اشاعه می کنند.

مسکین در خصوص افراد دارای بیماری های خاص اظهار کرد: مراقب افراد مبتلا به دیابت، بیماران ریوی و زمینه ای بوده و آنها را از استرس دور نگه داریم. از گفتن همه خبرها مخصوصا آمار دقیق مرگ و میر به آنها خودداری کنیم چرا که آنها خود را مستعد ابتلا به این بیماری می دانند و علاوه بر بیماری جسمی، روان آنها نیز آسیب دیده و اضطراب این روزها سیستم ایمنی بدنشان را بیشتر مختل می کند.

آموزش نکات بهداشتی به کودکان

این کارشناس ارشد روانشناسی بیان داشت: نکات بهداشتی را به کودکان آموزش داده و در صورت انجام صحیح آنها به کودک پاداش دهیم و با مشاهده علائم وسواسی در او با انجام بازی ها، سرگرمی ها و دادن مسئولیت، حواس کودک را پرت کنیم.

مریم مسکین در ادامه گفت: استرس برای مغز و سیستم عصبی کودک بسیار مضر بوده و باعث اختلال در ترشح هورمون های دوپامین و سروتونین شده وسبب بروز ترس محیطی می شود و استرسی را که کودک در این برهه تجربه می کند ریشه های آن تا بزرگسالی ادامه دارد.

او توجه به اطلاعیه های منتشر شده از سوی وزارت بهداشت، رعایت بهداشت فردی، پرهیز از رفت و آمدهای غیرضروری، مصرف غذاهای توصیه شده به وسیله متخصصان تغذیه و اطلاعاتی که همکاران روانشناس جهت جلوگیری از استرس ناشی از این بیماری به مردم ارائه می دهند را در جلوگیری از ابتلا به کرونا ویروس و هیجانات ناشی از آن موثر دانست.

انجام فعالیت های آرامش دهنده برای مقابله با استرس و اضطراب ناشی از کرونا ویروس

مریم مسکین ساده ترین و موثرترین روش های مقابله با فشار روانی و اضطراب این روزها را، ورزش کردن در منزل و فعالیت های آرامش دهنده همچون یوگا و مدیتیشن دانست و اظهار کرد: از جمله فعالیت های دیگر، آرمیدگی یا تن آرامی برای خنثی کردن واکنش های جسمی مضطرب بوده که در بهبود حالات اضطرابی و استرس بسیار موثر است.

او همچنین ارتباط مجازی با دوستانی که سبب افزایش اعتماد به نفس در افراد می شوند را در مهار استرس و اضطراب حاکم بر جامعه مفید برشمرد.

کارشناس ارشد روانشناسی شخصیت بیان داشت: همیشه منتظر زمانی برای انجام کارها و امور عقب افتاده بودیم که اکنون بهترین موقعیت است که این تهدید را به یک فرصت تبدیل کنیم. تحقیقات ثابت کرده که مطالعه کتاب بیش از ۶۸ درصد استرس را کاهش می دهد پس موقعیت خوبی برای مطالعه کتاب هایی است که مدت ها تهیه کرده ایم و در قفسه خاک می خورند.

مریم مسکین در پایان با اشاره به پیگیری و رصد اخبار مرتبط با ویروس کرونا از خبرگزاری ها، کانال ها و رسانه های معتبر گفت: این بحران تمام می شود و زندگی به حالت عادی بر می گردد، مراقب گفتار خود باشیم و فشار روانی را که با حرف ها و رفتار خود به کودکان واطرافیان خود انتقال می دهیم اثرات مخرب آن تا سالیان سال همراه آنان خواهد بود.

انتهای پیام/ن

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.