به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه،سید فرزاد افضلی مدیرکل شیلات استان کرمانشاه با بیان اینکه هم اکنون سرانه مصرف آبزیان در استان کرمانشاه به عدد ۹.۵ کیلوگرم رسیده، گفت : این میزان در مقایسه با میانگین مصرف آبزیان در استان در سال ۱۳۷۳ که عدد ۲۵۰ گرم در سال بود، رشد چشمگیری داشته است.
او با اشاره به روند افزایشی مصرف آبزیان در استان گفت : تا پایان سال سرانه مصرف آبزیان در استان به ۱۰ کیلوگرم در سال میرسد، با این وجود هنوز سرانه مصرف آبزیان در استان از میانگین کشوری که یازده کیلوگرم میباشد، پایینتر است.
مدیرکل شیلات کرمانشاه گفت: در حال حاضر میانگین جهانی مصرف آبزیان ۲۰ کیلوگرم در سال است.
افضلی افزود: افزایش مصرف آبزیان در سبد غذایی مردم استان در پی اقدامات انجام شده همچون فرهنگ سازی مصرف آبزیان در قالب برگزاری جشنوارهها و دیگر اقدامات ترویجی رخ داده است.
افضلی با اشاره به اهمیت گنجاندن مصرف آبزیان در سبد غذایی خانوادهها، افزود: با فرهنگ سازی شاهد افزایش بیشتر مصرف آبزیان در استان کرمانشاه باشیم.
او مصرف دو بار در هفته ماهی و دیگر فرآوردههای آبزی را به مردم توصیه کرد و افزود: با مصرف دو بار در هفته ماهی بیماریهای قلبی و عروقی به میزان زیادی در افراد کاهش پیدا خواهد کرد.
او بهترین شیوع طبخ آبزیان را کباب کردن و آب پز کردن عنوان کرد و افزود: سرخ کردن بدترین شیوه طبخ آبزیان است.
مدیر کل شیلات کرمانشاه سپس اشارهای هم به دلایل بالا رفتن قیمت آبزیان داشت و افزود: از آنجایی که اکثر نهادههای مورد نیاز در صنعت آبزی پروری از تخم چشم زده (که به بچهماهی تبدیل میشود) تا غذاها و مکملهای مورد نیاز این صنعت وارداتی است، لذا تحت تاثیر افزایش نرخ ارز شاهد افزایش قیمت آبزیان هم بوده ایم.
او افزود: با وجود افزایش قیمت آبزیان هنوز هم مصرف فرآوردههای آبزی از مصرف گوشت قرمز به صرفهتر است .
انتهای پیام/د