به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، عرضه زعفران در بورس کالا مزایای متعدد و متنوعی دارد که کمرنگ شدن حضور دلالان و واسطهها و افزایش انگیزه برای بالا بردن کیفیت زعفران و نیز واقعی شدن و شفافیت بهای آن تنها بخشی از این مزایاست.
ساربان معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: پیش از ورود بورس کالا به معاملات زعفران، عرضه پرحجم محصول توسط کشاورزان در یک مقطع زمانی کوتاه مدت قیمتها را به شدت کاهش میداد و در این شرایط، کشاورزان برای جلوگیری از افت کاذب قیمتها در بازار، از دولت تقاضای حمایت از طریق خریدتضمینی محصول را داشتند.
او ادامه داد: کشاورز در طول سال و هرگاه نیاز مالی داشته باشد و در زمانی که روند قیمتها بهتر و کشش بازار بیشتر باشد میتواند محصول خود را در بورس با قیمت واقعی و روز بازار بفروشد که این روش، در تعیین قیمتهای واقعی هم تاثیرگذار خواهد بود.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: پیش از عرضه زعفران در بورس تعیین قیمتها محدود به یک طرف معامله بود و زعفرانکار نقش زیادی در این امر نداشت.
ساربان افزود: در حال حاضر طرفین معامله میتوانند از طریق عرضه محصول در
بورس در خصوص قیمت تصمیمگیری کنند در نتیجه یک معامله برد - برد خواهند داشت که در این شرایط قیمتها نیز عادلانهتر و منصفانهتر خواهد بود.
او تصریح کرد: علاوه بر این واقعی شدن عرضه و تقاضا، مشخص شدن قیمت زعفران و حذف واسطهها به نفع تولید کننده و کشاورزان از دیگر مزایای ورود زعفران به بورس است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: عادلانه شدن قیمتها، کاهش نوسانات نرخ زعفران و بهبود درآمد کشاورزان و تولیدکنندههای زعفران از دیگر مزیتهای ورود زعفران به بورس است.
خراسان موفق در صادرات زعفران
نجفقلی صالحی مدیر امور باغبانی جهاد کشاورزی خراسان رضوی با بیان این که زعفران محصولی راهبردی و مهم برای کشور محسوب میشود و صادرات آن نیز یکی از مهمترین صادرات غیر نفتی خراسان رضوی است گفت: در نیمه نخست امسال ۱۱۷.۵ تن زعفران تولیدی خراسان رضوی به کشورهای دیگر صادر شد.
او ادامه داد: پارسال سطح زیر کشت زعفران در خراسان رضوی ۸۷ هزار و ۷۵۰ هکتار بود که از این سطح، ۲۹۸ تن محصول برداشت شد و امسال نیز ۹۰ هزار هکتار از مزارع خراسان رضوی به کشت زعفران اختصاص یافته است.
مدیر امور باغبانی جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: امسال سطح برداشت زعفران در خراسان رضوی حدود ۹۰ هزار هکتار بوده است که به رغم پیشبینی افزایش عملکرد تا ۳۵۰ تن محصول، این میزان برداشت به دلایل مختلف محقق نشد.
او ادامه داد: به دلیل شرایط آب و هوایی پاییز امسال و بارندگی اواخر مهر و اواسط آبان ماه و نیز تجربه دمای زیر صفر درجه طی هفته نخست آبان ماه در مناطق گرمسیر استان مانند مهولات، گناباد، بجستان، رشتخوار و تربتحیدریه کشاورزان زعفران کار دچار خسارت ناشی از سرما در مزارع این محصول شدند.
پیش از ورود زعفران به بورس، کیفیت محصول چندان که باید و شاید برای تولیدکننده مهم نبود و کشاورزان و زعفران کاران بیشتر به دنبال افزایش وزن محصول تولیدی بودند، اما از زمانی که زعفران وارد بورس شده، زعفران نگین بورسی به عنوان یک محصول شاخص در بین زعفران کاران مطرح شده و همه به دنبال آن هستند که زعفران نگین بیشتری فرآوری کنند.