به گزارش خبرنگار بورس، بانک و بیمه گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، عبدالناصر همتی، رییس کل بانک مرکزی در مراسم دهمین گردهمایی روسای موفق شعب بانک های کشور اظهار کرد: این روزها برای بانک مرکزی عملکرد روسای شعب بسیار مهم است.
وی افزود: به عنوان کسی که سابقه مدیریت ۱۰ ساله بانکی دارم معتقدم اگر روسای شعب وظایف خود را درست انجام دهند وضعیت بانکی در بهترین شرایط است.
همتی تاکید کرد: امروزه بیش از ۷۵ درصد ریسک هایی که بانک های ما را تهدید می کند، ریسک اعتباریست. محور اصلی کنترل ریسک اعتبار شعبات بانکی هستند. با کنترل ریسک اعتباری بسیاری از مشکلات رفع می شود.
این مقام مسئول بیان کرد: اینکه چطور باید ریسک اعتبار بانکی مدیریت شود یکی از مواردی است که باید به آن توجه جدی داشت.
بیشتر بخوانید: رشد تولیدات صنعتی مثبت شد
همتی تاکید کرد: در نظام بانکی و مدیریت بانکها سه اصل باید مورد توجه قرار بگیرد؛ هویت مشتری، وضعیت اقتصادی مشتری و ذی نفعان محورهای کلیدی مورد توجه مدیران بانکها خواهد بود. هم اکنون در مسیر هویت شناسی سامانه شهاب با روند مناسبی در حال پیگیری است.
رییس کل بانک مرکزی گفت: بانک مرکزی مجدانه در بحث مبارزه با پولشویی و کاهش میزان املاک داری بانکها ورود کرده است.
او گفت: بانکها نباید تسهیلات را بر اساس املاک و وثایق افراد ارائه کنند. به بانکها بخشنامه ارائه تسهیلات از لحاظ اعتبار سنجی را ابلاغ کردیم هیچ بانکی براساس دارایی ملکی افراد وام ندهد بلکه بر اساس اعتبار و شناخت افراد این کار را انجام دهد.
این مقام مسئول تصریح کرد: چطور ممکن است رئیس کل بانک متوجه نشود بچه ۲ تا ۴ ساله تراکنش مالی ۲۰۰ تا ۴۰۰ میلیارد تومانی داشته است. ذی نفعان بانکی باید مورد ارزیابی قرار بگیرند. در غیر این صورت بانک مرکزی با ورود به این داستان با رئیس کل برخورد میکند و کاری به هیئت مدیره ندارد.
وی گفت: بانک مرکزی به این نتیجه رسیده است که عامل اصلی به هم ریختن اقتصاد کشور تراکنشهای بی ضابطه و رها بودن گردش ریال در کشور است.
انجام امهال تسهیلات معوق بانکی از اول سال ۹۹
رئیس شورای پول و اعتبار اعلام کرد: امهال تسهیلات معوق بانکی از اول سال ۹۹ بر اساس دستور العمل جدید که به تصویب شورای پول و اعتبار رسیده خواهد بود.
رئیس کل بانک مرکزی گفت: از روسای شعب بانکها درخواست کردم در اعتبارسنجی و توانایی بازپرداخت مشتریان بانکی دقت کنند و نظارت بعد از اعطای تسهیلات جهت اطمینان از مصرف آن در محل و موضوع تعیین شده را جدی بگیرند.
او ادامه داد: این دستورالعمل به تایید شورای فقهی بانک مرکزی هم رسیده است و بعد از تصویب قانون عملیات بانکی بدون ربا در دهه ۶۰، این بخشنامه با اجرای دقیق تحول مهمی در تحکیم و تقویت بانکداری بدون ربا خواهد بود.
همتی تاکید کرد: موضوع امهال معوقات بنگاههای تولیدی بسیار مهم است. مشکلات کلان اقتصادی کشور، برخی تولید کنندگان را دچار مشکل کرده است. بانکها بایستی با ستاد تسهیل استانها در جهت کمک به تولیدکنندگان همراهی نمایند و در مواقع اختلاف نظر به موجب قانون، رای خبرگان بانکی هر استان که منصوب رئیس کل بانک مرکزی هستند فصل خطاب خواهد بود.
انتهای پیام/
جهت کنترل تورم ازروش افزایش سودسپرده بایستی استفاده نمود.طرح هایی که موفق شوندتولیدداخل راراه بیندازندمخل اقتصادنیستنداگرسودسپرده افزایش پیداکنداجاره خانه افزایش پیدانمیکنددرعصرفعلی مجددابایدسبدکالابدهیم وسودسپرده راافزایش بدهیم