به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، با هرگونه ارزیابی معقولی، آمریکا باید فراهم کردن جنگافزار و تسلیحات برای ائتلاف عربستان سعودی در جنگ یمن را یک روز پس از آغاز جنگ یمن متوقف میکرد، اما این جنگ وارد پنجمین سال خود شده و هزاران انسان بیگناه در این جنگ جان خود را از دست دادهاند، اما حمایت آمریکا از عربستان سعودی همچنان ادامه دارد و از سویی دیگر مقامات آمریکا همواره مدعی دفاع از حقوق بشر در جهان هستند.
ادعای مقامات آمریکا درباره حقوق بشر در حالی مطرح میشود که این کشور تنها در دو دهه اخیر کارنامه سیاهی در کشورهایی مانند افغانستان، عراق، سوریه و یمن بر جای گذاشته و همچنان درباره حقوق بشر در دیگر کشورها سخن میگوید.
جنگ یمن اکنون وارد پنجمین سال خود شده و مردم این کشور با بزرگترین بحران انسانی در جهان دست و پنجه نرم میکنند. با این وجود ائتلاف آمریکا همچنان به حملات خود علیه غیرنظامیان در یمن ادامه میدهد و گزارشهای بسیاری مبنی بر این موضوع منتشر شده که تسلیحات آمریکا در این حملات استفاده شده است.
نهادهای حقوق بشری تاکنون بارها اعلام کردهاند که تسلیحات آمریکا در حملاتی استفاده شده که جنایت جنگی به شمار میروند، اما با وجود انتشار این گزارشها مقامات آمریکایی ادعاهایی واهی برای توجیه اقدامات خود مطرح میکنند.
موضوع این نقض گسترده حقوق بشر تنها مربوط به یمن نیست و بسیاری از کشورهای دیگر نیز قربانی مداخله جویی و زیاده خواهی آمریکا هستند.
جنگ در افغانستان وارد نوزدهمین سال خود شده و حضور آمریکا در این جنگ چیزی به جز ناامنی بیشتر را در پی نداشته است.
علاوه بر این، بسیاری از غیرنظامیان در افغانستان از سوی نیروهای آمریکایی هدف قرار گرفته و جان خود را از دست دادهاند، اما واشنگتن همچنان بر ادامه این حضور اصرار دارد؛ این در حالی است که بر اساس اعلام نهادهای بینالمللی بسیاری از عملیات نظامیان آمریکا در این کشور جنایت جنگی به شمار میروند.
دیوان بینالمللی کیفری پیش از این تحقیقاتی را درباره جنایات جنگی آمریکا در افغانستان آغاز کرد، اما این اقدام خشم آمریکا را در پی داشت و واشنگتن بودجه دادگاه لاهه را قطع کرد.
علاوه بر افغانستان، آمریکا طی سالهای اخیر کمپین باصلاح مبارزه با داعش را در عراق و سوریه به راه انداخته، اما حملات این ائتلاف بارها به کشته شدن غیر نظامیان منجر شده است.
پنتاگون به بخش کوچکی از این کشتارها اذعان کرده، اما همواره مدعی است "حملاتی که به کشتار غیر نظامیان منجر شده «اشتباه محاسباتی و عملیاتی» بوده است. "
با این وجود، سازمان ملل و نهادهای حقوق بشری این ادعا را رد کرده و در موارد بسیاری نهادهای بینالمللی عمدی بودن این حملات را تایید کردهاند.
تحقیقات سازمان ملل نشان میدهد که در سال ۲۰۱۸ شمار افرادی که در پی حملات نظامیان آمریکایی در افغانستان جان خود را از دست دادهاند به ۵۰۰ نفر میرسد.
اخیرا نیز ائتلاف آمریکا با انتشار بیانیهای به کشتار ۱۳۰۰ غیرنظامی در عراق و سوریه از سال ۲۰۱۴ تاکنون اذعان کرد.
ائتلاف آمریکایی میگوید که از سال ۲۰۱۴ تاکنون ۳۴۵۰۲ حمله هوایی در عراق و سوریه انجام داده است.
با این وجود گروههای مختلفی که مرگ غیرنظامیان را در این کشورها پیگیری میکنند، اعلام کردهاند که آمار واقعی بسیار بیشتر از این ارقام است.
برای مثال یک گروه ناظر حقوق بشر سوریه مستقر در انگلیس اعلام کرده که آمار واقعی غیرنظامیان کشته شده در پی حملات هوایی ائتلاف آمریکا در عراق و سوریه بسیار بالاتر از این رقم و حدود ۱۳ هزار نفر برآورد شده است.
این کشتارها در حالی صورت میگیرد که مقامات آمریکا همواره خود را حامی حقوق بشر میدانند. واشنگتن استانداردهای دوگانه و مواضع ریاکارانهای درباره موضوع حقوق بشر اتخاذ کرده و در حالیکه مدارک و شواهد بسیار زیادی حاکی از آن است که این کشور در اقدامات نقض کننده حقوق بشر در دیگر کشورها نقش داشته، اما حقوق بشر ابزاری در دست مقامات آمریکا از آن به عنوان اهرم فشاری علیه دیگر کشورها استفاده کرده و به اهداف خود برسند.
از نظر واشنگتن موضوع مهم در زمینه حقوق بشر این است که این نقض از سوی چه کسی صورت میگیرد؛ به عنوان مثال تاکنون گزارشهای متعددی نقض حقوق بشر از سوی عربستان در یمن را تأیید کردهاند، اما آمریکا همواره چشم خود را بر روی این موضوع بسته و به حمایت خود از ریاض ادامه داده است.
منبع:میزان
انتهای پیام/