آمارها نشان می دهد که امسال به سبب شرایط مساعد مرتع و بارش های مناسب، تولید دام سبک و سنگین در حدی است که بسیاری از دامداران از انباشتگی دام در واحدهای دامداری گلایه مند هستند و همواره خواهان تدابیری همچون صادرات برای رفع معضل کنونی هستند که در مقابل رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی معتقد است که داشته های فعلی تنها جوابگوی نیاز بازار است و صدور مجوز صادرات دام هر چند محدود می تواند بر تلاطم بازار گوشت دامن بزند.
ماجرا تنها به این جا ختم نمی شود چرا که بنابر آمارهای مختلف از میزان انباشتگی دام در استان های مختلف انتظار می رفت که قیمت گوشت برای مصرف کننده افت محسوسی داشته باشد که متاسفانه علی رغم کاهش قیمت دام، نرخ گوشت در قصابی ها همچنان بالاست و هر یک از فروشندگان دلایلی برای این گرانی ها مطرح می کنند که با این وجود جای این سوال مطرح است که گره کور گرانی گوشت قرمز چه زمانی باز خواهد شد؟
بسیاری از مسئولان بر این باورند امسال با وجود شرایط مساعد مرتع و افزایش تولید، قیمت دام زنده نسبت به ماه های ابتدای سال بیش از ۱۰ هزار تومان کاهش یافته که با این وجود اختلاف قیمت از مبدا تا مقصد همچنان بالاست و به نظر می رسد طراحی اپلیکیشن فعلی مبنی بر عرضه روزانه یک هزار تا یک هزار و ۵۰۰ راس دام در تهران و توزیع به اتحادیه بسته بندی به منظور کاهش دست واسطه گران و دلالان می تواند در کاهش قیمت گوشت در بازار تاثیربسزایی داشته باشد.
حال به سراغ مسئولان ذی ربط می رویم تا از آخرین وضعیت انباشت دام در واحدهای دامداری و راهکارهای کاهش دام و کنترل قیمت در بازار با خبر شویم:
کرمعلی قندالی رئیس سازمان امور عشایر کشور در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به اینکه مشکل خاصی در جابه جایی دام وجود ندارد، اظهار کرد: در حال حاضر عرضه دام طبق روال در حال انجام است و مشکل خاصی در جابه جایی دام به تهران وجود ندارد چرا که بخشی از گوشت مصرفی از اطراف تامین و توزیع می شود.
وی با اشاره به اینکه قیمت گوشت در بازار رو به کاهش است، افزود: با توجه به شرایط مساعد عرضه، پیش بینی می شود که قیمت گوشت گوسفندی به ۷۵ تا ۸۰ هزار تومان برسد.
قندالی قیمت کنونی هر کیلو دام سبک زنده در عمده فروشی ها را ۳۵ تا ۳۷ هزار تومان اعلام کرد و گفت: این در حالی است که در تک فروشی ها با نرخ های بالاتر عرضه می شود که مورد ملاک ما نیست.
رئیس سازمان امور عشایر از اُفت ۱۰ هزار تومانی قیمت دام زنده نسبت به ۲ ماه اخیر خبر داد و گفت: قیمت گوشت در خرده فروشی ها در سایه سودجویی عوامل واسطه و دلال همچنان بالاست.
وی با انتقاد از این مسئله که اختلاف قیمت گوشت از مبدا تا مقصد بالاست، بیان کرد: البته در برخی شهرستان ها و مراکز استان قیمت دام از محل پرورش تا فروش تفاوت چندانی ندارد و تنها در کلانشهرها و تهران اختلافاتی وجود دارد.
وی عرضه مستقیم دام به کشتارگاه را راه حل کنترل قیمت در بازار برشمرد و گفت: عشایر برای کوتاه کردن دست واسطه ها و دلالان بخشی از دام خود را به طور مستقیم به کشتارگاه ها تحویل می دهند که این امر در به حداقل رساندن فاصله تاثیر بسزایی دارد.
این مقام مسئول درباره اینکه آیا امکان طراحی اپیلیکشن برای عرضه مستقیم گوشت وجود دارد، تصریح کرد: در حال حاضر با همکاری تشکل ها و اتحادیه های بسته بندی مذاکراتی داشتیم تا روزانه یک هزار تا یک هزار و ۵۰۰ راس دام در تهران عرضه کنند و مقدمات این کار فراهم شده است تا با توزیع مستقیم علاوه بر کوتاه شدن دست واسطه ها و دلالان، سود به جیب عشایر برود.
سعید سلطانی مدیر عامل اتحادیه دامداران کشور در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با انتقاد از انباشت دام در واحدهای دامداری اظهار کرد: بنابر آخرین آمار انباشت دام در تمامی استان ها مازاد بر نیاز بازار است.
وی افزود: با توجه به انباشت دام در واحدهای دامداری، هزینه نگه داری بسیار بالاست که این امر بر قیمت تمام شده تولید تاثیر بسزایی دارد.
سلطانی درباره آخرین پیگیری ها پیرامون صادرات مازاد دام بیان کرد: با وجود پیگیری های مکرر اتحادیه از مسئولان ذی ربط، هنوز به نتیجه ای در این خصوص نرسیدیم.
وی افزود: موضوع انباشت دام از واحدهای دامداری باید از جهات مختلف مورد بررسی قرار گیرد تا در صورت صادرات مشکلی برای تنظیم بازار پیش نیاید.
سلطانی صادرات دام زنده مازاد بر نیاز کشور را سوپاپ قابل اطمینانی دانست و گفت: مازاد دام کشور باید به بازارهای هدف صادر شود تا به تولیدکننده و بازار داخل آسیبی وارد نشود.
مدیر عامل اتحادیه دامداران کشور ادامه داد: اگرچه آمار مختلفی از انباشت دام در واحدها مطرح است، اما آخرین برآوردها نشان می دهد که بیش از ۶۰ هزار راس دام گوساله پروارشده بالاتر از وزن واقعی در دامداری ها موجود است.
وی خرید تضمینی را یکی دیگر از راهکارهای کاهش انباشت دام در واحدهای دامداری برشمرد و افزود: تامین کنندگان می توانند با خرید مازاد و ذخیره سازی گوشت می توانند از انباشت دام در واحدهای دامداری بکاهند.
این مقام مسئول درباره آخرین وضعیت شیوع بیماری در واحدهای دامداری گفت: با وجود آنکه ازدیاد تراکم دام در واحدهای دامداری منجر به شیوع بیماری های مختلف می شود، اما تاکنون اتفاق خاصی نیفتاده است، در حالیکه استمرار این روند ممکن است منجر به اشاعه بیماری در واحدهای دامداری شود.
مدیر عامل اتحادیه دامداران با اشاره به اینکه قیمت هر کیلو گوساله زنده از ۴۱ هزار به ۲۵ هزار تومان رسیده است، بیان کرد: این در حالی است که قیمت گوشت در خرده فروشی ها همچنان بالاست و علی رغم کاهش قیمت دام، نرخ گوشت افت محسوسی در بازار نداشته است.
وی قیمت منطقی هر کیلو گوشت گوساله را ۶۰ هزار تومان اعلام کرد و گفت: در حال حاضر گوشت با نرخ های بالاتری در بازار عرضه می شود که هر یک از فروشندگان دلایل خاص خود را برای این گرانی ها مطرح می کنند.
سلطانی ادامه داد: در شرایط فعلی تحریم، مسئولان متولی تنظیم بازار اقدام به ذخیره سازی کالا کنند تا در موقع لزوم عرضه شود.
احمد مقدسی رئیس انجمن صنفی گاوداران در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به اینکه وضعیت صنعت دامداری کشور در بحران به سر می برد، اظهار کرد: هم اکنون بالغ بر ۳۶۰ هزار راس دام سنگین و سبک در واحدهای دامداری انباشت شده است.
وی افزود: با وجود آنکه ۹۵ درصد گوشت مورد نیاز در داخل تولید می شود، واردات بی رویه گوشت مازاد بر نیاز مصرف طی ماه های اخیر ضربه مهلکی به تولید داخل وارد می کند.
مقدسی ادامه داد: استمرار واردات بی رویه گوشت موجب شده دامداران دوره بعد گوساله نریزند.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه واردات بی رویه گوشت قرمز منجر به خروج ارز از کشور می شود، بیان کرد: سال گذشته که کشور دچار جنگاقتصادی شد، مسئولان ذی ربط اقدام به واردات بی رویه گوشت کردند که این امر موجب شد گوشت روی دست تولیدکنندگان باقی بماند.
وی با تاکید بر صادرات مازاد دام به بازارهای هدف گفت: با توجه به انباشت دام در واحدهای دامداری، مسئولان ذی ربط باید مجوز صادرات ۲۰ هزار راس گوساله بالای ۵۰۰ کیلو را بدهند تا دامداران از بحران فعلی خارج شود.
رئیس انجمن صنفی گاوداران قیمت تمام شده هر کیلو گوساله را ۳۱ هزار تومان اعلام کرد و گفت: این در حالی است که هم اکنون هر کیلو گوساله زنده با نرخ ۲۵ هزار تومان فروخته می شود.
به گفته وی، در حال حاضر قیمت هر کیلو دام زنده از ۳۹ هزار تومان ابتدای سال به ۲۵ هزار تومان کاهش یافته که این امر بیانگر زیان ۶ هزارتومانی دامداران در فروش هر کیلو دام است.
مقدسی با اشاره به اینکه ۳ برابر نیاز کشور گوشت وارد شده است، تصریح کرد: با توجه به انباشت دام در واحدهای دامداری انتظار می رود هر چه سریع تر به داد دامداران برسند، در غیر این صورت تولید داخل در ورطه نابودی قرار می گیرد.
منصور پوریان رئیس شورای صادرکنندگان دام کشور در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، از افت محسوس قیمت دام سنگین در بازار خبر داد و گفت: با توجه به انباشت چشمگیر دام در واحدهای دامداری، وزارت جهاد کشاورزی پیشنهاداتی مبنی بر محدودیت واردات، خرید تضمینی یا صادرات دام را به وزارت صنعت داده است.
وی افزود: با وجود انباشتگی دام و وضعیت مساعد تولید، قیمت گوشت در خرده فروشی ها همچنان بالاست که این امر با واکنش شدید مصرف کنندگان روبرو شده است. بنابر آخرین آمار سازمان دامپزشکی از انباشت ۱۴۰ هزار راس دام سبک در تهران خبر داده است.
رئیس شورای صادرکنندگان کشور قیمت کنونی هر کیلو دام سنگین را ۲۵ هزار تومان و دام سبک را ۳۵ هزار تومان اعلام کرد.
به گفته وی، با وجود مرتع های مناسب جمعیت دام سبک در واحدهای دامداری به حدی رسیده که با انبوه دام در بخش سبک و سنگین روبرو هستیم.
این مقام مسئول قیمت هر کیلو لاشه دام سنگین را ۵۰ تا ۵۳ هزار تومان و لاشه دام سبک ۷۰ هزار تومان در عمده فروشی ها اعلام کرد.
پوریان در پایان تصریح کرد: بنابر آمار تعداد دام هایی که از مرز ۴۰۰ کیلوبالا رفت به مرز ۵۰ درصد رسید که این امر نشان می دهد دامداران با مشکلات متعددی رو به رو هستند.
با وجود انبوه دام و مازاد عرضه بر تقاضا انتظار می رود متولیان امر تدابیری بیندیشند تا ضمن جلوگیری از شیوع بیماری و مشکلات متعدد برای دامداران، قیمت گوشت متناسب با دام زنده در بازار توزیع شود تا مصرف کنندگان هم از حیث افزایش تولید نسبت به مدت مشابه سال قبل ناشی از شرایط مساعد مرتع و علوفه بهره برند.
گزارش از آزاده محبی
انتهای پیام/
گوسفند درب دامداری خیلی ارزون بدن 38هزار تومن کمتر نمی دن اونوقت یک گوسفند 50کیلویی 23کیلو لاشه می ده شما حساب کنید جگر 120هزار تومن کله پاچه 90 هزار تومن پوست 30هزار تومنکه جمع آن می شود240هزار تومن منهای هزینه کشتارگاه وحمل نقل که می شود 120هزار تومن از 240 هزار تومن کم بشه 120هزار می مونه گوسفند 50 کیلویی ضربدر 38هزار تومنی شود1900000تومن و120هزارتومن کله بار هم ازش کم کنیم یک گوسفند 50کیلویی1780000تومن برای قصاب تموم میشه واون را تقسیم یر 23کیلو لاشه گوسفند کنیمکیلویی برای قصاب تموم میشه 78هزارتومن ما هم الان تو قصابی گوسفند را می دیم 85 هزار تومان کمترین سود هزینه یخچال واینکه بعضی اوقات گوسفند به دلیل مشکلات وبیماریهای مخفی در آن از چرخه کشتار حذف میشه واینجا باید ضرر را قصاب بده
بااین حسابها گوشت خوردن ضرر زیادی داره ونخوریم بهتره
انشاءالله خداوند بشماهم شفاعی بده
بله
وقتی قیمت خوراک و آذوغه دام از طرفی بره بالا و از طرفی واردات گوشت انجام بشه... دامدار باید بره بمیره... و وقتی هم دامدار نابود شد... گوشت ملت میفته دست دلالان و هرچی بگن باید بگید چشم
بنده و پدر و دوستانم دامدارانی هستیم که بخاطر اینکه خواستیم پولمان را در جهت رشد کشور در جهت تولید بگزاریم، الآن ورشکسته شدیم
مجبور شدیم دام گران بخریم و بعد هم آذوغه بسیار گران ... و الآن مجبوریم با قیمت بسیار پایین گوسفندانمان را بفروشیم
هر روز گوسفندان هم آذوغه میخواهند و پولی برای خرید آذوغه نیست، پس باید زود بفروشیم و نمیتوانیم نگه داریم
مشتری هم نیست و همه گوشت وارداتی میخورند
قیمتها را هم آنچنان آورده اند پایین (برای ما پایین است، تا برسد به شما گران میشود) که نمیشود فروخت
از شیطان میپرسن کدوم قشر مردم رو دوس داری؟؟
شیطان میخنده و میگه دلالان را
میگن چرا؟؟
میگن اول تا دلت بخواد به راحتی دروغ میگن
بعد جدا از اون قسم هم سر دروغشون میخورن
من خودم می دنم دامدار گوسفند پرواری خریده کیلویی 60هزار تومن با این همه هزینه علوفه الان ازش خیلی گرون بخرن 38هزار تومن
یعنی یک بره 25کیلویی را خریده1500000 تومن حالا که شده 40 کیلو ازش می خرن1520000 تومن با این همه هزینه نگهداری ودارو درمان وشاید تلفات هر گوسفندی 20 هزار تومن اختلاف قیمت می خرن.
کجای مملکت گفتن یک نوار چسپ300 تومنی بشه3هزار تومن لباسشویی 1میلیون تومنی بشه 7میلیون تومن اونوقت گوشت 40هزار تومنی بشه 80هزار تومن بگن گوشت گرونه
دولت تدبیر
« عده ای از دامداران به دلیل تعدد گوسفندان و عدم فروش گلایه مند هستن»
دامدار عزیز قیمتت رو پس چرا نمیاری پایین من خودم خریدارم
دلال به دولت اجازه بدهندکمی عرضه گوشت رابالا ببرندوآن رادرادارجات توضیع کنند تادست دلالهاکوتاه شود به همین راحتی
خوب گران میشه ولی ارزانی در کار نیست اگر دلال گوسفند هم اعدام بشه بازم همینه
ماشینهای ون که دودشان الوده میکنه و کشور المان دور انداخته یعد از بیست سال هنوز هستن و سهمیه بنزین میگیرن یعنی برو دود تولید کن
اگر میخواستن الودگی را مهار کنند نباید اصلا به اینا سهمیه بدن
پس همه گرفتن ها الکی هست
سازمان تعزیرات زیر نظر دولته و وظیفشم که مشخصه
حالا این همه تخلف توسط دلال ها و عدم ورود سازمان تعزیرات خب معلومه با هدف داره صورت میگیره اینا عمدا میخوان مردمو اذیت کنند
تعزیرات هم هر وقت ببینه فشارها زیاد میشه بلند میشه میره یه چند تا رو جریمه میکنه اونوقت پولش کجا میره به نظر شما؟ تو جیب دولت محترم کدوم پول؟ پول جیب مردم و هیچ کاهش قیمتی رو هم که شاهد نیستیم
پس دولت داره عملا باعث این کار میشه
اما اقای رئیسی خواهش میکنم تو رو به جان جدت قسم به داد ما مردم برسید ....اول هم از خود روسازها شروع کنید
ما مردم عدالت میخواهیم
البته ، از وزارتخانه ای که وزیر ندارد بیشتر از این هم انتظار نمی رود ، گرچه زمانی هم که وزیر داشت اوضاع تولیدات کشاورزی و دامی آشفته بود !!!
از سوی دیگر ، خواب طولانی مدت کمیسیون کشاورزی مجلس یکی از دلایل اصلی این نابسامانیها است و.....!!!!