رئیس اتحادیه دامداران استان ایلام گفت:دام به صورت گله‌ای به عراق قاچاق می‌شود.

قاچاق گله‌ای دام به عراقبه گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ایلام ;غلامرضا قدم‌خیری رئیس اتحادیه دامداران استان ایلام گفت: دام به صورت گله‌ای به عراق قاچاق می‌شود و در این میان برخی همچنان بر طبل واردات می‌کوبند تا از سود آن استفاده کنند.

به گفته او قاچاق دام به صورت گله‌ای به کشور عراق انجام می‌شود و اگر مقابله‌ای نشود قاچاق تشدید خواهد شد از سوی دیگر عده‌ای رانتخواران هم بر طبل واردات می‌زنند و دنبال منافع خودشان هستند.

رئیس اتحادیه دامداران استان اضافه کرد:انباشت دام در این استان نسبت به سال گذشته بسیار افزایش یافته است که دلیل آن از یک سو به ممنوعیت صادرات گوشت در کشور که باعث شده دام تولیدی در دست‌شان بماند و از سوی دیگر نبودن کشتارگاه‌های کافی در استان مربوط می‌شود.


بشتر بخوانید: کشف بیش از ۲۲ کیلوتریاک در سپیدان/کشف ۹ دستگاه استخراج ارز دیجیتال در داراب


او گفت: تمام شواهد و مشاهدات عینی ما این مسئله دلالت می‌کند که تولید دام توسط دامداری‌ها بسیار افزایش یافته و آنها با تراکم جدی دام مواجه هستند.

قدم‌خیری تأکید کرد: افزایش تعداد دام و همچنین افزایش وزن آنها برای دامدار اصلا مناسب نیست و از یک‌سو هزینه آنها را افزایش می‌دهد، زیرا برای تغذیه و نگهداری یک دام ۶۰۰ کیلویی کلی باید هزینه شود، بدون اینکه برگشت نقدینگی داشته باشد. همچنین تراکم دام سبب شیوع بیماری خواهد شد و دولت باید به فکر باشد.

به گفته این مسئول، طی ماه‌های گذشته اگرچه قیمت گوشت تا حدودی کاهش داشته، اما این کاهش متناسب با حجم دام تولیدی نیست. قیمت دام سبک آنطور که این مسئول می‌گوید، از کیلویی ۸۵ هزار تومان به ۷۴ هزار تومان کاهش یافته است. همچنین هر کیلوگرم دام سنگین حدود ۳۰ هزار تومان و دام سبک حدود ۳۵ هزار تومان به فروش می‌رود، اما همچنان خریداری برای این قیمت نیست.

قدم‌خیری گفت: قیمت دام زنده کاهش بیشتری داشته است، اما به دلیل اینکه مردم توانایی خرید ندارند، خریداری برای آن‌ها وجود ندارد.

او با درخواست از پشتیبانی امو ر دام کشور گفت: در شرایطی که واردات گوشت انجام می‌شود، بهتر است دام تولیدی کشاورزان را خریداری کنند و به بازار عرضه کنند که باعث کاهش قیمت گوشت در بازار هم خواهد شد.

او تأکید کرد: دولت باید ضمن خریداری دام مازاد کشور، اجازه صادرات هم بدهد.

این مسئول ادامه داد: متأسفانه عده‌ای در داخل هستند که همچنان تلاش می‌کنند به رغم تولید کافی، به واردات خود ادامه بدهند و از محل رانت واردات سود ببرند.

او در ادامه یاداورشد: استان ایلام از غرب با کشور عراق هم مرز است که قاچاق دام به صورت شبانه و در قالب گله‌ای انجام می‌شود که اگر دولت فکری نکند، این قاچاق بیشتر خواهد شد.

انتهای پیام/با

دام دست دامداران مانده است

برچسب ها: قاچاق ، صادرات
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
رضا
۲۱:۵۲ ۰۴ آبان ۱۳۹۸
شما چرا پیگیری افزایشرقیمت گوساله سبک و علوفه را نمی کنید . قیمت گوساله سبک و علوفه تقریبا سه برابر شده ولی قیمت گوساله سنگین دوبربرابر هم نشده . آیا اگر قیمت گوساله سنگین افزایش پیدانکنه امکان تولید مجدد وجود دارد؟ شما اگر یک گوساله چاق را بفروشی دیگه هزینه خرید یک گوساله سبک و هزینه نگهداریش را برای چاق شدن نداری . بنظر شما سال آینده دیگه کسی گوساله پروار می کنه ؟ اگر در حال حاضر پشتیبانی امور دام گوساله های چاق راخریداری نکنه و یا اجازه صادرات صادر نشود . دیگه باید نابودی دامداری ها و اشتغال این حوزه را نابود شده تصور کرد