بنانی وضعیت مدیریت بدهی و میزان بدهی کشور را در چند ماه اخیر خوب و قابل قبول عنوان کرد.
مهدی بنانی، رئیس مرکز مدیریت بدهی های خزانه داری کشور در گفت و گو با خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره اجلاس گذشته آنکتاد و حضور رئیس خزانه داری کشور در این جلسه، گفت: اجلاس آنکتاد یک کنفرانس دو سالانه است که هر ساله توسط نهاد آنکتاد که یکی از زیر مجموعه های سازمان ملل است، در ژنو برگزار می شود.
وی افزود: موضوع این جلسه بررسی و تمرکز بر بدهی ها و مدیریت بدهی ها در توسعه کشورهاست، تاثیر کاهش بدهی ها در روند رشد و ارتقای سواد اقتصادی کشورها، خطرهای ناشی از افزایش میزان بدهی ها بر اقتصادو همچنین روش های مدیریت این بدهی ها بود که درباره آن بحث و بررسی صورت گرفت.
اجلاس آنکتاد در ژنو
بنانی با اشاره به اینکه در اجلاس آنکتاد اعضا به بیان راهکارهای مشترک برای بهبود وضعیت بدهی در اقتصاد جهانی پرداختند، گفت: در این سری از کنفرانس بین المللی آنکتاد که در ژنو برگزار شد، تعداد زیادی از متخصصان مدیریت بدهی از نقاط مختلف دنیا و همچنین مقامات اقتصادی کشورهای مختلف دور هم جمع شدند تا موضوعات مرتبط با مدیریت بدهی به طور مثال سامانه ها و نرم افزارهای مورد استفاده در کشورهایشان معرفی کنند.
بیشتر بخوانید: بدهی دولت به بانک مرکزی حدود ۳۴۸ هزار میلیارد تومان است / آیا نظام یارانهها توان لاغر شدن یا کمتر شدن را دارد؟
وی افزود: سازمان ملل متحد نیز در امر مدیریت بدهی سامانه ای با نام DEMFAZ را طراحی کرده است. این اجلاس بیانگر رتبه و یا توانایی کشورها در امر بدهی نیست بلکه تنها محلی برای ارتقای سواد مدیریت بدهی و همچنین راهکارهای کاهش انواع بدهی به نظام های بانکی و بازار سرمایه کشورهاست.
این مقام مسئول در پاسخ به این سوال که با توجه به تجارب شرکت در این اجلاس (آنکتاد) و وضعیت فعلی اقتصاد ایران، شرایط مدیریت بدهی ایران را چگونه ارزیابی می کنید؟ گفت: خوشبختانه مدیریت بدهی ایران قابل قبول بوده و سیاست ها در این مسیر در حال بروزرسانی است.
انتهای پیام/