مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای کردستان میزان روانآب حاصل از بارش سالانه در استان را ۳.۷ میلیارد مترمکعب اعلام کرد و گفت: هشت درصد از منابع آبی سطحی و زیرزمینی این استان تبخیر می‌شود.

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سنندج ، کامران خرم گفت:براساس آمار ۱۵ سال اخیر، حجم آب ناشی از بارندگی‌های استان از ۱۳.۲ میلیارد مترمکعب به ۱۲.۸ میلیارد مترمکعب کاهش یافته است.

او میزان نفوذ بارش‌های استان در زمین را یک میلیارد متر مکعب اعلام کرد و افزود: ۷۳ درصد آب‌های زیرزمینی و ۱۴ درصد پتانسیل آب‌های سطحی کردستان در نیمه شرقی استان قرار دارد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای کردستان یادآور شد: ۲۷ درصد پتانسیل آب‌های زیرزمینی و ۸۶ درصد آب‌های سطحی هم در نیمه غربی استان واقع شده که نیازمند مدیریت است.

خرم اضافه کرد: غیر از شهر‌های سنندج، سقز و بانه، آب شرب بقیه شهر‌های کردستان از طریق منابع آبی زیرزمینی تامین می‌شود که می‌تواند از لحاظ کمی و کیفی آسیب‌زا باشد.

او گفت: شرکت آب منطقه‌ای در سیاست‌های کلان خود، تامین آب شهر‌های سقز، قروه، دهگلان، بیجار، مریوان و دیواندره را از محل سد‌های احداث شده در دستور کار دارد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای کردستان تاکید کرد: کار مطالعاتی آبرسانی به شهر‌های قروه و دهگلان انجام و بحث تخصیص اعتبار نهایی شده است و تا آخر امسال کار مناقصه انجام خواهد شد.

خرم با اشاره به اینکه پروژه آبرسانی به سقز از محل چراغ ویس در حال اجرا است، گفت: کار آبرسانی به دیواندره و بیجار از محل سد سیازاخ و تامین آب شرب مریوان هم از محل سد گاران به زودی اجرایی خواهد شد، ضمن اینکه با توجه به سد‌های در دست اجرا، تا افق ۱۴۲۵ مشکلی از لحاظ تامین آب شرب شهر‌های مختلف استان نخواهیم داشت.

انتهای پیام/م

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار