به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، پس از فروکش موج اعتراضها به افزایش نرخ بنزین و موج سواری رسانههای خارجی در این زمینه، این رسانهها به دنبال سوژه جدیدی بودند که با اخبار منفی که روح و روان مردم کشورمان را تحت تاثیر قرار دهند.
در این میان خبر شیوع موج آنفلوانزا در کشور و جانباختن عده از هموطنان بر اثر ابتلا به این بیماری، بیش از دیگر موضوعات فضای عمومی کشور را تحت تاثیر قرار داده است.
موضوعی که طی روزها و هفتههای اخیر در بسیاری از رسانههای داخلی مطرح شد، اما توجه بیش از اندازه رسانههای خارجی به آن، به تدریج موجب ایجاد التهاب و نگرانی میان مردم شد.
سناریو رسانههای خارجی نظیر بی بی سی، یورو نیوز و دویچه وله نیز برای راه انداختن موج خطر مرگ بر اثر آنفلوانزا، دارای شیوه خاص و همیشگی خود بود. به طوری که اخبار منتشر شده رسانههای خارجی در این باره، ابتدا با ارائه آماری نگران کننده از افزایش شمار قربانیان این بیماری و سپس با ارائه توضیحاتی درباره نحوه درمان و پیشگیری از آن همراه بود.
طی روزهای گذشته نیز میزان موج سواری رسانههای بیگانه در راستای القا احساس «خطر مرگ بر اثر آنفلوانزا» به مردم بیش از پیش قوت گرفته و شاهد انتشار مطالبی در این باره در صفحات مجازی رسانههای انگلیسی زبان هستیم.
این در حالی است که انتشار روزانه اخباری در این زمینه و این میزان از توجه به خبر شیوع نوعی بیماری در کشور، نباید برای رسانههای بین المللی تا این حد حائز اهمیت باشد و تنها هدف این منابع خبری برای پرداختن به قربانیانآنفلوانزا را میتوان به راه انداختن موج روانی و ملتهب کردن فضای عمومی کشور دانست.
این اولین بار نیست که در هنگام شیوع بیماریهایی نظیر آنفلوانزا، رسانههای خارجی ازجمله بی بی سی نقش اصلی برای نگران کردن افکار عمومی و ایجاد تشنج در فضای جامعه را بازی میکنند.
این در حالی است که راه افتادن موج آنفلوآنزا در فصل آغاز سرما، نه تنها در ایران بلکه در سایر کشورها از جمله کشورهای اروپای غربی و آمریکای شمالی، سابقه فراوان دارد و امری تکرار شدنی است و عمده جانباختگان را افراد بسیار مسن، نوزادان و افراد دارای بیمارهای خاص که ایمنی بدن را از دست دادند، تشکیل میدهد.
بی بی سی پیشتر نیز در مطالب خود پیرامون بررسی وقایع جنگ جهانی اول و شیوع موج قحطی وآنفلوانزا در ایران، علت عمده از بین رفتن شمار زیادی از جمعیت ایران را شیوع آنفلوانزای اسپانیایی خوانده بود و تاثیر جنگ جهانی و حضور نیروهای نظامی انگلیسی و اشغال بخشهایی از کشور در جانباختن عده زیادی از مردم ایران را نادیده گرفته بود.
منبع: مهر
انتهای پیام/