نرگس جوزدانی متخصص تغذیه و رژیم درمانی در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره ضررهای مصرف قند و شکر در رژیم غذایی اظهار کرد: تحقیقات اخیر نشان میدهند که مصرف زیاد شکر در رژیم غذایی حتی در صورتی که فرد ورزش کند و رژیم غذایی متعادل داشته باشد، میتواند متابولیسم (سوخت و ساز) بدن را کاهش دهد.
او بیان کرد: علت اینکه بسیاری از افراد رژیم غذایی متعادلی را دارند، ولی با وجود این به اضافه وزن دچار هستند، مصرف زیاد شکر در رژیم غذایی روزانه آنهاست. شکر میتواند فرد را به بیماریهای مختلفی مانند دیابت، اختلالات قلبی و عروقی و کبد چرب دچار کند همچنین این پودر سفید رنگ نقش موثری در اضافه وزن اشخاص دارد.
بیشتر بخوانید: با نخوردن قند این ۵ اتفاق مهم برایتان میافتد
جوزدانی افزود: شکر در انواع مختلف مواد غذایی مانند کیک، بیسکوییت، سس، انواع آبمیوههای صنعتی، نوشابههای گازدار، شیر کاکائو و شربتها وجود دارد. انجمن قلب آمریکا میگوید که مردان به طور متوسط میتوانند روزانه حداکثر نه قاشق چای خوری شکر و زنان شش قاشق چای خوری مصرف کنند. شکر ناحیهای از مغز ما را فعال میکند که ماده مخدر هم بر آن قسمت اثر میگذارد. مصرف شکر میتواند احساس شادی، خوشی و رضایت از زندگی را برای افراد ایجاد کند.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی تاکید کرد: افرادی که در طول روز غذای کاملی را مصرف نمیکنند اغلب نسبت به دیگران بیشتر گرسنه میشوند، بنابراین آنها ریزهخواری کرده و به شکر اعتیاد پیدا میکنند، ولی اگر این اشخاص وعدههای غذایی اصلی خود را به طور کامل بخورند، راحتتر میتوانند شکر را از رژیم غذایی روزانه خود حذف کنند. شکر میتواند افراد را معتاد کند، ولی به اندازه مواد مخدر اعتیادآور نیست، بنابراین ترک آن نسبت به دخانیات راحتتر است.
او تصریح کرد: نخستین پیشنهاد برای حذف شکر از برنامه غذایی روزانه، قطع نوشیدنیهای حاوی شکر است، بنابراین افراد باید سعی کنند آبمیوههای صنعتی، نوشابههای گازدار، انواع شیرهای طعم دار مانند شیرکاکائو، شیر موز، شیر توت فرنگی را از رژیم غذایی خود کنار بگذارند.
بیشتر بخوانید: حقایق وحشتناک درباره اعتیاد به قند و شکر
جوزدانی گفت: افراد میتوانند آبنباتهای رژیمی و شکلاتهای تلخ را با مواد غذایی حاوی شکر جایگزین کنند همچنین آنها باید مصرف کیک و بیسکوییت را به حداقل برسانند.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی اظهار کرد: اگر افراد در غذاهای خود از ادویه دارچین استفاده کنند یا اینکه شیر را به همراه دارچین بنوشند، کمتر به مصرف شکر تمایل پیدا میکنند. اشخاص با مصرف وانیل همان احساس خوبی را پیدا میکنند که با استفاده از شکر به دست میآورند. افراد همچنین میتوانند در دمنوشهای خود از وانیل، دارچین، زنجبیل و لیمو استفاده کنند تا کمتر به سراغ مصرف شکر یا قند بروند. گیاه استویا ۳۰ درصد شیرینتر از شکر است، بنابراین اشخاص میتوانند این گیاه را جایگزین شکر کنند.
او بیان کرد: افرادی که رژیم غذایی فاقد چربی دارند و همه غذاهای خود را به شکل بخارپز مصرف میکنند، اغلب نسبت به دیگران بیشتر به مصرف شکر تمایل دارند. به عبارتی رژیم غذایی فاقد چربی اشخاص را به استفاده از شکر سوق میدهد.
جوزدانی درباره ساختار عسل افزود: حداقل در عسل حتی عسل طبیعی هم ۵۰ درصد گلوکز خالص وجود دارد. یک قاشق غذاخوری شکر ۱۰۰ کالری انرژی دارد و یک قاشق غذاخوری عسل حاوی ۱۷۰ کالری انرژی است، بنابراین در مقدار مساوی از شکر و عسل، عسل کالری بیشتری دارد. فروکتوز قند میوه است، بنابراین میوهها هم حاوی قند هستند، ولی نمیتوان آنها را از رژیم غذایی حذف کرد.اشخاص به ویژه آنهایی که رژیم کاهش وزن دارند، باید در مصرف میوهها احتیاط را رعایت کنند.
او یادآوری کرد: در صنعت غذایی در تولید کیکها از شربت فروکتوز استفاده میشود که شیرینی این شربت خیلی بیشتر از شکر است. شربتهای فروکتوز و اینورت شکلهای دیگری از قند خالص هستند که در صنعت غذایی از آنها استفاده میشود. محصولاتی که حاوی شربت فروکتوز هستند میتوانند احتمال ابتلا به کبد چرب را در اشخاص به شدت افزایش دهند.
انتهای پیام/
هرچقد میخواید بخورید،اما متناسبش ورزش کنید