به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، در هنگام وقوع سیل و پس از آن باید اقداماتی صورت گیرد تا مانع آسیب رساندن به افراد شود که در این مواقع باید برای این اقدامات آماده بود. اگر در منزل هستید و خانه شما در محل مرتفعی است، در خانه بمانید و ضمن حفظ خونسردی به پیامهای رادیویی گوش دهید.
برای آمادگی قبلی سعی کنید همواره مقدار کافی بنزین در باک وسیله نقلیه خود داشته باشید، زیرا ممکن است مجبور به ترک منزل شوید.
اگر مجبور به ترک منزل شدید، جریان آب، برق وگاز را قطع کرده و فرش و لوازم با ارزش منزل را به قسمتهای بلند منزل منتقل کنید و سپس درها را قفل کنید.
درصورتی که به هنگام وقوع سیل در حال رانندگی هستید، مراقب بریدگیهای جاده، شیبها و سیمهای برق باشید و توجه داشته باشید که ترمز اتومبیل در آب کار نمیکند. اگر پیاده هستید از نقاطی که عمق آب از زانوی شما بالاتر است عبور نکنید.
در صورت امکان کمی آب و غذا ذخیره کنید و چراغ قوه، شمع و یک رادیوی ترانزیستوری قابل حمل و باطری اضافه همراه خود داشته باشید.
پرسنل بهداشتی،درمانی هنگام وقوع سیل چه کاری انجام دهند؟
- تماس با سازمان هواشناسی کشور در مورد تغییرات شرایط جو.
- آماده باش کامل نیروهای عمل کننده یا ضربت و استقرار آنان در مکانهای امن و موثر و مجهز کردن پرسنل به تجهیزات گروهی و انفرادی.
- در اختیار داشتن یک دستگاه آمبولانس و حداقل برای هر گروه ۳ عدد برانکارد، مقد اری لباس زنانه و مردانه پتو جعبه کمکهای اولیه پزشکی.
- مجهز بودن افراد به لباس ضد آب، چکمه، کلاه و کمربند ایمنی.
- استفاده از بی سیمهای دستی و بلندگوی دستی.
- به همراه داشتن برای هر نفر یک رشته طناب سبک و مقاوم مثل طناب ابریشم پرلون یا مشابه و تعدادی کارابین.
- به همراه داشتن بیل و کلنگ انفرادی، نظامی، چراغ قوه یا نورافکنهای دستی.
بیشتر بخوانید: بیماریهایی که جان سیل زدگان را تهدید میکنند
توصیههای ضروری برای جلوگیری از شیوع بیماریها
در صورت حیوان گزیدگی بلافاصله محل زخم را با آب و صابون به مدت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه شستشو دهید و در نهایت به نزدیکترین اکیپ مرکز بهداشتی درمانی مراجعه کنید.
از ریختن و پراکنده کردن زباله در اطراف چادرها و سایر مناطق خودداری کنید. بعد از جمع آوری زبالهها در کیسه زباله را محکم ببندید و کیسههای زباله را در محلی دور از چادرها و در محل تعیین شده قرار دهید. در صورت پراکندگی زباله در کنار چادرهابه کمک اهالی آنها را جمع آوری کنید.
در مناطقی که دام و طیور نگهداری میکنند امکان اتلاف حیوانات وجود دارد. زمانی که با حیوانات تلف شده مواجه شدید سریعا آنها را دفن کنید.
در مواقع سیل امکان عفونتهای رودهای بیشتر میشود؛ بنابراین ضمن رعایت بهداشت فردی به ویژه شست و شوی دست ها، اطمینان از سلامت آب آشامیدنی و مواد غذایی مصرفی، اگر هرگونه علایم بیماری خصوصا بیماریهای گوارشی داشتید حتما به نزدیکترین مرکز بهداشتی مراجعه کنید.
اگر مواد غذایی با سیلاب تماس پیدا کردند، از مصرف آن ها خودداری کنید. از تماس بدن با آب سیلاب باید پرهیز کنید و بدون چکمه در سیلاب راه نروید.
انتهای پیام/