به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، تحقیقات روانپزشکان در انگلیس نشان میدهد که حدود یک چهارم از نوجوانان تاحدی به گوشیهای هوشمند خود وابستهاند که این وابستگی برایشان شبیه به نوعی اعتیاد شده است.
این مطالعه از دانشگاه "کینگز لندن" نشان داده که چنین رفتار اعتیادگونهای به معنای این است که این نوجوانان در صورت عدم دسترسی مداوم به گوشیهای هوشمند خود "وحشتزده" یا "ناراحت" میشوند.
همچنین نوجوانان نمیتوانند مدت زمانی را که صرف گوشیهای هوشمند میکنند، کنترل کنند.
این مطالعه هشدار میدهد که چنین اعتیادهایی "عواقب جدی" برای سلامت روان دارد.
این تحقیق که در مجله روانپزشکی "BMC" منتشر شده است، ۴۱ مطالعه مربوط به ۴۲ هزار جوان را در تحقیق درباره "استفاده مشکلآفرین از گوشی هوشمند" تجزیه و تحلیل کرده است.
این مطالعه نشان داد که ۲۳ درصد از نوجوانان رفتارهای شبیه به اعتیاد دارند، مانند این که در صورت قادر نبودن به استفاده از گوشیهای هوشمند خود دچار اضطراب شده و نمیتوانند زمان استفاده از این گوشیها را به گونهای تنظیم کنند که به سایر فعالیتهایشان آسیبی نرساند.
بر اساس این مطالعه، این رفتار اعتیادگونه میتواند با سایر مشکلات مانند استرس، روحیه افسرده، کمبود خواب و کاهش پیشرفت در مدرسه مرتبط باشد.
به گفته متخصصان اگر چه این مطالعه اعتیادآور و مشکلآفرین بودن گوشیهای همراه برای نوجوانان را نشان داده، اما هنوز مشخص نیست این اعتیاد ناشی از خود گوشیهای همراه است یا برنامههایی که افراد از آنها استفاده میکنند.
با این حال، نیاز به آگاهی عمومی در مورد استفاده از گوشیهای هوشمند در کودکان و نوجوانان وجود دارد و والدین باید آگاه باشند که فرزندانشان چقدر از وقت خود را با گوشیهای همراه صرف میکنند.
مولف ارشد این مطالعه هشدار داده که اعتیاد میتواند عواقب جدی بر سلامت روان و عملکرد روزانه افراد داشته باشد، بنابراین نیاز به تحقیقات بیشتر در مورد استفاده مشکلآفرین از گوشیهای هوشمند وجود دارد.
بنا بر گزارش شبکه خبری بیبیسی، متخصصان بر این باورند که استفاده از گوشیهای هوشمند یک طرفه نیست و علاوه بر مضرات، فوایدی نیز دارد، اما با این حال باید در نحوه و مدتِ استفاده از آنها دقت داشت.
منبع : ایسنا
انتهای پیام/