به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، حدود ۶۰، ۰۰۰ سال پیش، موجی از انسانهای اولیه از آفریقا بیرون رفتند و به هر گوشه جهان گسترش یافتند. نئاندرتالها سرزمینهای اصلی خود را به مقاصدی در سرتاسر اروپا و خاورمیانه ترک میکردند.
ردپای ژنتیکی این اختلاط امروزه در بسیاری از جمعیت مشهود است. تقریباً دو درصد از ژنوم اروپاییها و آسیاییها نئاندرتال هستند. آسیاییها همچنین دارای DNA اضافی Denisovan هستند که حداکثر ۶ درصد جمعیت آفریقایی را شامل میشوند. اکنون، یک مطالعه جدید نشان میدهد جمعیت مدرن آفریقا دارای قطعات بیشتری از DNA نئاندرتال است که تصور میشد، یعنی حدود یک سوم از این کدهای ژنتیکی در اروپایی و آسیاییها دیده دهه است. این مدل نشان میدهد که اجداد نئاندرتال در اروپاییها نیز اندکی دست کم گرفته شده است.
بیششتربخوانید: انسانهای اولیه چند سال عمر میکردند؟
جوشوا آکی، نویسنده این مطالعه و استاد ژنتیک دانشگاه پرینستون میگوید این ارقام در ابتدا باورنکردنی بود. اما بعد از گذشت یک سال و نیم از آزمایشات دقیق، وی و همکارانش به این یافته اطمینان دارند. حدود ۱۷ میلیون جفت پایه ژنوم آفریقایی نئاندرتال است، این تحقیقات نشان میدهد که احتمالاً اجداد اروپاییان مدرن به آفریقا سفر میکنند و به DNA نئاندرتال میپیوندند.
جانت کلسو، زیست شناس محاسباتی در انستیتوی انسان شناسی تکاملی ماکس پلانک آلمان، در این خصوص میگوید: "این یک معمای جدید و بسیار خوب است. مدل جدید تصورات قبلی راجع به مخلوط نئاندرتالها را تصحیح میکند و نشان میدهد که چه مقدار از اطلاعات احتمالاً هنوز در ژنهای ما کمین کرده اند.
مقایسه DNA نئاندرتال با پنج انسان زنده نشان داد که اروپاییها و آسیاییها (اما نه آفریقایی ها) اثری از هم آمیختگی را به همراه داشتند. از آن زمان مطالعات انجام شده حاکی از وجود اجداد محدود نئاندرتال در آفریقا است، اما هیچ کس به طور کامل این شاخههای درهم تنیده درخت خانوادگی ما را ردیابی نکرده است.
نمونههای ژنتیکی از افراد مختلفی از سراسر جهان شامل آسیای شرقی، اروپاییها، آسیاییهای جنوبی، آمریکاییها و عمدتا آفریقای شمالی به عنوان بخشی از پروژه ۱۰۰۰ ژنوم جمع آوری شده اند. آنها سپس این DNA را با یک ژنوم نئاندرتال مقایسه کردند.
چگونه DNA نئاندرتال به آفریقا رسید؟ پاسخ ساده این است که نئاندرتالها وارد قاره شدند. جمعیت آفریقایی بخش عمدهای از DNA نئاندرتال خود را با غیر آفریقاییها، به ویژه اروپاییها به اشتراک میگذارند. این احتمال وجود دارد که انسانهای مدرن که در حال بازگشت به آفریقا بودند، DNA نئاندرتال را همراه خود در ژنوم خود حمل کنند.
برخی از DNA نئاندرتال در آفریقا نیز از ترکیب ژنتیکی در جهت دیگر ناشی میشود. در حالی که امروزه جمعیت غیر آفریقایی از موجی از انسان ناشی میشود که تقریباً ۶۰، ۰۰۰ سال پیش آفریقا را ترک کردند، آنها اولین افرادی نبودند که در خارج از قاره زندگی میکردند.
منبع: انتخاب
انتهای پیام/