وحید عزیزی کارشناس اقتصادی در گفت و گو با با خبرنگار مسکن گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، درخصوص نظام اجاره داری حرفه ای اظهار کرد: احتمال رخ دادن نظام اجاره داری حرفه ای در کشور ما بسیار کم است به علت آن که این امر نیازمند سیاستگذاری و تنظیم گری مالیاتی و نیز داشتن زیر ساخت های اطلاعاتی است.
این کارشناس مطرح کرد: اجاره داری حرفه ای پیش نیازش در ایران این است که به طور مثال بحث خالی بودن مسکن را از بین ببریم و تا زمانی که مالیات برعایدی سرمایه و خانه های خالی معنایی سود چندانی ندارد.
او افزود: اول باید آن میزان سودی که مالکان از افزایش قیمت مسکن بدست می اورند را ازطریق ابزار های مالیاتی کاهش دهیم. اگر این امر درست انجام شود دیگر نیازی نیست که افراد به سمت موسسات اجاره داری روند بلکه افراد عادی جامعه خود به سمت اجاره داری بلند مدت می روند.دولت برای بحث اجاره باید تمهیداتی را در خصوص کمک به دهکهای متوسط و فقیر جامعه در سال آینده در نظر بگیرد.
عزیزی تصریح کرد: مشکل مهم اجاره در ایران این است که کوتاه مدت و مقطعی است در حالی در کشور های دیگر این گونه نیست؛ بلکه شرکت هایی وجود دارد که متولی ساخت یک محله می شوند و آن را به مردم اجاره می دهند و یا بین مالکان و مستاجران موجود واسطه می شوند.
این کارشناس در پایان گفت : متاسفانه دولت فعلی نتوانست در حوزه ی مسکن نتوانسته موفقیت خاصی را بدست آوردند.
انتهای پیام/