کربلایی عضو هیات علمی موسسه
تخقیقات برنج مازندران در گفت و گو با خبرنگار
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
ساری ، گفت: به
برنج کاران استان پیشنهاد میکنیم هر ساله بذر خود را از منابع معتبر، از بذر فروشیهای مجاز و یا از
کشاورزان پیشرو تهیه کنند.
او با بیان اینکه بذر خوب باید استانداردهایی داشته باشد، افزود:ما تقریبا ۱۰ تا ۱۵ درصد بذر کشاورزان را از بذرهای گواهی شده تامین کنیم، ولی در هر روستایی کشاورزان پیشرویی هستند که با دقت و توصیه کارشناسان، بذرهای خوب و مرغوبی را تولید می کنند.
کربلایی گفت: بذر به عنوان پایه و اساس تولید،هم در خالص بودن و کیفیت محصول نقش دارد و هم از لحاظ تجاری اگر بذر خالص باشد محصول خوبی تولید می شود و کشاورزان درآمد بیشتری بدست میآورند.
او افزود:نکته مهم بعدی آماده سازی به موقع زمین مخصوصا شخم و شیار زمستانه است که باعث میشود کرمهای ساقه خوار نابود و یا جمعیت آنها به شدت کم شود.
عضو هیات علمی موسسه تخقیقات برنج مازندران گفت:برن کاران اگر به این موارد دقت کنند میتوانند با کرم ساقه خوار به شدت مبارزه کنند و باعث میشود کمتر سم و کود استفاده کنند و محصول سالمی داشته باشند.
کربلایی گفت: بارندگیهای زمستانی نعمت فراوانی است که اگر کشاورزان از آن استفاده کنند تقریبا ۳۰ درصد در مصرف آب برای آماده سازی زمین صرفه جویی می شود.
انتهای پیام/س