![دانههای جادویی برای سلامت و نشاط](https://cdn.yjc.ir/files/fa/news/1403/11/27/20350137_413.jpg)
به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، توکلی استاد دانشگاه جهرم اظهار کرد: روغن بنه دارای دو ویژگی منحصر به فرد است که در هیچ یک از روغنهای رایج در جهان وجود ندارد.
این پژوهشگر افزود: روغن بنه نابترین روغنی است که نه فاسد و نه در برابر حرارت زیاد دچار تغییر میشود به همین خاطر ارزش تغذیهای بالایی دارد و مناسب سرخ کردن نیز است.
توکلی گفت: در حال حاضر آنتی اکسیدان TBHQ برای پایداری روغنهای رایج و با قیمت گزاف از خارج وارد میشود این در حالی است که tbhq یک ترکیب شیمیایی است که عمر روغن را زیاد و عمر مصرف کننده را کم میکند.
این محقق بیش از هزار آزمایش روی روغن بنه انجام داده و به این نتیجه رسیده که این روغن بهترین آنتی اکسیداتی است که به بازار عرضه میشود.
او گفت: به طور مثال برای افزایش پایداری روغن زیتون نیم در صد روغن بنه اضافه شد که با کمال تعجب ۸۰ درصد پایداری روغن زیتون را افزایش داد، اما ترکیب شیمیایی tbhq میزان ماندگاری فقط ۲۰ درصد افزایش یافت.
بنه در واقع پسته وحشی است که پوست و مغز آن قابل خوردن است و روستاییان به عنوان اجیل زمستان از آن مصرف میکنند.
۲ میلیون هکتار بنه در کشور وجود دارد که از ان میشود سالانه ۸۰۰ میلیون لیتر روغن بنه استحصال کرد؛ که با راه اندازی صنایع روغن کشی بنه در کشور میتوان از این ظرفیت به خوبی بهره برد.
فارس از استانهایی است که درخت بنه تقریبا در تمام مناطق آن وجود دارد. میوه بنه یا همان مروارید سبز در فصل پاییز برداشت میشود.
انتهای پیام/چ