به گزارش خبرنگار
حوزه آموزش و پرورش گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، تعطیلی مدارس موضوعی که این روزها به شدت رونق پیدا کرده است. گاهی شدت نزول بارشها و برودت هوا و گاه غلظت آلایندهها و
آلودگی هوا کلاسهای درس را خالی از دانش آموز میکند، فارغ از کاهش ساعات درسی که این تعطیلیهای غیر منتظره باعث میشود، بیشک چنین تعطیلیهایی خسارات بالای جانی و مالی به دنبال دارد.
اکنون که حدود ۷۰-۸۰ روز از تعطیلی مدارس میگذرد، جدا از تعطیلیهای رسمی کشور، بارش برف یا آلودگی هوا در اغلب هفتهها بوده است.
دانشآموزان شهرهای بزرگ و به ویژه پایتخت هم که معمولا کمتر با هوای پاک مواجه شدند، طی یک ماه اخیر اغلب با تعطیلی ساعات ورزش یا مدرسه مواجه شدند.
چه زمان مدارس تعطیل میشوند؟
غلظت آلایندهها در هوای پایتخت اغلب ناشی از ذرات معلق ۲/۵ میکرون است البته به تازگی ذرات ریز حتی یک میکرون هم مشکل آفرین شده است؛ این ذرات با ورود به بخشهای تحتانی دستگاه تنفسی وارد میشود و
مشکلات تنفسی در پی دارد.
مشکلات بهداشتی این چنینی باعث شده است تا استانداری و کمیته اضطرار مُسکنی به نام تعطیلی مدارس مدارس را برای درد مزمن آلودگی هوا تجویز کنند.
غلظت بالای آلایندهها در چند روز اخیر به حدی بود که روز شنبه علاوه بر مدارس، حتی دانشگاهها هم تعطیل شد، روز یکشنبه هم با کاهش نسبی غلظت آلایندهها بار دیگر مدارس تعطیل شد، اما روز گذشته ثقفی زاده، معاون استانداری تهران از دایر بودن مدارس برای امروز خبر داد؛ این موضوع در حالی مطرح میشود که شاخص کیفیت هوا (AQI) برای امروز با عدد ۱۴۲ بیش از شاخص دیروز با رقم ۱۳۶ است که طبق استانداردهای جهانی این شاخص هوا را در شرایط ناسالم قرار میدهد.
حال این سوال مطرح است که چطور با وجود نقشههای تحلیلی و شاخص بالاتر امروز مدارس باید دایر باشند در حالی که شاخص آن از شاخص آلاینده در روز تعطیلی مدارس بیشتر است.
مسعود ثقفی، مشاور مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران در گفتوگو با خبرنگار حوزه آموزش و پرورش گفت: تصمیمگیری برای تعطیلی آلودگی هوا طبق قوانین بر عهده کمیته اضطرار آلودگی هوا به ریاست استانداری است و آموزش و پرورش در این مورد دخیل نیست بر همین مبنا هم امروز را تعطیل اعلام نکردند.
بیشتر بخوانید: نکات کلیدی که در هوای آلوده باید به آن توجه کنید
مدارس در حالی امروز دایر است که گویا نهادهای مربوطه با آموزش و پرورش و دانش آموزان از قبیل آموزش و پرورش و وزارت بهداشت تاثیری بر تصمیم آلودگی هوا ندارند و در این میان سلامت دانش آموزان بازیچه بروکراسیهای اداری است.
انتهای پیام/