یک متخصص طب سنتی درباره درمان ضعف عمومی و خستگی در دختران جوان توضیح داد.

اعظم معیاری متخصص طب سنتی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره ضعف عمومی دختران جوان اظهار کرد: این روز‌ها زنان جوان اغلب از احساس ضعف عمومی و خستگی شکایت می‌کنند. در بیشتر موارد این مشکل ناشی از سبک زندگی امروزه است، اما در مرحله نخست فرد باید از نظر ابتلا به بیماری‌هایی مانند کم‌خونی، اختلالات تیروئیدی، کمبود مواد مغذی مورد نیاز بدن مانند منیزیم، روی و ویتامین‌ها بررسی شود.

نسخه طب سنتی برای غلبه بر ضعف عمومی بدن دختران جوان/ بنیه خود را با این راهکار‌های طب سنتی تقویت کنید

او بیان کرد: بیماری‌های مربوط به کمبود مواد مورد نیاز بدن ممکن است به دلیل دریافت نامناسب این مواد ایجاد شوند یا به علت از دست دادن زیاد این مواد بروز پیدا کنند که در هر دو حالت پزشک باید فرد را معاینه کند. سوء مزاج‌ها هم ممکن است در ضعف عمومی بدن نقش داشته باشند که هر نوع سوء مزاج درمان خاص خودش را دارد، بنابراین افرادی که به سوء مزاج‌ها دچار هستند باید به متخصص طب سنتی یا پزشک ماهر مراجعه کنند.


بیشتر بخوانید: تصلب شرایین را با فرمول‌های طب سنتی تار و مار کنید


معیاری افزود: به طور کلی افراد با رعایت اصول ۶ گانه حفظ سلامتی می‌توانند تا حد زیادی از ابتلا به ضعف عمومی بدن در امان بمانند یا حتی به درمان این عارضه کمک کنند.

اصول ۶ گانه حفظ سلامتی

این متخصص طب سنتی تاکید کرد: ورزش و فعالیت بدنی، خواب و استراحت، غذا و نوشیدنی، آب و هوا و تشعشعات، استرس‌ها و اضطراب‌ها و مدیریت، تنظیم جذب و دفع مواد زائد اصول ۶ گانه حفظ سلامتی هستند که به اصطلاح سته ضروریه نامیده می‌شوند. از دیدگاه ابوعلی سینا ورزش مهمترین عامل در حفظ سلامتی بدن به شمار می‌آید. امروزه به دلیل سبک زندگی شهرنشینی، فعالیت بدنی افراد به ویژه ساکنان شهر‌های بزرگ بسیار کاهش پیدا کرده است. با فعالیت بدنی و ورزش بسیاری از موادی که مورد نیاز ما نیستند از طریق راه‌های مختلف مانند تعریق دفع می‌شوند و از سوی دیگر فرد از  ابتلا به بسیاری از بیماری‌ها مانند اختلالات قلبی-عروقی و ناراحتی‌های عضلانی -اسکلتی در امان می‌ماند.

او تصریح کرد: نیاز به فعالیت بدنی در افراد جوان بیشتر احساس می‌شود به طوری که این اشخاص حداقل باید روزانه ۳۰ دقیقه پیاده روی که با تعریق همراه باشد و هفته‌ای چند روز ورزش مورد علاقه خود را انجام دهند. البته ورزشی موثر است که با تعریق و افزایش ضربان قلب همراه باشد و از سوی دیگر خستگی، بی حالی و رنگ پریدگی افراد را موجب نشود.

نسخه طب سنتی برای غلبه بر ضعف عمومی بدن دختران جوان/ بنیه خود را با این راهکار‌های طب سنتی تقویت کنید

معیاری گفت: خواب و استراحت باید متناسب با مزاج هر فرد باشد. به طور کلی پیشنهاد می‌شود که تا حد امکان افراد زود بخوابند و صبح زود هم از خواب برخیزند. نیاز هر فرد با توجه به مزاجش به میزان خواب متفاوت است، بنابراین نمی‌توان برای هر کس ساعات خواب مشخصی را در نظر گرفت. خوابی مفید است که فرد پس از بیدار شدن از خواب به طور کامل سر حال باشد و احساس خستگی در طول روز نداشته باشد. به طور کلی پیشنهاد می‌شود که افراد خواب نیمروزی نداشته باشند مگر در اشخاصی با مزاج خاص که نیازمند خواب نیمروزی به مدت کمتر از ۳۰ دقیقه در روز‌های بلند سال هستند.

نسخه طب سنتی برای غلبه بر ضعف عمومی بدن دختران جوان/ بنیه خود را با این راهکار‌های طب سنتی تقویت کنید

او اظهار کرد: خوراکی‌ها و نوشیدنی‌هایی که ما مصرف می‌کنیم در تأمین سلامت ما نقش موثری را دارند. علاوه بر نوع غذایی که می‌خوریم، سالم بودن آنها هم اهمیت دارد. متأسفانه امروزه ذائقه جوانان عوض شده است به طوری که اغلب فست فودها، نوشابه‌ها و غذا‌های پر ادویه و چرب طرفداران بیشتری دارد. این غذا‌ها علاوه بر اینکه حاوی مواد مضری برای سلامتی هستند با کالری زیاد و احساس سیری که ایجاد می‌کنند، موجب می‌شوند فرد از مصرف مواد مورد نیاز بدن مانند سبزی‌ها و میوه‌ها خودداری کند.

معیاری بیان کرد: در طب سنتی ایرانی اغلب نوع غذایی که مورد نیاز هر فرد است با توجه به مزاج یا سوء مزاج او مشخص می‌شود، اما غذا‌هایی مانند شیر بادام برای عموم مردم اغلب مفید هستند مگر اینکه شخص مشکل خاصی داشته باشد. هر لقمه غذا باید حدود ۳۰ تا ۳۵ بار جویده شود. افراد باید از در هم خوری کردن (چند نوع غذا را با هم مصرف کردن) پرهیز کنند، همچنین اشخاص نباید ماست، ترشی، سالاد و مایعات را همراه غذا بخورند تنها خوراکی‌هایی که افراد می‌توانند همراه غذا مصرف کنند سبزی‌ها و زیتون است، زیرا این مواد غذایی به هضم غذا کمک می‌کنند.


بیشتر بخوانید: درمان گل مژه بدون دوا و دارو در خانه


این متخصص طب سنتی افزود: افراد باید قبل از اینکه کامل سیر شوند از خوردن غذا دست بکشند و تا زمانی که به طور کامل گرسنه نشده‌اند، غذا نخورند؛ همچنین اشخاص باید از مصرف چند نوع میوه همراه با هم یا به همراه مایعات و شیر پرهیز و از دمنوش یا شربت‌های مناسب با مزاج فصل و خود استفاده کنند.

نسخه طب سنتی برای غلبه بر ضعف عمومی بدن دختران جوان/ بنیه خود را با این راهکار‌های طب سنتی تقویت کنید

او درباره نقش آب و هوا و تشعشعات در بروز خستگی و ضعف عمومی تأکید کرد: آلودگی هوا و ساعت‌ها در ترافیک ماندن، استعمال سیگار یا در معرض دود سیگار قرار گرفتن، سوختن ناقص فرآورده‌های نفتی، استفاده زیاد از تلفن همراه و اینترنت و گوش دادن به موسیقی‌های مهیج که امروزه در بین جوانان شایع است، از جمله مواردی هستند که در بروز خستگی و ضعف عمومی نقش دارند. از دیدگاه طب سنتی این موارد می‌توانند در سوء مزاج افراد موثر باشند.

معیاری تصریح کرد: استرس‌ها و اضطراب‌ها، چشم و هم چشمی‌ها، حسادت و هر عاملی که آرامش فرد را به هم بزند، در ایجاد ضعف، خستگی و بی‌حوصلگی نقش دارند. به طور کلی اصلاح نحوه نگرش و دید ما نسبت به زندگی بسیار اهمیت دارد. افراد همچنین می‌توانند با گوش دادن به موسیقی‌های آرام بخش، مدیتیشن (تن آرامی)، دعا و نیایش به احساس آرامش خود کمک کنند.

نسخه طب سنتی برای غلبه بر ضعف عمومی بدن دختران جوان/ بنیه خود را با این راهکار‌های طب سنتی تقویت کنید

این متخصص طب سنتی گفت: مدیریت، تنظیم جذب و دفع مواد زائد از جمله اصول ۶ گانه حفظ سلامتی است. بخشی از موادی که وارد بدن ما می‌شوند، مورد نیاز بدن ما هستند، بنابراین ممکن است که لازم باشد مدتی در بدن ذخیره شوند تا مورد استفاده قرار بگیرند. این مواد لازم است که به راحتی از بدن خارج نشوند و در بدن باقی بمانند که به اصطلاح به این عمل احتباس می‌گویند از سوی دیگر قسمتی از این مواد هم مورد نیاز بدن نیستند که باید از بدن خارج شوند.

او یادآوری کرد: خروج مواد زائد از بدن از راه‌های مختلفی مانند مدفوع، ادرار، تنفس و تعریق صورت می‌گیرد همچنین قسمتی از این مواد زائد هم از راه منافذ پوستی مانند سرفه، عطسه و قاعدگی خارج می‌شود. اختلال در هر کدام از این موارد موجب می‌شود که مواد زائد در بدن تجمع پیدا کند و سوء مزاج در فرد به وجود آید. اجابت مزاج در افراد باید به راحتی و بیش از یک بار در روز انجام شود همچنین اشخاص باید احساس دفع کامل داشته باشند. زنان جوان هم باید اختلال در قاعدگی نداشته باشند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار