به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سنندج ، حمید حسینپور مدیر امور شیلات و آبزیان جهاد کشاورزی کردستان گفت: از ابتدای مهر ماه امسال تاکنون ۲ میلیون و ۷۸۰ هزار قطعه بچه ماهی شامل ۵۳ درصد نیاز منابع آبی در دریاچه پشت پنج سد و دریاچه زریبار مریوان توسط چهار تعاونی صیادی این استان رهاسازی شده است.
او با اشاره به اینکه در مرحله اول توسط شیلات کردستان نیز ۵۰۰ هزار بچه ماهی رهاسازی شده است، اضافه کرد: اعتبار خرید این بچه ماهیها از محل اعتبارات اقتصاد مقاومتی تامین شده و در صورت تامین اعتبار ۲ مرحله دیگر رهاسازی توسط شیلات انجام میشود.
حسینپور با بیان اینکه این رهاسازیها با هدف حفظ ذخایر منابع آبی و تولید بیشتر ماهی در استان انجام میشود، یادآور شد: منابع آبی استان امسال نیازمند رهاسازی چهار میلیون و ۳۰۰ هزار قطعه ماهی بود که تاکنون توسط تعاونیها و شیلات استان ۲ میلیون و ۷۸۰ هزار قطعه رهاسازی شده است.
مدیر امور شیلات و آبزیان جهاد کشاورزی کردستان تاکید کرد: توسعه فعالیتهای صیادی و تامین پروتئین جامعه هدف، بهبود فضای کسب و کار، رونق تولید، افزایش درآمد و مصرف سرانه آبزیان از دیگر اهداف این طرح است.
او با اشاره به اینکه ۶ تعاونی در این حوزه در استان مشغول فعالیت هستند، افزود: ماهیان گرم آبی در منابع آبی کردستان به صورت طبیعی و بدون آن که ۴۷۸ صیاد استان در تغذیه و تکثیر ماهی آنها نقشی داشته باشند پرورش داده میشود.
حسین پور بیان کرد:ماهیان پرورش یافته گرم آبی نیز از خانواده کپور از جمله کپور معمولی، فیتوفاک، پنگ هد و آمور علف خوار است.
مدیر امور شیلات و آبزیان جهاد کشاورزی کردستان گفت:این استان به لحاظ منابع آبی یکی از استانهای مهم در شمال غرب کشور بوده که عمده محصول پرورش ماهیان سرد آبی در خانواده قزل آلا بویژه گونه رنگین کمان آن است.
او افزود:دریاچه سدهای شهید کاظمی سقز، وحدت سنندج، زیویه و گاوشان کامیاران و گلبلاخ بیجار و همچنین دریاچه زریبار مریوان از جمله منابع آبی کردستان است.
مدیر امور شیلات و آبزیان جهاد کشاورزی کردستان گفت: هر کدام از این منابع دارای یک تعاونی صیادی است که اعضای این تعاونیها همه ساله از اواخر شهریور هر سال تا ۱۵ اسفند عملیات صیادی انجام میدهند و ماهیهای صید شده را روانه بازارهای مصرف استان و خارج استان میکنند.
انتهای پیام/م