محققان دانشکده پزشکی هاروارد گزارش دادند که یک مغز آرام با فعالیت عصبی کمتر می‌تواند به زندگی طولانی‌تری منجر شود؛ در این مطلب راهکار‌هایی برای داشتن مغزی آرام و به‌دور از فعالیت‌های پرتنش عصبی آورده شده است.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،  اگرچه یکی از راه‌های داشتن مغزی سالم در سنین پیری، انجام فعالیت‌های فکری است، اما محققان دریافته اند که داشتن مغزی آرام با تنش‌های عصبی کمتر نیز می‌تواند در افزایش طول عمر مؤثر باشد.

ترفند‌هایی برای داشتن عمر طولانی!


بیشتربخوانید: مردان کوتاه قد، عمر طولانی‌تری دارند


در تحقیقات صورت‌گرفته در دانشگاه هاروارد، ثابت شد که پروتئینی به‌نام REST با فعالیت‌های عصبی در ارتباط است؛ این پروتئین باعث سرکوب برخی فعالیت‌های عصبی شده و در تحقیقاتی که روی پستانداران انجام شده است، افزایش این پروتئین در بدن منجر به کاهش مرگ‌و‌میر می‌شود.

محققان پس از تجزیه و تحلیل بافت مغزی از افرادی که در سن ۶۰ تا ۱۰۰ سالگی مرده بودند، دریافتند که طولانی‌ترین طول عمر مربوط به افرادی است که افراد ژن‌های کمتری برای فعالیت عصبی دارند.

این مطالعات اثبات کردند که انجام فعالیت‌هایی مانند مدیتیشن (فعالیت‌هایی مانند عبادت کردن، تعمق و تفکر مثبت) عدم انجام کار‌های مختلف به‌صورت همزمان و تمرکز کردن بر یک فعالیت واحد و خواب کافی به‌اندازه ورزش کردن می‌توانند روی سلامت مغز شما مفید باشند.

در ادامه به برخی از راهکار‌ها برای داشتن مغزی آرام و به‌دور از فعالیت‌های پرتنش عصبی اشاره شده است:

برنامه‌های خود را ترسیم کنید

یک جدول دوبخشی بکشید؛ در یک سمت از جدول کار‌هایی را که علاقه‌مند به انجام آن‌ها هستید بنویسید و در سمت دیگر کار‌هایی را که در طول روز انجام داده اید یادداشت و سپس میزان انطباق دو بخش جدول بر یکدیگر را بررسی کنید.

با خودتان صادق باشید؛ اگر فاصله زیادی بین علایق خود و کار‌هایی که در طول روز انجام داده اید می‌بینید، در صدد حل مشکل برآیید؛ یک روانشناس معتقد است مردم زمانی حس بدی نسبت به زندگی پیدا می‌کنند که کار‌های موردعلاقه شان را انجام ندهند یا اینکه احساس ازکارافتادگی و غیرمفید بودن داشته باشند.

به وعده‌های غذایی خود توجه کنید

اگرچه داشتن یک تغذیه سالم می‌تواند خستگی و احساسات منفی را از شما دور کند، اما مکانی که شما در آن غذا می‌خورید نیز می‌تواند بر میزان لذتی که از غذا خوردن می‌برید تأثیر داشته باشد و در نتیجه احساس خستگی را از شما دور کند؛ سعی کنید با استفاده از چاشنی‌های مختلف از مزه‌ی غذایی که می‌خورید، لذت ببرید همچنین در مکان‌هایی غذا بخورید که احساس بهتری به شما منتقل می‌کنند.

اهمیت ورزش‌های هوازی

ورزش‌های ایروبیک (هوازی) باعث بهبود عملکرد قلب و عروق و نورون‌ها (سلول‌های عصبی) می‌شوند؛ این ورزش‌ها می‌توانند از اثر منفی پلاک‌های آمیلوئیدی (عامل ایجاد آلزایمر و زوال عقل) بر سلول‌های عصبی جلوگیری کنند.

با احساس فرسودگی مقابله کنید

شناخت علائم فرسودگی قبل از شروع فرسودگی، می‌تواند به ارزیابی و اولویت‌بندی مجدد کارهایتان کمک کند.

علائم فرسودگی شامل احساس خستگی و سرخوردگی عاطفی، حس عدم موفقیت، کاهش هیجانات و افزایش خشم و عصبانیت درونی است؛ این علائم ممکن است در ابتدا برای شما کمرنگ و بی ارزش جلوه کنند، اما می‌توانند پس از مدتی به‌صورت ناگهانی به‌شکل فرسودگی کامل بروز پیدا کنند.

با افراد موفق و مثبت در ارتباط باشید

به‌دنبال ارتباط و دوستی با افرادی باشید که در زندگی و کارهایشان موفق و مثبت‌اندیش هستند؛ افرادی که در شغل یا زندگی خود به موفقیت دست یافته اند، می‌توانند مشاور خوبی برای موفق شدن شما باشند و تجربیات مثبتی را در اختیار شما قرار دهند.

منبع: تسنیم

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.