به گزارش خبرنگار
صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، داستان لاکچری بازی این روزهای اعیان نشین ها پس از گذر از
گوشت های ویل و صدف های خوراکی اینبار به بالاترین حد خود و شاید تا حدودی نوعی دهن کجی به دارایی های افراد رسیده است. از ابتدای سال متاسفانه در گوشه و کنار ایران خبرهایی مبنی بر استفاده از روکش طلایی روی برخی از غذاهای گران قیمت به گوش می رسد که اقدامی بسیار ناخوشایند آن هم در شرایط حال حاضر اقتصاد ایران است.
اولین روکش طلا، بر استیک هایی در استان گیلان آن هم در یکی از رستوران های گلسار مشاهده می شود که با رسانه ای شدن این موضوع هر چند اندک اما صدای عده ای را نیز در می آورد و منجر می شود تا رئیس اتحادیه صنف اغذیهفروشان گیلان از شناسایی ۲ مرکز عرضه غذا با روکش طلا در سطح استان خبر داده و گفت: با پایان تحقیقات میدانی و پس از کسب اطلاعات مستند بازرسان، نام این مراکز اطلاعرسانی میشود.
این مقام مسئول معتقد است اینکه برخی رستورانها و یا اغذیهفروشان در هنگام سرو غذا اقدام به استفاده از روکشهایی با جنس طلا میکنند که نشانه کسادی بازار است و صاحبان این مراکز با انجام این دست از ترفندهای تبلیغاتی درصدد جذب مشتری بیشتر هستند!
اما این امر توجیه کاملا بی منطقی است که نمی تواند حتی در حیطه نگرش های رپرتاژ و یا تبلیغاتی جایگزین شود، به طوری که فروشنده ای که در طول سال فروش کاملی نداشته چطور می تواند با تهیه ورق های گران قیمت طلای خوراکی نسبت به جذب مشتری اقدام کند! مگر هر یک از برگ های طلای خوراکی چه قدر است؟!
شکریه، رئیس اتاق اصناف گیلان پس از چند روز تقلب این واحدهای صنفی را خبر داده و می گوید: این واحدهای با استفاده از سلفون زرد با تقلب نام روکش طلا را می بردند و پس از بازرسی ها، این واحدها به علت مشکلات متعدد بهداشتی و همچنین تشویش در اذهان عمومی پلمپ شدند.
این بار هم مارکت ها و فروشگاه های مجازی در سایه عدم نظارت متولیان امر خرید و فروش های فضای مجازی، اقدام به فروش انواع ورق های خوراکی کرده اند وجالب است بدانید که روکش ها تنها به طلا ختم نشده و به مس و نقره نیز تبدیل شده است.
برای اینکه بیش تر با روند فروش و سرو این اقلام آشنا شویم به سراغ یکی از رستوران دارهای نه چندان مطرح با نام علیمردانی رفتیم. این رستوران دار که سالهاست در طبخ انواع غذاهای ایرانی و بین المللی مشغول است این امر را تقریبا خلاف قوانین کشور خوانده و با آن رسما مخالف است.
بیشتر ادعاها مبنی بر روکش طلا تقلب و روکش ها قلابی هستند
علیمردانی یک سرآشپز در شمال تهران در گفت و گو با خبرنگار
صنعت،تجارت و کشاورزی، در این باره می گوید: قطعا سرو این نوع غذاها برای افراد خاصی است که از روزهای قبل این غذا را سفارش داده اند چرا که تهیه این روکش ها ریسک بالایی دارد. چرا که این اقلام نیز دارای تاریخ انقضا بوده و در صورت عدن استفاده به موقع رقم بالایی را زیان به خریدار آن وارد می کند.
او ادامه میدهد: طبق بررسیهایی که در بازار انجام داده ام این ورقهای طلایی به صورت تکی فروخته نمیشوند و بستههای ده تایی است که رنج فروش آن از هر ورق یک تا ۱۰ میلیون تومان آب میخورد. رقمی که می تواند وعده غذایی بیش از پنجاه نفر باشد.
یک تکه (اسلایس) کیک با تزئین روکش طلا ۲۰۰ هزار تومان!
همچنین بهناز اسدی کارشناس حوزه غذا و سرآشپز در گفت و گو با خبرنگار
صنعت،تجارت و کشاورزی، گفت: سال های گذشته مجوز استفاده ورقه طلای خوراکی وجود داشت اما به علت لغو مجوز هم اکنون در مهمانی های خاص برای اشخاص مطرح این قلم استفاده می شود و اصل ورق های طلایی بقدری عیار کمی دارند که نمی توان آن ها را دارای خاصیت مفید دانست. در تبلیغات آن ها را ۱۸ عیار معرفی می کنند که صحت ندارد و در ایران یافت نمی شود.
اسدی بیان می کند: روکش هایی هم که هم اکنون در بسیاری از قنادی ها استفاده می شود همان آب طلایی است که به صورت ورق درآمده و با کلی اضافات شیمیایی حتی خاصیت هم ندارد. نرخ یک تکه کیک با تزئین روکش طلا برابر با ۲۰۰ هزار تومان است. هم اکنون نیز برای برخی از قنادی ها این روند انجام می شود ورق هایی که از جنس نقره و طلا هستند و البته در برخی موارد هم تنها از رنگ آن ها استفاده می شود.
سرآشپزهای دیگر رستوران ها نیز بنابر تکمیل شدن گزارش خبرنگار ما سایتی را که در فضای مجازی اقدام به فروش این ورق ها می کند را معرفی کرده و از عدم نظارت بر این نوع خرید و فروش ها نیز گلایه می کند. این روکش ها مانند ورق هایی هستند که تنها در زمان سرو روی مواد غذایی گذاشته می شوند تا جنبه لوکس و زیبایی بستنی یا سایر مواد خوراکی را بیشتر کنند.
متاسفانه این روکش ها به مجالس ختم و افطاری های اشرافی هم راه پیدا کرده اند به طوری که ماه رمضان امسال تعداد هشت عدد خرما به قیمت ۶۸۰ هزار تومان به فروش رسیده است. البته این نوع خرما نیز کاملا سفارشی است به طوری که با یکی از سایت های فروش آن تماس گرفتیم و نرخ فعلی این خرماها را جویا شدیم از رقم یک تا یک و نیم میلیون تومان نقل قول می کند!
جوابی که اتحادیه نمی داند و اصناف نمی گوید!
بستنی، پیتزا، شکلات و همچنین کباب های مختلفی که با این روکش طلا از ابتدای امسال رواج پیدا کرده است درست مانند زالو قصد مکیدن درآمد افراد ثروتمند جامعه آن هم تنها برای چشیدن یکباره آن را دارد. موضوعی که منجر شد تا به سراغ علی بهره مند، رئیس اتحادیه شیرینی فروشی برویم.
البته بهره مند رئیس اتحادیه شیرینی فروشی در گفت و گو با خبرنگار
صنعت،تجارت و کشاورزی، در این باره می گوید: چنین چیزی را نشنیده ام و ندیده ام، اطلاعی هم از این موضوع ندارم!
پس از اظهار بی اطلاعی این مقام مسئول ذره بین باشگاه خبرنگاران جوان برای دریافت پاسخی قانع کننده به سراغ علی اصغر میر ابراهیمی، رئیس اتحادیه دارندگان رستوران و سلف سرویس رفت.
ابراهیمی نیز با کمال تعجب در گفت و گو با خبرنگار
صنعت،تجارت و کشاورزی، اظهار بی اطلاعی می کند و از پاسخگویی در این باره سرباز می زند!
اصناف طبق مقررات قانونی دارای بازرسانی است که طبق ماده ۳۱ آیین نامه اجرایی قانون مواد خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی " بازرسان در صورت مشاهده مواد تاریخ مصرف گذشته مشمول این آیین نامه، فاقد مجوزهای لازم از وزارت (مواد خوردنی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی مشمول مجوز) و فاسد، مجاز خواهند بود ضمن معرفی متخلف به مراجع قضایی مواد مذکور را توقیف و جمعآوری نموده و در صورتی که مواد توقیف و جمع آوری شده دارای ارزش حداکثر تا پنج میلیون ریال باشند مطابق نظر کارشناسی رأساً با تهیه صورت مجلس و با رضایت صاحب کالا معدوم نمایند و یا با رعایت اصول بهداشتی برای مصارف دامی با مجوز سازمان دامپزشکی کشور و موارد مصارف غیرمستقیم انسانی با مجوز ارگانهای ذیصلاح ارجاع دهند و در صورت عدم رضایت صاحب کالا و یا ارزش بیش از پنج میلیون ریال، پرونده متخلف منضم به کلیه مستندات توسط مسئول بهداشت محل به مراجع قضایی جهت بررسی و اقدام مقتضی ارسال خواهد شد."
حال این موضوع در قبال این ماده قانونی مطرح است که آیا کشف این نوع مواد اولیه در رستوران ها جنبه خلاف قانون را خواهد داشت؟ برای بهتر متوجه شدن این ماده به سراغ قاسم نوده فراهانی رئیس اتاق اصناف تهران رفتیم که وی نیز پس از بارها تماس تلفنی از پاسخ دادن به این سوال سرباز زد و پس از قطع ارتباط تلفنی دیگر پاسخی به سوالات خبرنگار ما نداد.
در مراحل بررسی این موضوع که متاسفانه هیچ یک مسئولان از جمله اتحادیه ها و اصناف با یک سرآشپز در اینباره گفت و گویی داشتیم.
منیر مجتبایی، یکی از سرآشپزان نمونه کشور در گفت و گو خبرنگار
صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره خاصیت های سرو اینگونه غذا اینگونه می گوید که" وقتی میگویند پخت غذا با روکش طلا به معنای استفاده از ورق طلای خوراکی که بسیار گران و از لحاظ ارزش غذایی بالاست. البته این خاصیت ها مربوط به ورق طلای اصل است.
او همچنین ابراز کرد: از قدیم عده ای معتقدند که طلا منجر به آرامش می شود؛ سرو آن تنها به صورت روکش نیست و پودر آن نیز در بازار یافت می شود. این اقلام وارداتی بوده و در ایران تولید نمی شود.
بُعد دیگر این داستان طویل به نگاه و فیلترهای عبوری وزارت صمت نیز باز میگردد چرا روکش غذایی که به گفته متخصصان این امر، کالایی وارداتی است با ممنوعیت واردات ۱۳۳۹ قلم کالا به کشور چطور سر از این کشور درآورده اند؟! البته جای بسی تامل نیز دارد که این کالا در لیست ۱۳۳۹ قلم کالای ممنوع واردات لحاظ نشده است و شاید این موضوع خود راه را برای واردکنندگان این کالا باز کرده است.
ممنوعیت واردات کالاهای گروه چهارم به کشور در خرداد امسال طی یک لیست شامل ۱۳۳۹ قلم کالا از سوی محمد شریعتمداری - وزیر صنعت، معدن و تجارت وقت - ابلاغ شده بود که اینک این ممنوعیت به مناطق آزاد و ویژه تجاری نیز تسری پیدا کرد.
مسیر واردات ورق های طلایی خوراکی مشخص شد!
نصرالله شیرافکن، واردکننده مواد اولیه خوراکی در کشور در گفت و گو خبرنگار
صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در اینباره می گوید: واردات چنین کالایی به کشور ریسک بالایی دارد چرا که خریداران آن محدود هستند علاوه بر این گمرکات در ترخیص این اقلام سختگیری های خاص خود را دارد.
او توضیح داد: هر ورق از این روکشهای طلا به قیمت ۱۳۷ دلار در خارج از ایران بویژه سویس به فروش میرسد و خرید یک بسته ده تایی آن نیازمند یک هزار و ۴۰۰ دلار یعنی برابر قیمت یک اونس طلا است. هر کسی برای واردات این کالا اقدام نمیکند و مطمئنم برای ورود آن به کشور افراد از طریق واردات همراه مسافر اقدام میکنند.
شیرافکن در پایان بیان کرد: در اکثر موارد سرآشپز رستورانهای معتبر اقدام به واردات این کالا آن هم در سفرهای شخصی خود میکنند، این که در شهرهای تهران، اصفهان و مشهد این اتفاق رخ داده است نیز بیانگر همین امر است، برخی معتقدند این شوی تبلیغاتی رستورانها برای جذب مشتری است، اما آیا رستورانی که استقبال مناسبی ندارد ریسک صرف ۱۰ تا ۲۰ میلیون تومان را میپذیرد؟ قطعا خیر چرا که همه افراد جامعه توانایی صرف این غذا را ندارند.
شاید حسن ختام این گزارش، کشف نحوه ورود این کالاها(ورق های خوراکی طلا، مس و نقره) از طریق مشکل همیشگی واردات کالاهای ممنوع الورود یعنی کالای همراه مسافر باشد، وارداتی که با نام سوغاتی تعجب عموم جامعه را بر می انگیزد. جالب است بدانید که از لحاظ فقهی و شرعی نیز استفاده از این نوع قلم کالا در خوراک مسلمانان"حرام" اعلام شده و جمهوری اسلامی ایران نیز تمام قوانین و مقررات خود را بر مبنای شرع استوار می کند. حال تنها این بین ابهام مسئولیت پذیری نهادهایی نظیر اتحادیه ها، اصناف و وزارت صمت باقی می ماند که باید نسبت به افکار عمومی و خدشه دار کردن سرمایه اجتماعی پاسخگو باشند!
انتهای پیام/
په طلا خوردن داره!!!
آخه گشنه ها فلز هم خوردن داره!!!!
ازمردم بپرسید .. نه از طلا خوران .. ایا کسی هست که این حرام خوادری ها را کنترل کند
این افراد از روی کمبود شخصیت دست به این کارها میزنند .گمشده ای دارند که هیچوقت به ان نخواهند رسید.
مال خودشه دوست داره بخوره.
شما اگر راست میگی قیمت خودرو رو درست کن. قیمت مسکن رو درست کن.
دوستان رسانه ای همگی به فکر روشنگری و افشاگری تمام تخلفات پنهان است
قرار نیست که هر کی هر کاری دلش خواست بکنه !
ولی الان این هم موضوعی است، بله طرف دوست داره ماشین میلیاردی سوار بشه و طلا بخوره، هر کی زندگی دست خودشه ولی...
سوال اینکه این پولا از کجا اومده؟
خود من چند سال درس خوندم و تحصیل کردم و سواد من را قبول دارند همه و از راه حلال دارم تو ایران زندگی می کنم تا الان یه ماشین و خونه نتونستم بخرم