به گزارش خبرنگار حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، اولین شب جمعه ماه رجب، به نام «لیله الرغائب» یا شب رغبتها نام دارد که فضیلت بسیاری برای آن ذکر شده است.
اولین پنج شنبه ماه رجب را روزه میداری، چون شب جمعه داخل شود، ما بین نماز مغرب و عشا، دوازده رکعت نماز به جای میآوری، هر دو رکعت با یک سلام به این ترتیب که در هر رکعت یک مرتبه سوره «حمد» و سه مرتبه «سوره قدر» و دوازده مرتبه «سوره توحید» میخوانی و هنگامی که از نماز فارغ شدی هفتاد مرتبه میگویی: اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ النَّبِیِّ الْأُمِّیِّ وَ عَلَی آلِهِ [وَ آلِ مُحَمَّدٍ]: خدایا! بر محمّد پیامبر درس ناخوانده و خاندانش درود فرست.
سپس به سجده میروی و هفتاد مرتبه میگویی: سُبُّوحٌ قُدُّوسٌ رَبُّ الْمَلائِکَةِ وَ الرُّوحِ: پاک و منزّه است پروردگار فرشتگان و روح. آنگاه سر از سجده بر میداری و هفتاد مرتبه میگویی: رَبِّ اغْفِرْ وَ ارْحَمْ وَ تَجَاوَزْ عَمَّا تَعْلَمُ إِنَّکَ أَنْتَ الْعَلِیُّ الْأَعْظَمُ: پروردگارا! مرا بیامرز و بر من مهرورز و از آنچه از من میدانی بگذر، تو خدای برتر و بزرگتری. دوباره به سجده میروی و هفتاد مرتبه میگویی: سُبُّوحٌ قُدُّوسٌ رَبُّ الْمَلائِکَةِ وَ الرُّوحِ: پاک و منزّه است پروردگار فرشتگان و روح.
سپس حاجت خود را میطلبی که به خواست خدا برآورده خواهد شد.
حجت الاسلام مرتضی ادیب یزدی کارشناس مذهبی در گفت و گو با خبرنگار حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: اولین شب جمعه ماه رجب معروف به لیله الرغائب است.این شب بسیار با فضیلت است و برخی از مومنان در این شب احیاء میگیرند تا ارتباط خودشان را با عالم بالا نزدیکتر کنند.
وی افزود:انسان به سمت زیباییها و مادیات یعنی به طلا، نقره، خانه و شهوت رغبت دارد؛ این رغبتها باعث میشود که از خدا غافل شویم از این رو لیله الرغائب را اینگونه معنا کرده اند که انسان از این مادیات بگذرد و به خداوند نزدیک شود. یعنی خدایا تو از همه عالم برای من محبوب تری و من همه وجودم مملو از عشق تو است.
بیشتر بخوانید: اعمال لیلة الرغائب؛ شب آرزوها
این کارشناس مذهبی ادامه داد: این موضوع ما را به این مطلب میرساند که بعد از ذات اقدس الهی، پیامبر عظیم الشأن اسلام در بالاترین جایگاه قرار دارد.
حجت الاسلام ادیب یزدی گفت: شرط ایمان واقعی به اسلام و قرآن اعتقاد واقعی به شخص نبی اکرم، محمد مصطفی (ص) است و چه شبی از شب لیلةالرغائب برای رسیدن به این موضوع میتواند بالاتر باشد، زیرا لیله الرغائب گرایش به خداوند را در وجود انسان تقویت میکند. انسان اگر به پالایش درون خودش بپردازد می تواند برای ماه شعبان و رمضان هم خود را آماده کند.
همپنین حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی در یکی از جلسات درس اخلاق خود، لیلة الرغائب را شب رغبتها برشمردند و بیان داشتند: امیدواریم که در لیلةالرغائب رغبت ما با رهبت ما هماهنگ باشد. هم از قهر و جلال خدا راهب باشیم، هم به مِهر و جمال خدا راغب باشیم؛ رغبت یعنی میل نه آرزو.
ایشان ادامه دادند: لیلةالرغائب به معنای شب آرزوها نیست، بلکه شب رغبتها و گرایشها و مجذوبشدنهاست لذا آن انجذاب و گرایش و میل و شوق را میگویند رغبت، در برابر رهبت. خدای سبحان جنّاتی دارد که ما را به آنها ترغیب کرده و برای روح ما هم بهشتی دارد که ما را به آن هم ترغیب کرده است.
انتهای پیام/
برا اینکه بتونم فردا برا بیماران کرونا کار کنم مجبورم بخوابم و عبادت نکنم
هرکی دعا کرد پرستاران رو از یاد نبره
دوستت دارم باشگاه خبرنگاران جوان عزیز .
فراموش نشه
الهی آمین
اللهم عجل لولیک الفرج