یک محقق و پژوهشگر طب سنتی مصرف نوعی غذا را در تقویت و طراوت پوست ومو و تقویت بینایی مفید دانست.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، پلو چکدرمه یکی از غذاهای استان گلستان(ترکمن ها) است. این غذا حاوی کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، فیبر، منیزیم، منگنز، فسفر، آهن، پروتئین، اسیدفولیک، کولین، سلنیم، روی، گوگرد، سولفور، ویتامین A، گروه ویتامین Bو C، E، D است.

غذایی برای افزایش سطح انرژی /چگونه سیستم ایمنی خود راتقویت کنیم؟

برای بررسی خواص پلو چکدرمه و اینکه مصرف این غذا برای چه افرادی مفید است، با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت‌وگو کردیم که در ادامه مشروح آن را می‌خوانید.


بیشتر بخوانید: شربتی برای چربی سوزی/ با این نوشیدنی بوی بد دهان را از بین ببرید


حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفت‌وگو با خبرنگار  حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، درباره مهم‌ترین خواص پلو چکدرمه اظهار کرد: این غذا به علت داشتن ویتامین D، فسفر، کلسیم و منیزیم موجب تقویت و استحکام استخوان‌ها می‌شود و از پوکی استخوان جلوگیری می‌کند.سلنیوم موجود در این غذا موجب پیشگیری از آرتروز می‌شود.

غذایی برای افزایش سطح انرژی /چگونه سیستم ایمنی خود راتقویت کنیم؟

وی ادامه داد: این غذا موجب بهبود عملکرد مغز می‌شود بنابراین حافظه را تقویت کرده و از آلزایمر جلوگیری می‌کند. این غذا به علت داشتن اسیدفولیک، آهن و B12 موجب افزایش گلبول‌های قرمز خون ورفع کم‌خونی می‌شود و برای زنان باردار و جنین مفید است.

عظمایی گفت: پروتئین بالا در این غذا موجب تقویت عمومی بدن، افزایش سطح انرژی و عضلانی شدن بدن می‌شود لذا برای بدنسازان و کسانی که کارهای ساختمانی انجام می‌دهند بسیار مفید است.


بیشتر بخوانید: غذایی محلی برای تسکین درد مفاصل/ بدنسازان از خوردن این غذا غافل نشوند 


وی درباره سایر خواص این غذا تصریح کرد: پلو چکدرمه برای کودکان در حال رشد و افراد لاغر مفید است و موجب چاقی آنها می‌شود. این غذا به علت داشتن ویتامین A، E وC خاصیت آنتی اکسیدانی دارد و موجب تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شود و از بروز ویتامین‌ها مخصوصا سرطان‌ها پیشگیری می‌کند همچنین موجب تقویت و طراوت پوست ومو و تقویت بینایی می‌شود.

مواد لازم برای تهیه پلو چکدرمه (6 تا 7 نفر)

گوشت گوسفندی نیم کیلو

برنج 6 تا 7 پیمانه

پیاز متوسط 2 عدد

رب گوجه فرنگی محلی 3 قاشق غذا خوری

روغن دنبه یا کنجد به مقدار لازم

نمک، فلفل، زردچوبه به مقدار لازم

آب به مقدار لازم

غذایی برای افزایش سطح انرژی /چگونه سیستم ایمنی خود راتقویت کنیم؟

طرز تهیه پلو چکدرمه

پیازها را نگینی خرد کرده داخل قابلمه بریزید، روغن اضافه کنید و تفت دهید.

سپس گوشت‌های خرد شده را اضافه کرده و تفت دهید و نمک و ادویه‌جات را اضافه کنید.

مقداری آب اضافه کنید و بگذارید بجوشد.به مواد رب اضافه کنید.

زمانی که کمی جوشید برنج شسته را اضافه کنید. آب باید به اندازه یک بند انگشت روی برنج‌ها باشد.

شعله را زیاد کنید تا بجوشد. آب که تبخیر شد، در قابلمه را بگذارید تا در حرارت ملایم غذا دم بکشد. (حدودا نیم ساعت )

این غذا را همراه سبزی تازه یا سیرترشی یا سالاد میل کنید.

عظمایی گفت: در بعضی از سلیقه‌ها از ماهی به جای گوشت قرمز استفاده می‌کنند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.