زالی گفت: ۳۶ درصد از مردم ایران خوددرمانی می‌کنند و این نشان می‌دهد که ما از ظرفیت‌ها به خوبی استفاده نکرده ایم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکیبه گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، علیرضا زالی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی صبح امروز در مراسم دوازدهمین کنگره بین‌المللی آزمایشگاه و بالین که در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار شد، اظهار کرد: یکپارچگی آزمایشگاه و بالین یکی از دستاورد‌های مهم نظام سلامت محسوب می‌شود به طوری که در گذشته آزمایشگاه‌ها به عنوان یک نهاد انتزاعی دیده می‌شدند، اما خوشبختانه در فضای پزشکی فعلی ما شاهد یکپارچگی آزمایشگاه و بالین هستیم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: یکی از نقاط آسیب پذیر نبود ارتباط بین بالین و نهاد‌های آزمایشگاهی است، زیرا آزمایشگاه به عنوان یک نهاد پشتیبان در حوزه بالین اثرگذار است و من معتقدم که در حوزه سلامت ما نیازمند همگرایی بیشتر بین گروه‌های مختلف هستیم، زیرا در تمام دنیا کار تیمی بسیار مهم است و توجه ویژه‌ای به این مقوله می‌شود.

او بیان کرد: یکپارچگی آزمایشگاه و بالین منجر به ارتقای تشخیص و درمان بیماری‌ها می‌شود و این موضوع سبب می‌شود که از خدمات آزمایشگاهی، مردم و مراجعه کنندگان بهره بیشتری ببرند و این موضوع باعث کاهش بار بیماری‌ها و ارائه خدمات بهتر به سالمندان و بیماران می‌شود.

تجهیزات آزمایشگاهی نیازمند به روز رسانی

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به اینکه ما نیازمند تجهیزات به روز در حوزه آزمایشگاهی هستیم، ادامه داد: میزان مراجعه مردم به آزمایشگاه‌ها نسبت به استاندارد‌های دنیا پایین‌تر است؛ متأسفانه در کشورمان به موضوع خوددرمانی از سوی مردم بیشتر پرداخته می‌شود، زیرا فرهنگ استفاده از خدمات بالینی در سال‌های اخیر دست‌خوش مشکلاتی شده است و من معتقدم که خوددرمانی تا حدی به مسائل اقتصادی مرتبط است.

زالی با اشاره به اینکه یکی از بند‌های سیاست‌های ابلاغی رهبری موضوع خودمراقبتی است، تأکید کرد: در کشورمان ۶ درصد از مردم و ۶۳ درصد از سالمندان خوددرمانی می‌کنند و ما از استاندارد‌های دنیا در این زمینه در سطح پایین‌تری قرار داریم. امروزه مردم کشور‌های برزیل و چین در خوددرمانی معروف هستند به طوری که ۳۰ درصد مردم چین اقدام به این کار می‌کنند، اما متأسفانه ۳۶ درصد از مردم ایران یعنی بیشتر از مردم چین و برزیل اقدام به خوددرمانی بدون مراجعه به پزشک و دیگر مراکز ذی ربط می‌کنند و این نشان می‌دهد که ما از ظرفیت‌ها به خوبی استفاده نکرده ایم و پروتکل ملی مدون مبتنی بر شرایط کشور تا به امروز نداریم.

او ادامه داد: استفاده از خدمات آزمایشگاهی و غربالگری کمتر شده است و برخی از بیمه‌ها حمایت خوبی از خدمات ندارند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: امروزه حوزه آی تی کمک زیادی به آزمایشگاه‌ها کرده است؛ در حال حاضر ۵ هزار و ۵۰۰ آزمایشگاه در کشور دایر است که قسمت عمده‌ای از آن‌ها به وسیله بخش خصوصی اداره می‌شود و امروزه ۴۸۶ آزمایشگاه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی قرار دارند.

زالی با اشاره به اینکه من معتقدم که آزمایشگاه‌ها استاندارد‌های منطقی را رعایت می‌کنند، افزود: مسائل اقتصادی تأثیر زیادی بر روی خرید کیت و لوازم آزمایشگاهی گذاشته است و ما خوشبختانه امروزه توانسته‌ایم دارو را در داخل کشور تولید کنیم، اما هنوز کیت‌ها وارداتی است و نوسانات قیمت ارز مراکز آزمایشگاهی به خصوص بخش خصوصی را دچار چالشی جدی کرده است. امیدوارم همانطور که ارز دولتی به دارو اختصاص داده‌اند، همین ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی را جهت خرید کیت و تجهیزات آزمایشگاهی اختصاص بدهند.

او گفت: در برخی موارد ما شاهد قاچاق کیت‌های آزمایشگاهی نامرغوب هستیم که من معتقدم که در این زمان شرکت‌های دانش بنیان به سمت تولید کیت و سایر تجهیزات آزمایشگاهی روی بیاورند و باید از ظرفیت مهندسی کشور استفاده بهتری شود.

زالی افزود: کسب دانش فنی در زمینه تولید دارو انجام شده و من امیدوارم این موضوع در زمینه تولید کیت و سایر تجهیزات آزمایشگاهی انجام شود تا ما بتوانیم بر اساس شرایط اقتصاد مقاومتی تجهیزات آزمایشگاهی را در داخل تولید کنیم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: عمده خدمات آزمایشگاهی وابسته به بیمه است و ما باید شاهد کاهش پرداختی‌های مردم جهت دریافت خدمات آزمایشگاهی باشیم.

او با اشاره به موضوع مالیات گفت: یکی از چالش‌های جدی مراکز آزمایشگاهی تأمین حقوق پرسنل و خرید کیت همچنین به روزرسانی تجهیزات آزمایشگاهی است و باید مالیات‌ها واقعی تعیین کرد تا مراکز آزمایشگاهی دچار مشکلات اقتصادی نشوند.

لزوم حمایت از صندوق‌های بیمه‌گر از مراکز آزمایشگاهی

 زالی گفت: ما نیازمند مواد مرغوب و تجهیزات خوب برای ارائه خدمات آزمایشگاهی در سطح کیفی و مناسب به مردم هستیم؛ متأسفانه مطالبات مراکز آزمایشگاهی از بیمه‌ها به تأخیر افتاده است و این مسئله مشکلاتی را در زمینه به روزرسانی تجهیزات و حتی خرید ملزومات مصرفی ایجاد کرده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: نوسانات قیمت ارز باعث بروز مشکلاتی در زمینه خرید تجهیزات به خصوص کیت‌های آزمایشگاهی شده است و هزینه‌های مراکز را افزایش داده است.

او تأکید کرد: سرانه گردش اقتصادی به دلیل تأخیر در پرداخت صندوق‌های بیمه‌گر دچار مشکل شده است و مراکز آزمایشگاهی با چالشی جدی در زمینه خرید تجهیزات و به روزرسانی آن‌ها روبرو هستند.

زالی افزود: امروزه بیش از ۹۰ درصد از مراجعه‌کنندگان به مراکز آزمایشگاهی از خدمات بیمه‌ای استفاده می‌کنند که اگر حمایت کافی از سوی صندوق‌های بیمه‌گر انجام نگیرد ما شاهد افزایش پرداخت از جیب مردم خواهیم بود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: بخش عمده‌ای از تشخیص بیماری‌ها بر عهده آزمایشگاه‌ها است و من معتقدم که با تمام مشکلات مراکز آزمایشگاهی از لحاظ علمی و سطح کیفی مطلوب هستند و خدمات خوبی به مراجعه کنندگان ارائه می‌دهند.


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۴۶ ۲۱ آذر ۱۳۹۸
وقتی بعضی پزشک ها با بیمار صحبت نمی کنن و وقت کافی نمی گذارن تا بفهمن درد بیمارشون واقعاً چیه، اعتماد بیمار هم از دست می ره.
آخرین اخبار