رییس دانشگاه عالی دفاع ملی گفت: سیر تحولات فضای سایبر بنحوی است كه وضعیت آن را در مقطع زمانی 10 سال آینده و حتی پنج سال آینده غیر قابل پیش بینی كرده است.

به گزارش حوزه دانشگاه باشگاه خبرنگاران به نقل از روابط عمومي دانشگاه عالی دفاع ملی؛ ابراهیم حسن بیگی رییس اين دانشگاه در همایش دفاع سایبری كه ديروز(دوشنبه) با حضور جمعی از كارشناسان،متخصصین، مدیران و مسوولان حوزه های لشكری و كشوری برگزار شد اظهار داشت: سیر تحولات فضای سایبر بنحوی است كه وضعیت آن در مقطع زمانی 10 سال آینده و حتی پنج سال آینده غیر قابل پیش بینی شده است.

وي افزود: این بدان معنا است كه قدرت و ظرفیت تحول آفرینی و تاثیر گذاری فناوری اطلاعات و ارتباطات به حدی گسسته است كه امكان برون یابی ندارد.

رییس دانشگاه عالی دفاع ملی ضمن تبیین تحولات مربوط به مفاهیم قدرت، امنیت و جنگ در حوزه فضای سایبر، اظهار داشت: جنگ نرم بدون اتكا به فناوری های فضای سایبر قابلیت پیاده سازی ندارد.

حسن بیگی اظهار داشت: در ابعاد رسانه ای در جنگ نرم، به دلیل وجه ترغیبی و درونی آن ، رسانه ها سرباز خط مقدم هستند.

وی اضافه كرد: از سوی دیگر به دلیل غیرخطی بودن سیر تحولات در عصر اطلاعات، این فناوری به دلیل ویژگی سینرژیك خود در پیوند دوبه دو با هر موضوع، سنتزی غیرقابل باور را می سازد و این قدرت هم افزایی شده در تركیب های سه تایی خارق العاده و شگفتی ساز شده است.

رییس دانشگاه عالی دفاع ملی تصریح كرد: بر این اساس سیر تحولات فضای سایبر بنحوی است كه وضعیت آن در مقطع زمانی 10 سال آینده و حتی پنج سال آینده غیر قابل پیش بینی شده و این بدان معنا است كه قدرت و ظرفیت تحول آفرینی و تاثیر گذاری فناوری اطلاعات و ارتباطات به حدی گسسته است كه امكان برون یابی ندارد.

حسن بیگی در این همایش همچنین مساله شكاف آسیب پذیری بین رشد فناوریها از یكسو و آسیب پذیری ها و تهدیدات از سوی دیگر تشریح و مفهوم تهدید و تهدیدكنندگان فضای سایبر را مشخص كرد.

وی بااشاره به چالشهای عمده فضای سایبر در ابعاد سیاسی، مدیریتی، فرهنگی، اجتماعی، امنیتی و فناوری، راهكارهای به تفكیك مربوط به هر حوزه را ارایه نمود.

حسن بیگی تهدیدات فضای سایبر را به چهار حوزه نرم، نیمه سخت، سخت و جرایم سایبری تقسیم كرد و ویژگیهای هر اقدامی اعم از داخلی و یا خارجی متناسب با هر دسته را بیان كرد.

رییس دانشگاه عالی دفاع ملی در ادامه با اشاره به تلاشهای صورت گرفته از سوی دولت جمهوری اسلامی ایران در حوزه امنیت فضای سایبر را سازنده و اقدامات انجام شده در این زمینه را قابل تحسین دانست.

حسن بیگی در خاتمه بر ضرورت و نحوه دستیابی كشور به دكترین، راهبردها و ساختار مورد نیاز كشور در حوزه دفاع سایبری تاكید كرد./خ2
 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار