انتصاب مردان بر ریاست دانشگاه های دخترانه آقای وزیر را به صحن علنی مجلس کشاند و نمایندگان خانه ملت کارت زرد به وزیر دادند.

به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، ماجرای انتصاب مردان بر کرسی صندلی دانشگاه‌های دخترانه، موضوعی بود که یک سال پیش نماینده ای از وزیر علوم طرح سوال کرده بود و بعد از طی فرآیندهای اداری در راهروهای بهارستان  و در کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس مطرح شد، اما مقصودی نماینده مردم سبزوار از پاسخ آقای وزیر قانع نشد و موضوع به صحن علنی مجلس کشید.

در صحن علنی مجلس نمایندگان اظهارات مقصودی و وزیر علوم در انتصاب مردان بر دانشگاه‌های دخترانه را شنیدند، اما در نهایت از توضیحات آقای وزیر قانع نشدند و نمایندگان خانه ملت با ۹۷ رای موافق، ۷۹ رای مخالف و ۳ رای ممتنع از مجموع ۲۰۱ نماینده حاضر در مجلس به آقای وزیر کارت زرد دادند.

انتصاب مردان بر صندلی ریاست دانشگاه‌های دخترانه/ ماجرایی که کارت زرد بهارستانی را برای آقای وزیر رقم زد

دانشگاه های دخترانه در ایران

۸ دانشگاه دخترانه دولتی و ۶ موسسه غیرانتفاعی غیر دولتی وجود دارد که در گروه‌های ریاضی و فنی، علوم تجربی و علوم انسانی دانشجوی دختر می‌پذیرند که از جمله می‌توان به دانشگاه الزهرا (س) تهران، دانشگاه دخترانه حضرت معصومه (ع) -قم، دانشگاه فرزانگان سمنان (ویژه خواهران)، دانشگاه کوثر بجنورد، دانشگاه نهاوند (ویژه خواهران)، دانشکده فنی وحرفه‌ای دختران تهران (دکتر شریعتی)، دانشکده ریاضی وکامپیوتر خوانسار، دانشگاه حضرت نرجس (س) (ویژه خواهران) -رفسنجان اشاره کرد.

موسسه غیرانتفاعی ال طه - تهران، موسسه غیرانتفاعی المهدی -اصفهان، موسسه غیرانتفاعی حکیم طوس مشهد، موسسه غیرانتفاعی شکوه شرق- زاهدان، موسسه غیرانتفاعی فاطمیه شیراز و موسسه غیرانتفاعی فیض الاسلام -خمینی شهر از موسسات آموزش عالی غیردولتی هستند که دانشجوی دختر پذیرش می‌کنند.

انتصاب مردان بر صندلی ریاست دانشگاه‌های دخترانه/ ماجرایی که کارت زرد بهارستانی را برای آقای وزیر رقم زد


بیشتر بخوانید: وجود ۲۶ دانشگاه تک جنسیتی در کشور/ ارتقا نمرات دانشجویان در دانشگاه‌های تک جنسیتی


روند انتصاب روسای دانشگاه‌ها چیست؟

نگاه جنسیتی و انتصاب سیاسی مسئولان نقطه نظراتی بود که نماینده سبزوار به آقای وزیر نسبت داد، جالب است که غلامی شب قبل از حضور خود در مجلس، روسای یکی از دانشگاه‌های دخترانه را که حواشی حول آن بوده است، تغییر می‌دهد.

وزیر علوم و ظرفیت پیگیری توسعه فیزیکی و زیرساخت را علت انتصاب مردان در دانشگاه‌های دخترانه را عنوان کرد و گفت: ما در انتصاب رئیس دانشگاه اولویت را خانم‌ها قرار داده ایم، اما اگر گزینه مطلوب نباشد، از بین آقایان، رئیس دانشگاه را بر می گزینیم.

غلامی ادامه داد: انتخاب رئیس دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی روند خاص خود را دارد و ما از بین اعضای هیئت علمی رئیس دانشگاه یا موسسه آموزش عالی را انتخاب می‌کنیم، اما در برخی دانشگاه‌ها به دلیل جوان بودن نمی‌توان این روند را عملی کرد و گاهی ما مجبور هستیم تا رئیس را دانشگاه‌های اطراف یا افرادی که مرتبط دانشگاهی هستند و نگاه توسعه‌ای برای دانشگاه انتخاب کنیم.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری اظهار کرد: عملکرد و تجربه مدیریتی مهمترین اولویت ما برای انتصاب ریاست دانشگاه است و جوان گرایی را در دستور کار قرار داده ایم البته جایگاه علمی، سابقه و پیشکسوت بودن هم در انتصاب برخی روسای مراکز آموزش عالی حائز اهمیت است.

حمایت میرزاده کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با  خبرنگار حوزه دانشگاهی اظهار کرد: انتصاب روسای مرد در دانشگاه های دخترانه موضوعی بود که در کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی مطرح شد و نماینده محترم طراح سوال و اعضای کمیسیون به پاسخ وزیر علوم قانع نشدند و در نهایت موضوع به صحن علنی مجلس کشیده شد.

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی بیان کرد: وزیر علوم پاسخ دادند که در برخی دانشگاه ها هیئت علمی زن وجود ندارد که بتواند ریاست دانشگاه را به عهده بگیرد اما به نظر ما تعداد بانوان نخبه ایرانی کم نیستند و می توان از هیئت علمی زن دانشگاه های اطراف روسای دانشگاه ها را انتخاب کرد.

انتصاب مردان بر صندلی ریاست دانشگاه‌های دخترانه/ ماجرایی که کارت زرد بهارستانی را برای آقای وزیر رقم زد

از کشف مار در خوابگاه دخترانه تا فروش سهمیه غذای دانشجویان

حسین مقصودی نماینده مردم سبزوار هم در پاسخ به گفته‌های وزیر علوم ضمن انتقاد به نگاه جنسیتی در انتصاب روسای دانشگاه‌ها گفت: متاسفانه تعداد دانشجویان یکی از دانشگاه‌های دخترانه کشور از ۷۰۰ به ۳۰۰ نفر رسیده است البته بحث من یک دانشگاه نیست، هچنین وزارت صمت توزیع یک و نیم تن سهمیه گوشت دانشجویان دختر در بازار آزاد را علنی کرد و در زیر تشک دانشجویان دختر در خوابگاه یک دانشگاه مار پیدا شده است.

نماینده مردم سبزوار ادامه داد: نگاه شما برای انتصاب مدیران و روسای دانشگاه‌ها سیاسی است و بحث جایگاه هیئت علمی بهانه‌ای نیست تا به آنچه می‌خواهید برسید، در حالی که انتظار ما تغییر گفتمان و نه سیاسی کاری است.

انتصاب مردان بر صندلی ریاست دانشگاه‌های دخترانه/ ماجرایی که کارت زرد بهارستانی را برای آقای وزیر رقم زد

مهر تایید شورای عالی انقلاب فرهنگی بر ناکارآمدی زنان با انتصاب روسای مرد

البته ناگفته نماند که نهاد‌های بالادستی هم باید به وظایف خود به درستی عمل کنند، این سوال مطرح است که چرا شورای عالی انقلاب فرهنگی که مسئولیت تایید روسا را به عهده دارد و نهاد سیاستگذار است در موقع انتصاب روسای مرد بر دانشگاه‌های دخترانه نقش خود را به درستی ایفا نمی‌کند؟ و مهر تایید بر ریاست آقایان بر دانشگاه‌های دخترانه خورده می‌شود.

امید است که با وجود بانوان نخبه ایرانی و استادان برتر زن در دانشگاه‌ها کمتر شاهد انتصاب‌های این چنینی باشیم، چرا که حضور یک زن بر کرسی صندلی یک دانشگاه یا پست‌های مدیریتی کشوری خود انگیزه و توان حرکت و تلاش برای نسل جوان ایجاد می‌کند.

وقتی دانشجوی یک دانشگاه دخترانه می‌بیند که رئیس دانشگاه مرد است، به خود می‌گوید یعنی یک فارغ التحصیل از این دانشگاه یا یک استاد زن توان این را نداشت که رئیس دانشگاه شود؟ یا حتی اگر به آن توان علمی و عملی هم برسیم باز هم کسی میدان را در اختیار زنان قرار نمی‌دهد حتی در پست‌هایی که خانم‌ها باید مدیریت کنند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار