به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سنندج، سعدی نقشبندی گفت: سال جاری این تعداد آبگرمن خورشیدی از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی در سال گذشته تهیه و با هدف کاهش و قطع وابستگی جوامع محلی به استفاده از چوب و هیزم جنگلی جهت مصرف تأمین آب گرم به بهرهبرداران روستایی شهرستانهای مریوان، بانه، کامیاران، سروآباد و دیواندره بهصورت رایگان واگذار شد.
او افزود: ۳۸ دستگاه آبگرمکن خورشیدی به اهالی روستای عیسولی مریوان، ۲۹ دستگاه به اهالی روستاهای کوله بز، دول ارزن، دارینه، گرماب، نیروان و برویشکانی از توابع شهرستان بانه، ۱۰ دستگاه در روستای سرخه توت کامیاران، ۱۰ دستگاه در روستای کلجی سروآباد و سه دستگاه برای تأمین آبگرم مصرفی مدارس روستاهای هزار کانیان، مودی و آب باره شهرستان دیواندره، تحویل دادهشده است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کردستان، تأکید کرد: سال جاری نیز از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی پروژه پایش، پیشگیری، کنترل و مبارزه با آفات و بیماریهای جنگلی و مرتعی در سطح ۲ هزار و ۶۰۰ هکتار ایجاد کمربند حفاظتی به طول ۳ هزار متر و نیز تغییر الگوی سوخت با استفاده از آبگرمکن خورشیدی برای ۳۸ خانوار پیشبینیشده است.
نقشبندی بیان کرد: با هدف حفاظت و حمایت بیشتر از پوشش گیاهی جنگلهای زاگرس و در راستای اجرای طرح بوم سازگان زاگرس نیز عملیات بهداشتی و کنترل آفات و بیماریهای جنگلی و مرتعی در سطح ۸۰۵ هکتار و تغییر الگوی سوخت برای ۵۰ خانوار بهره بردار پیش بینی شده است.
او با بیان اینکه تغییر الگوی مصرف سوخت و حفاظت از جنگلها از برنامههای استراتژیک سازمان جنگلها مراتع و آبخیزداری کشور است، ذکرکرد: این طرح به منظور حفظ ذخایر ژنتیکی، کاهش فشار بر جنگلها، جلوگیری از قطع درختان، ترغیب روستاییان و جنگلنشینان به استفاده از انرژیهای پاک و زمینهسازی برای کاهش بهرهگیری از سوخت فسیلی صورت گرفته است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کردستان، خاطرنشان کرد: خانوارهای روستایی که همکاری و مشارکت ویژهای در جلوگیری از تخریب و تصرف و اطفای حریق و طرحهای احیایی داشتهاند در اولویت قرارگرفتهاند.
انتهای پیام/ع