به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ازقم،علیاکبر حقویسی،رئیس گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت قم گفت:در۱۰ سال گذشته، اضافه وزن و چاقی درکودکان و نوجوانان استان تا چهار برابر افزایشیافته است، درحالیکه این عدد درسطح کشور ۲ تا سه برابر است.
او افزود: بهطور میانگین در سطح کشور، پنج درصد دانش آموزان چاق هستند و حدود ۲۰ درصد نیز اضافهوزن دارند.
حق ویسی عنوان کرد: ۲ تا سه درصد کودکان استان قم دچار کموزنی و لاغری و حدود یک درصد نیز کوتاهقد هستند.
رئیس گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت قم ادامه داد: والدینی که به دلیل نگرانی از کموزنی فرزندانشان با اصرار به آنها غذا میدهند، احتمال ابتلا به اضافه وزنی و چاقی در این کودکان در آینده بیشتر است.
حقویسی بابیان اینکه استفاده از سوسیس و کالباس در مدارس ممنوع است، تصریح کرد: متاسفانه این مواد غذایی در برخی از مدارس به فروش میرود که میتواند باعث افزایش احتمال ابتلا به چاقی و اضافه وزن در دانشآموزان شود.
او با تاکید بر اهمیت خوردن صبحانه، افزود: دانشآموزانی که صبحانه میل نمیکنند و در مدرسه کیک و کلوچه میخورند، کالری بالایی وارد بدن میکنند که منجر به اضافهوزن و چاقی خواهد شد.
حق ویسی با اشاره به اینکه برخی کیکها ۷۰۰ تا ۷۵۰ کالری انرژی دارند، ادامه داد: این کیکها معادل ۱۴ تا ۱۵ قاشق برنج، یک کاسه خورشت قرمه سبزی، یک کاسه ماست و مقداری سبزی و سالاد است.
رئیس گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت قم با اشاره به حضور بیش از ۲۶۰ هزار دانشآموز در مدارس قم، گفت: یکچهارم جمعیت استان را دانشآموزان تشکیل میدهند و ضرورت رعایت برنامه غذایی در این قشر از جامعه بیشازپیش است.
او گفت: در این راستا برنامهای برای پیشگیری از اضافهوزن کودکان و نوجوانان از سوی کارشناسان مرکز بهداشت تهیهشده و در اختیار مدارس قرارگرفته است.
رئیس گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت قم افزود: در این برنامه غذایی برای نوجوانان هفتتا ۱۱ ساله دختر و پسر، نوجوانان ۱۲ تا ۱۴ ساله دختر و پسر و نوجوانان ۱۵ تا ۱۷ ساله دختر و پسر برنامه تغذیهای برای وعده صبحانه و میان وعده صبح یا عصر تنظیمشده است.
منبع:ایرنا
انتهای پیام/ش