به گزارش خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از رشت، ولی جهانی، معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گیلان گفت: در کاوشهای باستان شناسی در این منطقه، در بعضی از قبرها شیوه خاکسپاری دوره اسلامی رعایت شده و هیچ گونه شیء با جسد دفن نشده است.
او افزود: در فصول گذشته کاوش، تدفینهایی از دورههای اشکانی و ساسانی در این محوطه شناسایی شد که حاوی اطلاعات مهمی از فرهنگ مادی، ویژگیهای جسمانی و تغذیه مردمان آن دوره در گیلان است.
سرپرست کاوشهای باستان شناسی محوطه لیارسنگ بن اظهار داشت: بررسیها نشان میدهد در زمان ورود مسلمانان عرب به مناطق شمالی ایران، مردم لیارسنگ بن املش تا قرن دوم و سوم هجری قمری سنتهای پیشین خود را حفظ کرده اند که شواهد آن را میتوان در گونه شناسی قبور این محوطه باستانی مشاهده کرد.
جهانی با بیان اینکه با استناد به پنج فصل از کاوشهای باستان شناسی، مردم این منطقه جنگجو و دامدار بودند و ابزارآلات آهنی که به وفور در قبرها کشف شده این موضوع را تایید میکند، گفت: کاوشها همچنین نشان دهنده تداوم سنتها در لیارسنگ بن است و مردم این منطقه در دراز مدت به سنتهای خود پایبند بودند و تا اواخر دوره ساسانی تا قرون دوم و سوم هجری قمری ادامه داشت.
او تصریح کرد: نظر قطعی در خصوص یافتههای این منطقه باستانی به بررسیهای بیشتر و نتایج مطالعات آزمایشگاهی نیاز دارد.
لیارسنگ بن شهرستان املش یکی از مهمترین محوطههای تاریخی گیلان است که سال ۹۱ شناسایی شد.
از سال ۹۲ گمانه زنی و کاوشهای باستان شناسی در این منطقه آغاز شد.
محوطه تاریخی لیارسنگ بن در سال ۹۷ در فهرست آثار ملی کشور ثبت شد.
انتهای پیام/ع