به گزارش خبرنگارحوزه میراث و گردشگری گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان،مجید فولادگر معاون اجتماعی مجمع تشخیص مصلحت نظام و رئیس پژوهشکده چشم انداز در نشست عصرانه اندیشگاهی گفت:انقلاب اسلامی در گلوگاه حساسی در چهل سالگی قرار دارد و ما با مشکلات متعددی مواجه هستیم و نقش اندیشگاه ها در شرایط فعلی بسیار مهم است.اندیشگاه ها باید خودشان را در حل مشکلات کشور بببینند.
او افزود:ما در پژوهشکده چشم انداز هزینه زایی تصمیم گیری را دنبال می کنیم.در کشور تصمیماتی گرفته می شود و تصمیماتی هم گرفته نمی شود.تصمیمات نادرستی که گرفته می شوند، منفعت طلب هستند.اما باید توجه داشت که تصمیم نگرفتن هم مانندتصمیم گیری های نادرست خسارت آور است.
معاون اجتماعی مجمع تشخیص مصلحت نظام به چند نمونه از تصمیمات نادرست اشاره و بیان کرد:تصمیمات نادرست در جامعه به ما خسارت زده است.
فولادگر ادامه داد:بودجه۹۹با وضعیت بدی تصویب شده است در حالی که این بودجه نباید تصویب می شد.
او با اشاره به برخی از تصمیمات گرفته نشده خسارت آور گفت: اگر مالیات سیگار را بگیریم درآمد مناسبی برای دولت خواهیم داشت و از تبعات مصرف سیگار کاسته می شود.
رئیس پژوهشکده چشم انداز گفت:اندیشکده ها موظف به جلوگیری از گرفتن تصمیمات نادرست،گرفتن تصمیمات درست و تقویت تصمیمات درست هستند.
فولادگر ادامه داد:در این میان مردم دو درک مستقیم و ذهنی را از نظام،تصمیمات و کارکردهایش دارند.مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم به این امر اشاره کرده است اما ما در مراحل بعدی نتوانستیم تصمیمات نظام را به درستی برای مردم ترجمه کنیم؛ اندیشکده متولی حرف زدن با جامعه است و این صحبت کردن ما با مردم چند برکت دارد.
وی گفت:ما باید به یک اکوسیستم تصمیم بهینه برای جلوگیری از گرفتن تصمیمات نادرست برسیم.
فولادگر در پایان از تدوین یک نامه دو صفحه ای خطاب به مقام معظم رهبری خبر داد و گفت:این نامه در اولین سالگرد تنظیم و تدوین بیانیه گام دوم از طرف جامعه اندیشگاهی ارسال خواهد شد تا اعضای این جامعه علاوه بر عهد بستن با مقام معظم رهبری ،با یکدیگر عهد ببندند که شبکه جامعه اندیشگاهی را شکل بدهند.
حجت الاسلام قمی، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی در بخش دوم نشست عصرانه اندیشگاهی گفت:من فکر می کنم مکتب امام دستگاه تحلیلی متفاوت تری را به ما میبخشد و درک انقلاب اسلامی را میتوان با این دستگاه تحلیلی بهتر درک کرد. در این دستگاه تحلیلی مسائل و نگاههایی طرح میشود که ممکن است در دستگاههای تحلیلی دیگر مطرح نشوند و ما با این نگاه به موقفی (منزلگاهی) دیگر در انقلاب اسلامی رسیدیم و از اینجا به بعد مسیر سخت تری خواهیم داشت. اگر کار دشوارتر است برکات و فتوحات شیرین تری خواهیم داشت.
او افزود:امروز زمانه عوض شده است و دوران جدیدی برای جامعه بشری بالخص ما شروع شده است.
رئیس سازمان تبلیغات اسلامی با ذکر دو روایت بیان کرد:طبع زمانه بر وضعیت مردم اثر میگذارد و فقط انسانهای بزرگ بر زمان خودشان مستتر میشود.
حجت الاسلام قمی گفت:امروز سوال من این است که زمانه، زمانه چیست؟
او ادامه داد:امروز سازمان تبلیغات مسائل خرد مهم زیادی دارد مثلا ما۱۰۰هزار هیات مذهبی در این کشور داریم و سوال این است که با این هیئات چه کاری برای آرامش جامعه میکنیم؟
رئیس سازمان تبلیغات اسلامی هویت اسلامی را مطرح کرد و گفت:امروز هویت اسلامی ما لطمه دیده است. از طرف دیگر اراده اجتماعی اهمیت دارد و سوال من این است که چگونه میتوان در کشور ما اراده اجتماعی را ایجاد کرد؟
او چگونگی خلق گفتمان در ایران را مسئله دیگری دانست و گفت، همه این مباحث را میتوان در قالب الگوی متفاوت ما تعریف کرد؟ اما به راستی الگوی متفاوت ما چیست؟
حجت الاسلام قمی گفت:تبلیغ اسلامی از نظر رهبر معظم انقلاب اسلامی تفاهم با مردم است و ما در حال و هوای الگوی اسلامی خودمان صحبت میکنیم و در این الگو و با زاویه دید فرهنگی مختص به آن یک سوال مهم مطرح میشود و آن این است که مسئله یک انقلاب اسلامی چیست؟ شاید جواب مسئله این باشد که وقت قیام جوانان برای ساختن یک کشور بهت شده است. مسئله پیشنهادی بعدی میتواند پیشرفت باشد.
رئیس سازمان تبلیغات اسلامی گفت:احوال فرهنگی کشور آشفته است و رصد کافی در حوزه فرهنگ جامعه نداریم البته ما دستگاههای فرهنگی مختلفی داریم، اما همه کارها روی زمین مانده اند.
حجت الاسلام قمی مسئله زن را مطرح کرد و گفت:ما زنان مکتبی حزب اللهی دانشگاهی زیادی داریم که تعداد کمی از آنها شاغل هستند.
او بیان کرد:ممکن است مسئله یک انقلاب اسلامی پیشرفت باشد و اگر چنین است ما باید چکار کنیم که اراده همه اقشار جامعه و به خصوص جوانان روی این مسئله متمرکز شود؟
انتهای پیام/