محمود احمدی شریف کارشناس مسائل راهبردی در گفتوگو خبرنگار
اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به نزدیک شدن ایام انتخابات مجلس شورای اسلامی و نقطه نظرات مردمی در این باره، اظهار کرد: حضرت امام تأکید داشتند مجلس در رأس همه امور قرار دارد. این جمله بار معنایی زیادی دارد: یعنی نمایندگان مجلس نماینده ملت خواهند بود و کسانی که به عنوان نماینده مجلس در آنجا حضور مییابند و نماینده ملت خواهند شد و باید این را بدانند که آیا میتوانند مطالبه مردم منطقه خودشان را پیگیری کنند یا خیر؟ یا میخواهند دنبال مسائل حزبی، مسائل منطقهای یا مسائل این چنینی باشند؟ یعنی ما باید مسائل ملی و منافع ملی را به منافعی که ذکر شد ترجیح بدهیم.
احمدی شریف گفت: اگر نمایندهها و کاندیداهایی که به مجلس شورای اسلامی ورود میکنند همین تفکر را داشته باشند خود به خود در کمیسیونها به خصوص کمیسیون اقتصادی میتوانند تصمیمهای شایستهای در آن اتخاذ کنند.
او تاکید کرد: مقام معظم رهبری چندین سال است که شعارهای سال را اقتصادی انتخاب میکنند و بارها اعلام کردند که دغدغه اصلی کشور مسئله اقتصاد است.
این کارشناس مسائل اقتصادی تصریح کرد: علی رغم ایستادگی های پی در پی مردم در برابر بسیاری از مشکلات از جمله تحریم، این روزها متاسفانه بازهم با مشکلات اقتصادی از جمله تحریم های مضاعف درگیر هستند.
وی افزود: این روزها نقش کسانی که به عنوان نماینده قصد ورود به مجلس را دارند پررنگتر میشود. تنور انتخابات در حال داغتر شدن بوده و هفته دیگر قرار است انتخابات برگزار شود. دیروز (۲۳ بهمن ۹۸) آخرین نظرات تأییدیه شورای نگهبان هم اعلام شده و مشخص میشود که چه کسانی واقعاً کاندیدای منطقه خود هستند.
احمدی شریف ادامه داد: حالا نمایندگانی که قرار است به خانه ملت بروند باید چه اقدامی انجام دهند؟ یک نماینده در ابتدا باید بداند که وکیل دولت نیست و وکیل ملت است.
وی بیان کرد: وقتی وکیل ملت است باید حق و حقوق مردم خودش و منافع ملی را در نظر بگیرد در مسائل اقتصادی مشکلات زیادی را داریم که یکی از مهمترین آن ها، اکنون کاهش نرخ رشد اقتصادی، منفی بودن آن، افزایش نرخ تورم، نابسامانی تولید داخلی، ولنگاری سیاستهای بازرگانی، واردات کالاهای غیرضروری، بحث اشتغال و کارآفرینی و تنظیم بازار را پیش روی خود داریم.
این کارشناس اقتصادی تصریح کرد: این بین افزایش
قیمت بنزین هم که اتفاق افتاد به این مسائل بیشتر دامن زده شد و متأسفانه بعد از تعطیلات نوروز هم تورم بیشتری را شاهد خواهیم بود. اینجا نمایندهها میتوانند تا حدودی به کمک دولت بیایند و جلوی آن را بگیرند.
این کارشناس مسائل راهبردی افزود: متأسفانه ما نابسامانیهایی در سیاستهای دولت داشتیم یعنی دولت آن طور که شایسته و بایسته مردم ایران بود نتوانست سیاستهای درستی را دنبال کند. نمایندهها میتوانند جلوی سیاستهای غلط دولت را بگیرند و حتی به آن ها پیشنهاد کنند که از سیاستهای معقولتری در حوزه اقتصاد( بانک مرکزی، بازرگانی و اشتغال و کارآفرینی) استفاده کند. نماینده اگر وکیل مردم باشد و وکیل دولت نباشد میتواند این مسائل را پیگیری کند و به رفع مشکلات معیشتی و اقتصادی مردم بپردازد.
مردم از نمایندگان چه انتظاری دارند؟
احمدی شریف گفت: مردم از دولت میخواهند که بتواند تورم را کنترل کند، اشتغال ایجاد کند و کارآفرینی را به وجود بیاورد، وقتی شما در یک منطقهی ژئوپلوتیک مهم جغرافیایی هستید که در قلب خاورمیانه واقع شده و درلایه اول ۱۵ کشور همسایه دارید که غالباً وارد کننده هستند و در لایه دوم نزدیک به ۲۵ کشور همسایه دارید یعنی باید بتوانید شاهراه منطقهای خاورمیانه باشید.
وی ادامه داد: کمیسیون اقتصادی در مسائل گوناگونی میتواند ورود کند در خصوص واگذاریها و ثبات قیمتها، متاسفانه دیده ایم که در خصوص بنزین خیلیها انتقاد داشتند و هیچ کدام از نمایندهها بیانیه خاصی نتوانستند صادر کنند. باید از خود نمایندهها این سوال را پرسید که چرا به این مسئله ورود نکردند و به چه دلیلی از قبل با دولت در این باره هماهنگ نبودند.
احمدی شریف در پایان مطرح کرد: البته اگر ما به فرمایش حضرت امام (ره) رجوع کنیم که مجلس در رأس امور است و اگر به این اعتقاد قلبی داشته باشیم حتماً مسائل را بهتر بررسی خواهیم کرد و نفع ملت و نظام را در تصمیمات خود لحاظ خواهیم کرد و به عنوان نماینده ملت با همکاری دولت محترم مشکلات را رفع خواهیم کرد.
انتهای پیام/