معاون اول رئیس جمهور گفت: مشترکات دینی، تاریخی و فرهنگی دو کشور می‌تواند موجب گسترش روابط فی‌مابین در همه زمینه‌ها شود.

ایران علاقمند به توسعه روابط با قرقیزستان استبه گزارش حوزه دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور در حاشیه هجدهمین اجلاس نخست وزیران سازمان همکاری شانگ‌های با بیان اینکه کمیسیون مشترک دو کشور باید در رفع موانع پیش رو تلاش کند، گفت: از وزیر راه و شهرسازی ایران که مسئول کمیسیون مشترک است می‌خواهم که برای بهبود روابط از همه ظرفیت‌ها استفاده کند.

جهانگیری با اشاره به اینکه اقتصاد دو کشور می‌تواند مکمل یکدیگر باشند اظهار کرد: امضای توافق اخیر ایران با اتحادیه اقتصادی اوراسیا مبنای خوبی برای توسعه روابط با این اتحادیه است.

او بر افزایش همکاری‌های بانکی، گردشگری و ارتباطات مردمی میان تهران و بیشکیک تاکید کرد و گفت: ایران آمادگی لازم را دارد تا با ارائه تسهیلات روادید به گسترش مناسبات میان دو کشور کمک کند.

معاون اول رئیس جمهور با اعلام آمادگی ایران برای اتصال ترانزیتی قرقیزستان با بازار‌های جهانی گفت: جمهوری اسلامی ایران می‌تواند با توجه به موقعیت جغرافیایی و اتصال به خلیج فارس و دریای عمان و امکانات زیرساختی نظیر راه آهن در این زمینه به قرقیزستان کمک کند.

جهانگیری با بیان اینکه در حال حاضر به دنبال حل مشکلات مربوط به پرواز مستقیم میان ایران و قرقیزستان است از نخست وزیر این کشور برای سفر به تهران دعوت کرد.


بیشتر بخوانید: استمرار برجام تنها با برخورداری کشورمان از مزایای اقتصادی آن مقدور خواهد بود/ تحریم‌های آمریکا علیه ایران، مصداق بارز تروریسم اقتصادی است


نخست وزیر قرقیزستان نیز در این دیدار با اشاره به اهمیت ایران در سیاست خارجی کشورش گفت: ایران از جمله نخستین کشور‌هایی بود که استقلال قرقیزستان را به رسمیت شناخت و این روابط تا به امروز همواره رو به گسترش بوده است.

ابوالقاضی اف با اشاره به اشتراکات فرهنگی دو کشور و تلاش کمیسیون مشترک برای افزایش مبادلات اقتصادی تصریح کرد: حجم روابط دو کشور ۲۰ میلیون دلار است که رضایت بخش نیست و با توجه به ظرفیت‌های بسیار ایران در حوزه‌های مختلف به ویژه نفت و گاز باید بیشتر شود.

او با قدردانی از عملکرد شرکت‌های بخش خصوصی ایران در اجرای طرح‌های عمرانی در قرقیزستان اظهار داشت: از نظر کشورش هیچ مانعی برای عضویت ایران در پیمان شانگ‌های وجود ندارد و ما بعنوان عضو دائم این پیمان از عضویت ایران کاملا حمایت می‌کنیم.

او با دعوت از معاون اول رییس جمهور برای سفر به قرقیزستان گفت: امیدوارم با تقویت کمیسیون مشترک شاهد گسترش همکاری‌های اقتصادی باشیم.

انتهای پیام /

پرواز مستقیم میان دو کشور ایران و قرقیزستان باید برقرار شود

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.