
به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بجنورد ، محمدعلی مصباحی مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: رهایی ماهی در استخرهای گرمابی این استان در اسفندماه صورت گرفته و برداشت آن نیز در ماههای آبان و آذر آغاز میشود.
مصباحی با بیان اینکه رهایی و برداشت بچه ماهی در مزارع گرمابی تنها یکبار در سال انجام میشود، افزود: این در حالی است که در استخرهای سردابی چندین بار در سال بچه ماهی رها و برداشت میشود که از ابتدای امسال تاکنون سه میلیون و ۲۰۰ هزار قطعه بچه ماهی در مزارع سردابی استان رها شده است.
او شمار مزارع گرمابی استان را ۹۰ و مزارع سردابی را ۹۷ فقره دانست و گفت: پیش بینی میشود امسال ۲ هزار و ۲۳۰ تن انواع ماهی در استخرهای استان تولید شود.
مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی، سرانه مصرف ماهی در این استان را با احتساب مصرف تن ماهی ۷.۱ کیلوگرم دانست و گفت: میانگین مصرف ماهی در کشور ۹.۵ کیلوگرم است.
مصباحی با اشاره به سرانه پایین مصرف ماهی در این استان گفت: ماهی یکی از پروتئینهای سالم است که فرهنگ آن برای مردم هنوز جا نیفتاده و از سویی به دلیل کم توجهی به بخش شیلات، هزینههای تولید آن بسیار بالا است.
او با اشاره به اینکه خراسان شمالی در توسعه شیلات، رشد خوبی داشته است، گفت: هم اکنون ۲۰۰ تولید کننده در حوزه آبزیان و شیلات در این استان فعالیت دارند.
مصباحی افزود: شیروان با ۲۶ استخر پرورش ماهیان سردابی و گرمابی و تولید ۳۵ درصد آبزیان استان، رتبه نخست خراسان شمالی در این بخش را دارد.
مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی کمترین تولید ماهی استان را نیز مربوط به شهرستان مرزی راز و جرگلان دانست و گفت: عمدهترین گونه ماهی تولیدی در این استان قزل آلای سردابی است.
انتهای پیام/د